Back Squat and road to HELL

02.04.12
13:15

Вече честно казано не знам какво да правя, от 21 годишен младеж се превърнах в някакъв дядка от задния клек. Първо да кажа, че тренирам клек три пъти в седмицата, преди бях на 1х20 за около 6-7 седмици, получих силна болка в задната част на лявото коляно, другото също се обаждаше, но ми мина - стара травма от преди години. Спрях клека и тягата за около 3 седмици, след това започнах 5х5 програма в началото всичко вървеше добре докато не получих същата болка в задната част на коленете. Намалих тежестите оправих каквото имаше по техниката и пак започнах и стигнах отново до тук. Правих стечинги за мобилност и прочие, болката е много гадна в задната част на лявото коляно и високо горе в дясното бедро. Като клякам с лост или с лека тежест веднага усещам болка в тези зони... Мисля на този етап да изхвърля клека от моята тренировъчна програма.

02.04.12
13:27

А на лекар ходил ли си?

02.04.12
13:29

Не, не съм...

02.04.12
13:32

Ами според мен иди и виж. Имам приятел и той така- отиде на ЯМР и някакви връзки скъсани, ама не напълно. Иначе за болкато хоре в бедрата да не би да имаш предвид хип флексори?

02.04.12
13:35

Да, мисля че болката е в хип флексора на дясното ми бедро.

04.04.12
16:45

За сега продължавам да клякам тежко, но не и три пъти в седмицата, най-много по два пъти.

Какво ти каза лекаря?

04.04.12
20:42

Не съм ходил, ще натискам, пък ще видим какво ще стане...

ВН

10.04.12
00:08

Хвърли едно око на слабостта в задните бедра описана тук: http://exrx.net/Kinesiology/Weaknesses.html

казано от Old Timer на 04.04.12, 20:42:

Не съм ходил, ще натискам, пък ще видим какво ще стане...

Какво може да стане - ще се контузиш. Отиди на лекар/кинезитерапевт, за да се види какво ги причинява тези болки. Щом техниката ти е добра(или повече от добра, макар че често това е лъжливо усещане) - значи има проблем някъде. Дали ще е дисбаланс на друго място, дали ще е скрита контузия - кой знае. НАЙ-РАЗУМНОТО е да отидеш при специалист. Ако имаш нужда от информация - пиши ЛС.

Поздрави и по-здрави! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1