Контузих рамото

17.01.12
01:57

Здравейте !!! И така да ви опиша моя проблем с дясното рамо.Трябваше да правя гръб и както винаги след разгрявка в началото започнах с първото ми упражнение- набиранки с широк захват пред глава.Принципно до сега съм нямал проблем с това упражнение и съм си го изпълнявал с лекота.Но в този конкретен ден след направената 1ва серия набиранки (около 12 повторения) почувствах остра болка в горната част на рамото.Грешката ,която направих е ,че вместо да прекратя тренировката ,аз я продължих до края ,т.е още около 40 мин. тренирах за гръб,като стисках зъби и рамото не спираше да ме боли при определени движения .После вечерта след като рамото се поотпусна и се охлади ме стегна адска болка изведнъж и едва си вдигах ръката.На др. ден започнах да го мажа с Фастумгел и така след 3-4 дена болката почти изцяло отшумя.Аз естествено бях спрял с тренировките.Но в последствие като пробвах една тренировка отново се оказа,че ми е останал някаква остатъчна болка ,която се появява при определени движения и така не можех да тренирам пълноценно и вече близо 2 месеца не тренирам ,но рамото не се е оправило.Ходих на лекар ,правиха ми снимка ,но на нея показва ,че нямам никакви проблеми.Явно проблемът е в някакъв мускул или нерв,но и доктора не можа да разбере.Предписа ми някакви общи лекарства като Милгамма и тн., просто защото сиг. не е бил достатъчно компетентен :( Та все още съм така и няма подобрение.Приятели ми препоръчаха някакви ветеринарни мазила ,едното даже се казваше Рефрегранс ,но не съм ги пробвал още...Та може ли някой ако е имал сходен проблем да даде инфо. или да помогне,защото страшно много ми се тренира и не издържам вече :( :( :(

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.01.12 02:08.

ВН

17.01.12
09:04

Много е възможно, да си усукал и в последствие възпалил някои от мускулите в ротаторният маншон, а техниката ти на изпълнение при набиранията, да провокира болката отново и отново. Консултирай се с кинезитерапевт.

17.01.12
15:21

Вземи си конско мазило от близката аптека,доста е ефикасно при контузии.

22.01.12
07:46

Рефригеранс/конското мазило/ помага(ползвам го често),но почивката е ключа за палатката....

23.01.12
16:55

като правиш кръгови движения с ръката в обратна посока има ли постоянно пукане придружено с лека болка

26.01.12
20:39

Да,има6е лека болка ,но ве4е по4ти отмина ! Лекаря ми предписа инжекция с някакво лекарство-Депомедрол 40 мг.,но няма да давам да ми я бият,понеже разбрах ,4е лекарството било много силно !!! Иначе си взех това ветеринарното мазило Рефригеранс,дано има ефект ;)

04.04.12
17:42

и какво стана мазилото помогна ли ???? защото и аз имам проблем с лявото рамо !!!

07.04.12
12:14

ами да ти кажа при мен нямаше никакъв ефект това мазило :[ Просто починах малко повече от 2 месеца и се оправи ,но остана едно почти постоянно щракане на рамото при определено движение !!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1