06.03.12
21:43
Най-накрая си намерих глюкоза и си взех 1 кг, искам да ви попитам понеже не приемам добавки, а фитнеса ми се намира в съседния град (5 км от къщата ми) тъй че минават по около 30-40 мин докато се прибера у нас, та с какво да приемам глюкозата след тренировка някакъв протеин ли да си взема, 63 кг съм, 180 см висок, 7-8 месеца стаж, по колко грама глюкоза да приемам след трен. за моите кг, също видях на пакета че пише съдържа 74 гр въглехидрати, странно, не трябва ли да са повече това си е захар, не трябва ли да са 90+? И още един въпрос, ако си взема суроватъчен протеин да пия глюкозата с него или глюкозата веднага след тренировка, а суроватката след 30 минути и проблем ли ще е ако си разтварям глюкозата предварително у нас и си я нося разтворена във фитнеса, защото ще ми е по-удобно отколкото да я мъкна така неразтворена и там да я разтварям...
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.03.12 21:44.
06.03.12
22:06
Можеш и само глюкоза да пиеш, колкото да повъзстановиш малко изразходения гликоген, да вдигнеш инсулина и да усилиш анаболизма, но още по-голяма оферта си е да добавиш и протеин...стига да имаш финансите, разбира се.
Явно купуваш от глюкозата, която и аз ползвам. И в моята има 74гр. въглехидрати на 100гр. продукт. Не съм сигурен за точната причина.
Добра, препоръчителна и достатъчна доза е от 0,5 до 1гр. глюкоза на килограм активно тегло. Та, 40 до 60гр. от продукта ще са ти напълно достатъчни.
Можеш да си я разтваряш вкъщи и да я носиш разтворена.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.03.12 22:07.
06.03.12
22:20
Благодаря за бързия отговор! А евентуално скоро ако си взема протеин, заедно с глюкозата ли да го пия веднага след тренировка или 30 минути след нея, защото четох противоречиви мнения.
Мнението беше редактирано от Stoyan Petrov на 06.03.12 22:22.
06.03.12
22:39
Благодаря за бързия отговор! А евентуално скоро ако си взема протеин, заедно с глюкозата ли да го пия веднага след тренировка или 30 минути след нея, защото четох противоречиви мнения.
взимаш ги заедно и след около час правиш едно качествено хранене , съдържащо балансирано количество протеини и въглехидрати
07.03.12
09:14
Можеш и само глюкоза да пиеш, колкото да повъзстановиш малко изразходения гликоген, да вдигнеш инсулина и да усилиш анаболизма, но още по-голяма оферта си е да добавиш и протеин...стига да имаш финансите, разбира се.
Явно купуваш от глюкозата, която и аз ползвам. И в моята има 74гр. въглехидрати на 100гр. продукт. Не съм сигурен за точната причина.
Добра, препоръчителна и достатъчна доза е от 0,5 до 1гр. глюкоза на килограм активно тегло. Та, 40 до 60гр. от продукта ще са ти напълно достатъчни.
Можеш да си я разтваряш вкъщи и да я носиш разтворена.
Не знам дали си забелязал,но макар и да пише,че на сто грама има 74гр въглехидрати,пише също че има 400 ккал :D
07.03.12
09:16
И това е вярно. Българска работа...всичко се свежда до масов хаос и обърквация! :)
07.03.12
13:44
Глюкозата веднага след тренировка. 20 минути след нея протеина. 20-30 минути след протеина храна.
07.03.12
18:44
Преди пиех глюкоза на прах заради по доброто действие на креатина.Скоро мисля пак да си взема
Ще използвам темата за да попитам как точно се приема глюкозата на прах.. разтворена във вода?
Ще използвам темата за да попитам как точно се приема глюкозата на прах.. разтворена във вода?
Ако те влече можеш и да си я дъвчиш.
Мнението беше редактирано от Valdis на 04.04.12 18:38.
Не знам какво търсиш като ефект, но меда може да замести глюкозата след тренировка.
23.01.13
20:19
Здравейте,преди години претърпях операция и сега не мога да се натоварвам много,докторите ми казват че за лостове и лицеви няма проблем,но там само релеф мога да правя. Понеже отслабнах много от тази операция и сега не мога да си възстановя килограми и един приятел ми каза да си взема глюкоза на прах,и днес от аптеката взех едно пакетче но на пакетчето пише само “глюкоза монохидрат” ,та въпроса ми е дали е същата за която пишете тук или са ми дали нещо друго и ако може да ми препоръчате как да я приемам? Благодаря Ви предварително !
17.02.14
21:38
Здравейте.Имам декстроза и на гърба на пакета пише Serving Size 1tsp (4g) ...една чаена лъжица препоръчителен прием ?! Струва ми се много малко,аз съм 186 висок и тежа 90кг,тренирам всеки ден,като след 2 тежки тренировки правя една лека само за корем.Веднага след всяка тренировка пия протеин смесен с 2 чаени лъжици декстроза.Кажете си мнението това малко ли е според вас?
Една чаена лъжичка е около 5гр, тоест приемаш около 10гр. За мен това е малко, особено за 90кг човек. Аз съм 70кг, след тренировка приемам по 30гр, преди и по 40-60гр съм приемал. Никой не може да каже със сигурност на 100% колко се усвояват както трябва и колко отиват към липоцитите, при всеки е индивидуално. Трябва да усетиш за себе си. Пробвал съм различни варианти: 10-15-20гр въобще не ги усещам, 30-40гр най-добре ги усещам, вече от 60 нагоре също не ми действат добре.
18.02.14
05:47
Serving size просто указва размера на дозата/порцията, но не и препоръчителния прием. Както примерно на някои вносни бисквити може да пише serving size 1 cookie…но никой не се разминава с яденето на просто 1 бисквитка. :)
Ако имаш проблем с разчитането на етикетите, можеш да погледнеш и този блог пост:
Как да тълкуваме етикетите на хранителните добавки?
За дозата, приеми продукта като част от храненето. Това са въглехидрати и трябва да ги съобразиш с дневното количество, което приемаш, а не да ги приемаш на сляпо.
Иначе за твоето тегло около 40 г биха били достатъчни за един приличен инсулинов пик.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.02.14 05:48.
12.03.14
22:20
Благодаря за отговорите.Декстрозата свърши и сега си взех Витарго,мисля да пия по 30 грама след тренировка,заедно с една доза протеин Synta 6.Съжалявам за глупавия въпрос,но как точно трябва да го усетя въглехидрата.Вие как усещате колко грама са ви добре и колко зле?