Искам да отслабна и да си оформя тялото ! :)

Здравейте. Казвам се Ивайло. На 26 години съм. Висок съм 170 см и съм 85 кг. Напълнях преди години когато не излизах от болницата заради проблеми с бъбреците и постоянно на системи бях - глюкоза и на инжекции. Близо година ту в болницата, ту в нас на хапчета, и пак в болницата заради болки и пак на системи. През този период напълнях и от тогава ..
Искам да отслабна в областта най-вече на корема , ханша, дупето. Искам да си оформя тялото. Както се казва да се стегна.
Мисля да започна да тичам и да карам велосипед (измислил съм и маршрут даже около 4 км). Кога е по-добре да го правя сутрин или вечер ? Велосипед или тичане ? Кое е по-ефикасно ?
Знам, че не трябва да ям поне 3 часа преди тренировка и след тренировката трябва да минат поне 3 часа за да се храня. Това трябва да се спазва, нали ?
Каква хранителна програма да спазвам тъй като на работа съм най-малко 12 часа. За 12 часа почивам общо 60 мин тоест два пъти по 30 мин. В зависимост от графика ми на работа едната ми почивка е преди обяд а другата следобед или и двете почивки са ми следобед. С какво ще ми препоръчате да се храня ? Работя два дни, два дни почивам.

Препоръчайте ми как да тренирам, и какво да тренирам ? За момента нямам възможност да посещавам фитнес зала поради факта, че все не остават пари за това, все друго е с предимство ))

Ако си купя Течен Карантин и Карантин за мазане + тичане + коремни преси + упражнения с дъмпел 12 кг в домашни условия ще има ли ефект ? Коремни преси до отказване - това добре. Лицеви упори - също, добре. Тичането - сутрин или вечер ?
Течен карантин и карантин за мазане - да го вмъквам ли ?

Дали сте ме разбрали какво точно искам ?

03.04.12
01:00

Карантин и Карантин

:D *Карнитин
Тичай 3 пъти в седмицата и прави 2-3 силови тренировки в другите дни. Силовите може и в дните за тичане, ако ти остане енергия.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 03.04.12 01:01.

Добре де, сбъркал съм наименованието на продукта :) Извинявам се !
Под силови упражнения какво да имам предвид в домашни условия обаче ? На фитнес евентуално ще се запиша след 13 април :) Поздрави!

03.04.12
09:55

Какъв е точно проблема ти с бъбреците?

03.04.12
11:17

Под силови упражнения какво да имам предвид

набирания, кофи, опори от стойка на ръце, разновидности на лицеви...за горна част, за долна част прави някакви спринтове, може и срещу наклон. Това ти е бюджетното решение, щом за зала няма. А и сега времето го позволява.

03.04.12
11:18

то е доста трудно след бягане да прависш тренировка по добре първо тренировка после бягане :)

03.04.12
11:24

казано от tqna7aaa на 03.04.12, 11:18:

то е доста трудно след бягане да прависш тренировка по добре първо тренировка после бягане :)

А де ;)
Сигурен ли си ? ;)

03.04.12
13:18

казано от tqna7aaa на 03.04.12, 11:18:

Откри топлата вода  (rain)

03.04.12
13:40

Момчета, не мисля, че този сарказъм и арогантност са нужни. ;)

По-принцип нищо ми няма на бъбреците, но по дяволите образуват камъни, и когато настъпи този момент болката е нечовешка!
Несравнима с нищо друго, което съм преживял :)
Благодаря на всички за съветите, ще отбера това, което ми приляга най-добре на мен самия. Надявам се да има и други.

03.04.12
15:49

Радвам се, че им няма нищо. Попитах, защото не знам до каква степен може да консумираш белтъчини(тъй като все пак натоварват бъбреците). Аз лично бих ти препоръчал диета от около 2000 калории съчетани с 3 кръгови тренировки на седмица и 3 дена кардио.
Примерно понеделник, сряда и петък кръгови тренировки, а вторник, четвъртък и събота кардио.
Относно диетата според мен най-удачният вариант е съотношение 50:30:20 или 45:30:25 (съотношение въглехидрати:белтъчини:мазнини). Ако се храниш добре и тренираш здраво според мен ще постигнеш добри резултати. Само трябва постоянство както в храненето, така и в тренировките. В сайта има няколко примерни кръгови тренировки и можеш да се възползваш от тях.

Искам да отслабна и да си оформя тялото ! :) - Решението на твоя проблем се изразява в 2 простички думи - упоритост и постоянство

Да, но които инструктори съм питал, все ми предлагат програми един ден тренирам, един почивам или два тренирам един почивам и така. Но не ме устройва защото аз два работя, два почивам.

А и да и се интересувам до 12 на обяд какво може да ям, до 18 ч какво и след 18 ч какво ?
Примерно сутрин плодове, следобед ориз с пиле, вечер супа ?

03.04.12
23:47

Ами тренирай 2 дни и 2 почивай

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1