28.02.12
17:42
Мислите ли,че това би била задължителна добавка към суплементирането на един бб?
Основно за храносмилането,коремът(нормално при един бб,който яде повече),газовете(!) и тн.
Други неща,които се споменават,вероятно повече като рекламен трик е по-добре възстановяване в следствие на по-добре усвоена храна.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.02.12 19:41.
29.02.12
00:12
#2
казано от Teen Power на 28.02.12, 17:42:
Мислите ли,че това би била задължителна добавка към суплементирането на един бб?
Основно за храносмилането,коремът(нормално при един бб,който яде повече),газовете(!) и тн.
Други неща,които се споменават,вероятно повече като рекламен трик е по-добре възстановяване в следствие на по-добре усвоена храна.
Самата идея за “задължителни добавки” според мен е рекламен трик. Ензимите се препоръчват защото готвенето над 120 градуса унищожава ензимите в храната, а консервантите които се слагат в почти всичко обработено съдържат ензимни инхибитори (вещества, които блокират действието на ензимите). Резултатът е бедна на ензими храна и повишен риск от възпалителни и инфекциозни заболявания. Но по-смислено би било човек да се опита да яде по-богата на ензими храна.
03.04.12
11:05
#3
според един приятел гастроентренолог нуждата за прием на ензими и пробиотици може да се определи от консистенцията и цвета .....на фекалиите:)