03.04.12
13:55
Здравейте!На 16 години съм,тежа 60 килограма и съм 170 см висок.Имам лека травма в задното рамо.Усещам я само като тренирам
със свободни тежести.За това съм решил 1 месец да правя само упражнения със собствена тежест.Целта ми е натрупване на
мускулна маса и ще ви помоля да ми дадете съвет как да тренирам на успоредка и лост за маса.Знам,че ефектите няма да са като във фитнеса,но по добре така,отколкото травмата да се влоши.Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от hasan hasanov на 03.04.12 14:21.
Не си мисли, че упражненията със собствено тегло са кой знае колко по-безопасни от тези със свободни тежести. Какъв точно е проблема със задното рамо?
03.04.12
14:56
Еми усещам нещо като пробождане.Това според мен се получи от повдигане на дъмбели пред тяло за рамо.Също така и при гребане
ме боли,но ти казвам че с набиранията и кофичките нямам никакъв проблем-въобще не ме боли от тях.
Най-вероятно си контузил някой ротатор в рамото. Аз лично ти бих дал съвет да не правиш набирания и кофички(въпреки, че не те боли) докато не отшуми напълно. Намали килограмите при гребане и прави повечко повторения с добра техника докато не отшуми. Когато тренираш рамена не прави със свободни тежести, може да правиш на смит машина или машина за раменни преси, докато отмине болката. Наблегни също така на добри тренировки за задно рамо.