04.04.12
14:03
За спортуващи кое мляко е по полезно - пълномаслено кисело мляко или нискомаслено?
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.04.12 14:04.
04.04.12
14:16
Зависи какви са целите ти и каква ти е диетата.Ако си на нисковъглехидтатна-високо мазнинна яж пълномаслено,ако си на
високовъглехидратна яж обезмаслено.Лично аз ям обезмаслено,защото преемам повече въглехидрати
04.04.12
14:41
Аз винаги залагам на средномаслени или пълномаслени млека. Обезмасляването е процес, който вреди на млякото, а и налага примеса му с разни други работи.
04.04.12
18:51
Аз пък винаги съм гледал с по-висок процент поради простата причина, че в българия и най-нискомасленото мляко или с най-нисък процент е не по-малко от 3%.Имам предвид, че те може да пишат по опаковките 1.6 и т.н , но те и по новините са го давали просто слагат всякакви палмови масла, и глупости, че може и 4% да надхвърля.А иначе и да е по-мазно няма да ти навреди толкова колкото ако на ден изяждаш по 5 вафли.
Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 04.04.12 18:52.
04.04.12
19:19
Значи ако е между 3/3,50% масленост е перфектно,защото сам гледал едно предаване и там казваха,че за да постигнат 1-2% масленост се унищожават полезните качества като протеина и други.
И там казаха,че е хубаво да ползваме 3% масленост.
Мнението беше редактирано от Петко Ранчев на 04.04.12 19:21.
05.04.12
01:24
ПЪЛНОМАСЛЕНО ! Това са пълни глупости с тези митове нискомаслените млека.
Млечните продукти са последнота храна,на която трябва да се избягват мазнините.От животинските мазнини по-хубаво нещо няма!
Може би една от най-неоправданите стъпки в храненето, е изборът на обезмаслени храни. Млякото обаче никога не съм го чувствал като храна, която трябва да консумирам, особено в големи количества. Предпочитам кравето масло и всякакви видове сирена. Просто мляко от магазина, което да се усеща като домашно... досега май не съм ял.