04.04.12
00:26
Здравейте 2 пъти си вадя рамото в рамките на 10 дена много коварно така извадих на 4 и на 14.Мисля да подновя тренировките на 10 април дали ще има проблем моля някой с подомна травма да ми помогне.Много трениращи ми казаха да забравя фитнеса :( вярно ли е ??
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 04.04.12 01:07.
Не, не е вярно. Защо да забравяш фитнеса? Това са глупости от филмирани ‘’трениращи’‘.
Не тренирай рамена, гърди и не прави упражнения, които натоварват раменните стави за определен период от време. Дай почивка на тези стави, масажирай мястото и не ги натоварвай особено много. Давай им гимнастика, но за момента не ги натоварвай с тежести. Раздвижвай ги и внимателно.
Хрущял от акула и глюкозамин ще ти се отразят добре.
04.04.12
22:06
Аз също съм си вадил рамото няколко пъти . Просто ще внимаваш повече с резките движения
05.04.12
14:25
казано от Силен Българин на 04.04.12, 01:12:
Не тренирай рамена
Напротив - точно рамена яко ! Двукратното излизане на ставата означава, че еластичността на капсулата е слаба и е нужен сиилен мускул, който да я държи. Силно и натренирано рамо + силни и натренирани стабилизиращи мускули = неразместваща се става.
В началото със съвсем леки тежести, внимателно и по-малко, с времето по-обемни и с по-големи тежести да станат тренировките.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.12 14:58.
казано от James Hinks на 05.04.12, 14:25:
Не тренирай рамена
Напротив - точно рамена яко ! Двукратното излизане на ставата означава, че еластичността на капсулата е слаба и е нужен сиилен мускул, който да я държи. Силно и натренирано рамо + силни и натренирани стабилизиращи мускули = неразместваща се става.
В началото със съвсем леки тежести, внимателно и по-малко, с времето по-обемни и с по-големи тежести да станат тренировките.
Точно рамена яко, непосредствено след травмата? Че си решил да ми даваш контри - карай да е весело, но бъди внимателен със съветите.
За да не се получават повече травми в рамената, естествено е, че трябва да се подсилят, но засега ‘’точно рамена яко’’ е нередно. Има нужда от почивка.
05.04.12
16:04
казано от Силен Българин на 05.04.12, 16:01:
Не тренирай рамена
В началото със съвсем леки тежести, внимателно и по-малко, с времето по-обемни и с по-големи тежести да станат тренировките.Точно рамена яко, непосредствено след травмата? Че си решил да ми даваш контри - карай да е весело, но бъди внимателен със съветите.
За да не се получават повече травми в рамената, естествено е, че трябва да се подсилят, но засега ‘’точно рамена яко’’ е нередно. Има нужда от почивка.
Офффф, що не вземеш да спреш, а ? Ясно е, че няма как да разбираш от всичко, така че ако има нещо, което ти е неясно - не се намесвай :) Колко хора с извадени рамена си оправил със съвети ? ;)
Умрял съм да ти давам контри...да, точно рамена яко. Яйде виж сега подчертаното :)
казано от James Hinks на 05.04.12, 16:04:
Не тренирай рамена
В началото със съвсем леки тежести, внимателно и по-малко, с времето по-обемни и с по-големи тежести да станат тренировките.Точно рамена яко, непосредствено след травмата? Че си решил да ми даваш контри - карай да е весело, но бъди внимателен със съветите.
За да не се получават повече травми в рамената, естествено е, че трябва да се подсилят, но засега ‘’точно рамена яко’’ е нередно. Има нужда от почивка.Офффф, що не вземеш да спреш, а ? Ясно е, че няма как да разбираш от всичко, така че ако има нещо, което ти е неясно - не се намесвай :) Колко хора с извадени рамена си оправил със съвети ? ;)
Умрял съм да ти давам контри...да, точно рамена яко. Яйде виж сега подчертаното :)
Не парадирам, че разбирам от всичко. А ти?
Колко хора с извадени рамена съм оправил със съвети? 2ма до момента + себе си > 3ма.
05.04.12
16:11
казано от Силен Българин на 05.04.12, 16:08:
Не тренирай рамена
За да не се получават повече травми в рамената, естествено е, че трябва да се подсилят, но засега ‘’точно рамена яко’’ е нередно. Има нужда от почивка.Офффф, що не вземеш да спреш, а ? Ясно е, че няма как да разбираш от всичко, така че ако има нещо, което ти е неясно - не се намесвай :) Колко хора с извадени рамена си оправил със съвети ? ;)
Умрял съм да ти давам контри...да, точно рамена яко. Яйде виж сега подчертаното :)Не парадирам, че разбирам от всичко. А ти?
Колко хора с извадени рамена съм оправил със съвети? 2ма до момента + себе си > 3ма.
От което не разбирам - не коментирам ;)
Три 3ма(и себе си в това число), аз 3ма състезатели съм имал такива...сметни каква е разликата :)
Пича вероятно има халтави стави или специално на рамената. Логично е ако е такъв случая да трябва да се подсилят всички мускули ангажиращи ставата... колкото повече, толкова по-добре.
казано от James Hinks на 05.04.12, 16:11:
Не тренирай рамена
Умрял съм да ти давам контри...да, точно рамена яко. Яйде виж сега подчертаното :)Не парадирам, че разбирам от всичко. А ти?
Колко хора с извадени рамена съм оправил със съвети? 2ма до момента + себе си > 3ма.От което не разбирам - не коментирам ;)
Три 3ма(и себе си в това число), аз 3ма състезатели съм имал такива...сметни каква е разликата :)
Каква е разликата? Рамото си е рамо.
06.04.12
08:57
казано от Силен Българин на 05.04.12, 16:49:
Не тренирай рамена
Колко хора с извадени рамена съм оправил със съвети? 2ма до момента + себе си > 3ма.От което не разбирам - не коментирам ;)
Три 3ма(и себе си в това число), аз 3ма състезатели съм имал такива...сметни каква е разликата :)Каква е разликата? Рамото си е рамо.
В натоварването е разликата. Нали не смяташ, че имаш тренировъчното натоварване на състезател по борба ? :)
казано от James Hinks на 06.04.12, 08:57:
казано от Силен Българин на 05.04.12, 16:49:
Не тренирай рамена
Три 3ма(и себе си в това число), аз 3ма състезатели съм имал такива...сметни каква е разликата :)Каква е разликата? Рамото си е рамо.
В натоварването е разликата. Нали не смяташ, че имаш тренировъчното натоварване на състезател по борба ? :)
Сега разбира се, че нямам (в свой пост съм споменавал защо), но преди имах и знам за какво става на въпрос. Бил съм и борец, и боксьор...и то не 1-2 години :)
Натоварването при един борец и при автора на темата е различно, да...но изваденото рамо си е извадено рамо.
06.04.12
12:58
казано от Силен Българин на 06.04.12, 09:48:
Сега разбира се, че нямам (в свой пост съм споменавал защо), но преди имах и знам за какво става на въпрос. Бил съм и борец, и боксьор...и то не 1-2 години :)
Натоварването при един борец и при автора на темата е различно, да...но изваденото рамо си е извадено рамо.
И детски писател си станал накрая...ае, спри вече, че става мега досадно ;)
Изваденото рамо си е извадено рамо и си иска тренровка както е описана - всеки ден по малко с леко за начало, после през ден с по-тежко и по-малко бройки, иска си и упражнения за всички стабилизиращи мускули. Аргументи за обратното - липсват ;) Но аргументи за тренирането - има и ги казах.
Ти като искаш - не си тренирай рамото като го извадиш пак, като искаш - съветвай така и приятелите си, но не си натрапвай откровените глупости в тази тема, че току виж някой взел, че те послушал...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 06.04.12 13:25.
И детски писател си станал накрая...ае, спри вече, че става мега досадно ;)
Не ти се получава, пробвай пак... ;)
Изваденото рамо си е извадено рамо и си иска тренровка както е описана - всеки ден по малко с леко за начало, после през ден с по-тежко и по-малко бройки, иска си и упражнения за всички стабилизиращи мускули. Аргументи за обратното - липсват ;) Но аргументи за тренирането - има и ги казах.
Изваденото рамо си иска тренировка, която е лека за начало (логично), но преди нея трябва да мине някоя друга седмица от изваждането. За обратното - аргументи липсват... а и не си спомням да съм казал, че са налични такива.
Аргументи за тренирането, че ги има...има ги, че си ги казал, казал си ги... кажи обаче аргумент за да не почине някоя друга седмица след изваждането, преди отново да започне леки тренировки?
Ти като искаш - не си тренирай рамото като го извадиш пак
Не е задължително да го вадя ;)
но не си натрапвай откровените глупости в тази тема, че току виж някой взел, че те послушал...
До тук написах само логични неща, които на теб ти се струват глупости. Защо - още не си се аргументирал ;)
П.С: Виждам, че се имаш за мозък, но когато имаш мнение не различно от моето, с изключение на това, че аз казвам, че е хубаво да не го натоварва седмица-две преди да започне отново да го тренира... не е най-удачния начин да се правиш на остроумен.
Все още съм заинтересован от аргумент, какво ще му навреди ако почине някоя друга седмица. ;)
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 07.04.12 12:40.
09.04.12
08:30
казано от Силен Българин на 07.04.12, 12:39:
Все още съм заинтересован от аргумент, какво ще му навреди ако почине някоя друга седмица. ;)
Някой и друг ден - да, седмица - не ;)
Пробвай пак - например да се помолиш за да ти кажа аргумента ;)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 09.04.12 08:30.
И що така? ;)
Хаха момче, теб те бие тока май :D
Като не разполагаш с аргумент, не раздавай мозък ;)
11.04.12
09:13
казано от Силен Българин на 10.04.12, 20:54:
И що така? ;)
Заради намалената еластичност на капуслата.
казано от Силен Българин на 10.04.12, 20:54:
Хаха момче, теб те бие тока май :D
Като не разполагаш с аргумент, не раздавай мозък ;)
“Момче” - ми благодаря за комплимента ;) Бая отдавна е било тва време...
За тока и мозъка - явно съдиш за другите по себе си.
Айде, бегай, “Силен Българино” (puke)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 11.04.12 09:14.
Заради намалената еластичност на капуслата.
И за това не е редно да почине поне седмица? (въпреки, че вече мина тая)
“Момче” - ми благодаря за комплимента ;)
Не беше комплимент.. ;)
Бая отдавна е било тва време...
Не личи..
За тока и мозъка - явно съдиш за другите по себе си.
Пак не позна.
Айде, бегай, “Силен Българино”
Качвам и за това съм намалил кардиото...след някой друг месец ще побягам.
(puke)
Внимавай с храната ;)
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 15.04.12 20:36.
17.04.12
10:49
казано от martinski на 15.04.12, 22:52:
Забавен... (dull)
И оригинален...а, да и “силен” (puke)
17.04.12
19:59
абе аз имам 2ма приятели 1ния джудист другия борец и 2мата си извадиха рамената по едно и също време тази година обаче бореца си почина една седмица и се върна към тренировки апък джудиста се отказа от какъвто и да било спорт
Мнението беше редактирано от Пламен Петров на 17.04.12 20:15.
19.04.12
14:52
бях зает ония ден и не успях да си довърша поста...
та мисълта ми беше че и 2те момчета са добри и сериозни спортисти и не са като повечето борци днешно време вечерта да пият по дискотеките и да се друсат а на другия ден да влязат в залата да отидат да се изпишкат 2 пъти в тоалетната и вече да мутреят по кафенетата ... както и да е искам да кажа че ако те е страх да не го извадиш пак и да те заболи може да се откажеш от щангите обаче ако си мъж и си готов да стиснеш зъби и да приемеш съветите на моя онлайн гуру - пича с аватара от 19ти век според мен ще се възстановиш и ще можеш спокойно да продължиш да се занимаваш с фитнес