30.03.12
15:03
Здравейте на всички! Започвам своя дневник СЕГА. Съзнавам колко отдаденост, любов, труд коства на всеки от вас да присъства адекватно тук! Надявам се да успея и аз!
31.03.12
18:11
Днес тренировката ми беше на облекчен режим, тъй като прекалих вчера. Цял ден бях в пълна активност, и вечерта умората ме смазваше. Но да се върна на темата:) (Днес) Програмата включваше 8 рунда по 100м бягане + 5 скока с два крака едновременно на 50см височина. Мислех да ги направя 10, но усещането на 8-та сигнализираше “attention”:) и реших да се вслушам в тялото си, може би знае повече:) и спрях.
Храненето вечерта вкл зелена супа с ориз и извара отделно + 1 бира, колкото и да е лошо:) През деня ям дребни неща в движение, за да заредя и да имам сила. Ако ям нещо сериозно, ставам ленива и неработоспособна. Та така:)
Приятен уикенд на всички!
03.04.12
19:24
Днес правих “Синди”. Не ми вървеше много, но имайки предвид, че съм на лекарства за гърло и с температура, пак се получи.
Храната вкл супа на обяд, след 2часа салата с домати и сирене, типово хлебче, в 17ч 4 ябълки.
казано от Evgenia Eneva на 03.04.12, 19:24:
Днес правих “Синди”. Не ми вървеше много, но имайки предвид, че съм на лекарства за гърло и с температура, пак се получи.
...
И резултата от Синди е? Набиранията скалирани или не? А лицевите опори?
И най-важното - Честит Рожден Ден! (cake)
05.04.12
11:34
Благодаря много:)
Ами, резултата май е посещение при личния лекар:) нещо не мога да вляза в предишната си форма след тази лоша зима. Мн лесно изстивам при резки промени в температурата, сега взимам имуностимулиращи и се надявам да върже ред:)
казано от Evgenia Eneva на 05.04.12, 11:34:
Благодаря много:)
Ами, резултата май е посещение при личния лекар:) нещо не мога да вляза в предишната си форма след тази лоша зима. Мн лесно изстивам при резки промени в температурата, сега взимам имуностимулиращи и се надявам да върже ред:)
Бързо оздравявай!
А за резултата, имах предвид да споделиш колко рунда си направила, кое те затрудни, как вървеше комплекса, скалира ли някои от движенията, за колко време възстанови след финала и т.н....
05.04.12
12:44
Рундовете бяха 5, а “скалирани” не знам какво означава. Първите 2-3 набирания вървят гладко, следващите - не толкова, но все пак съм нова в кросфита и тепърва ми предстои работа:)
казано от Evgenia Eneva на 05.04.12, 12:44:
Рундовете бяха 5, а “скалирани” не знам какво означава. Първите 2-3 набирания вървят гладко, следващите - не толкова, но все пак съм нова в кросфита и тепърва ми предстои работа:)
Скалиране е промяна на упражнението или редуциране на натоварването, като целта е комплекса да стане изпълним, в зависимост от нивото на трениращия.
Примерно ако набиранията са проблем, могат да се скалират така - набиране със скок или с асистенция с ластик или замяна с хоризонтални набирания. Лицевите опори пък могат да се изпълняват от колене. Друг вариант е намаляване на бройката - 3 вместо 5 набирания, 6 вместо 10 лицеви опори и т.н.
Скалирането може да се изразява в намаляване на броя рундове или на фиксираното време, както и на тежестите (ако има такива в комплекса).
Съответно има и точно обратното - увеличаване на натоварването, ако нивото на атлета е достатъчно високо за да се справи.
Ето ти една статия по въпроса - http://www.bb-team.org/articles/3994_modifitsirane-na-crosfit-trenirovkite
05.04.12
14:11
Много ти благодаря:)
09.04.12
18:57
От вчера съм отново на линия, правих напади с щанга 25кг, редувано със скачане на въже, като сменям ляв и десен крак, т.е скачам на един крак. Не засичах време, а броя завъртанията на въжето до 100, и така 5 рунда.
Днес - загрявка - тичах 1км с тежести от 0,5кг на ръцете и краката и редувах всеки 100м със гирички от 1кг.
После 5 рунда - 15 клека и изхвърляне на щанга 25кг + опити за преси на ръце, но правя само 2 засега. Не се обезсърчавам още, все пак ми е за пръв път.
18.04.12
15:24
Днес: тренировка
5 серии Мери
крос с тежести от 0,5
тенис тренировка с тежести на ръцете и краката
Храна: яйца, пица, маслини