Болки в кръста след клек

04.04.12
08:53

Здравейте,
Преди няколко дена бях правил клек ( не е с високи тежести, гледам да не се претоварвам с него ), но следващите 2-3 дена имах болки в кръста. Мазах се с някакви мазила, които за кратък период от време малко облекчаваха. Предположих, че е възможно да е мускулна треска, и наистина след 3-тия ден изчезна. Но, сега, 2-3 дена по-късно, отново ми се появи. Болката е постоянна и много неприятна. Какво да направя?
Благодаря!

04.04.12
09:47

Като стоиш на едно място боли ли те? Ако не те боли значи е мускулна треска. В началото, понеже тялото ти още не се е приспособило е така.

04.04.12
09:49

На първо място трябва да си прегледаш техниката- всеки път щом има нещо такова (и си сигурен че клека го пречинява) ще има болка и дори ще е по-зле.
После трябва да вземеш 1 тенис топче (защото лакрос не знам къде се продават) и да размачкаш крака отстрани при задника, както и задника отзад, напиши в mobilitywod търсачката lower back и виж какво ще ти излезе, когато отвориш таза и поразмачкаш задните бедра нещата ще се подобрят.
и естествено трябва да си прегледаш ежедневието- тренировката ни вкарва в “боен режим” и държи тялото ни здраво до 1 момент, т.е. трябва 2те неща да са в синхрон. Седенето разказва играта на кръста- по статистика 70% от работещите седнал имат дискова херния, но много голям процент не знаят за нея.
Кръстът като цяло е странна работа- днес болка, утре не, после не можеш да ходиш, но когато правиш нещата правилно всички си идва на мястото. Разбери голямата идея (техниката) и не пренебрегвай малките детайли.

Мнението беше редактирано от Sunrise Warrior на 04.04.12 09:50.

04.04.12
11:00

Усеща се повече като седя... и като се замисля болката май е в долната част на гърба, а не кръста.

Иначе бладоря ви , ще се постарая!

04.04.12
13:44

казано от bloodysunrise на 04.04.12, 11:00:

Усеща се повече като седя... и като се замисля болката май е в долната част на гърба, а не кръста.

както вече споменах- нормално е при седене да е зле. Някой от по-четените автори разправяше, че хората при седене увеличават натоварването в кръста, пък в масовия случай всички казват “ох, боли ме кръста чакай да поседна”, докато при клек (долна позиция) натоварването е 70% по-малко.
И както Ц.Василев казваше- тук си говорим догатки и несериозни неща, помагащи при не толкова сериозни случаи. Лошото за мен е че с докторите не е по-различно положението. Лечението доста зависи от пациента.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1