Кажете упражнение за кръста в домашни условия.

02.04.12
20:24

Искам да подсиля мускулите които придържат кръста и да облекча самия кръст. Разполагам с дъмбели и лежанка. Имам проблеми с кръста и искам да го подсиля. По принцип проблемите ми са от дългогодишно стоене седнал и ако мога поне да  облекча с нещо. Благодаря ви ако помогнете с нещо.

02.04.12
23:43

Има няколко упражнения които могат да се правят и с дъмбели и лост.
Провери за “добро утро”, мъртва тяга (засега само с дъмбели).
Най-добре започни да правиш римска мъртва тяга (с изпънати крака) и дъмбели. След първата тренировка ще чустваш скованост и мускулна треска. Когато отмине след 2-3 дена пак може да направиш упраженението.
Недей да правиш повече от 4-5 серии.

03.04.12
20:21

Мерси, ще опитам. Знам, че кръста хване ли веднъж отърване няма. Мен ме боли периодично и не толкова силно, но поне да опитам да засиля мускулите все файда.

http://www.bb-team.org/articles/3968_koremno-nalyagane-i-stabilnost-na-grabnaka-v-dvizhenie

03.04.12
21:48

Това за оттърването не е много вярно :) При мен лично преди да започна да тренирам кръста ме болеше. С гръбни екстензии започнах.. вече съм на тяга. Проблемните болки в кръста от ежедневието вече ги няма. Такаче давай, малко по малко ще заякне. Оттърване може да няма само ако е контузия.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1