Уринирам кръв?

04.04.12
20:08

Айде пак проблем...

От няколко дена забелязвам, че когато отида да побягам(около 30-40мин) и като се прибера и влезна да уринирам, урината ми е като кръв(абсолютъно същия цвят, ако не е и кръв де?). Преди малко уринирах пак и цвета беше точно като на кока-кола... Това ми се случва(или аз така забелязвам), само когато бягам и така... Вчера вечерта като си лягах изведнъж ме хвана някаква болка на кръста(не съм сигурен, дали не е бъбрек) и не можах да помръдна няколко минути и на другия ден почи цял ден ме боля, но много по-леко и в момента усещам някаква лека болка...? ДА ДОПЪЛНЯ, ЧЕ ИМАМ ХЕРНИЯ(НА СЛАБИНИТЕ) И МИ ПРЕДСТОИ ОПЕРАЦИЯ, ЗА КОЯТО НЯМА ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ДАТА(зависи от мен)

Това ми се случва за 3 път, но чак след 2рия започнах да се страхувам?
Изследвания на урината ли да правя, какво?

Темата беше редактирана от nbstw на 04.04.12 20:09.

Значи слушай ме! Изобщо не се бави ами още утре отиваш при личната ти лекарка и й казваш проблема и от там тя ще ти даде направления. Не искам да те плаша за това ще замълча. Дано да не е най-лошия вариант за който се сещам.

04.04.12
21:48

казано от Николай Иванов на 04.04.12, 21:06:

Значи слушай ме! Изобщо не се бави ами още утре отиваш при личната ти лекарка и й казваш проблема и от там тя ще ти даде направления. Не искам да те плаша за това ще замълча. Дано да не е най-лошия вариант за който се сещам.

кажи бре, така или иначе ще ходя... Преди малко пак уринирах и беше по жълтеникаво този път... почти нормално, но все пак не достатъочно

Или си ужасно, ама ужасно дехидратиран, че да докараш такъв цвят на урината или имаш хематурия, което е симптом за бъбречно заболяване. Отивай на лекар!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 04.04.12 21:54.

04.04.12
22:05

Някои витамини (предполагам и лекарства) оцветяват урината. Вземаш ли нещо?

04.04.12
22:42

Изобщо не се чуди :x отивай на лекар !

Мила

04.04.12
22:52

То това, че си е за лекар незабавно няма спор. Потъмняването на урината с бирен цвят или цвят на кока-кола, е по-скоро симптом на чернодробен проблем, проблем с жлъчка, хепатит.
Ако проблемът идваше от бъбреците, мисля, че нямаше да можеш да ставаш от леглото, да не говорим за тичане, уринирането доста често е болезнено.
Когато се натиснеш в дясно под реброто, също така и по-надолу покрай реброто и пуснеш рязко имаш ли болка?

Единственото правилно нещо дотук е това,че трябва да посетиш специалист нефролог или уролог,за предпочитане втория,тъй като при евентуална доказана макроскопска хематурия ще ти бъде направена цистоскопия за уточняване на състоянието.Недей се плаши от писанията тук,нямат връзка с реалността.Пикочо-половата система далеч не се състои само от бъбреци.В зависимост от това дали проблема е пре или пост ренален,ще се уточни и какъв специалист трябва да те лекува.Не си палпирай сам черен дроб,първо,че няма да откриеш нищо,второ че това е работа на специалист.Няма корелация,че проблем с бъбреците води до болка.Хематурията може да бъде и безболкова.И пак казвам за хората тук,кръв не значи бъбрек автоматично,преди тях има уретери,уретра,простата,пикочен мехур и така нататък.Анамнезата,която ще ти снемат е обстойна - години,оплаквания,давност на оплакванията,количествени нарушения в уринирането/диуреза/,качествени такива,вид на струята,отслабване на тегло в последните месеци,повишена температура,повръщане,полови контакти в последния месец,фамилна обремененост и заболявания в семейството,минали операции и интервенции,тютюнопушене/има пряка връзка с карцином на пикочен мехур/,употреба на алкохол,физическа активност и т.н.След което задължителна ехография и по преценка на лекаря ще се назначат други изследвания.Не търси съвети в интернет относно здравето си!

05.04.12
09:07

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 04.04.12, 22:52:

То това, че си е за лекар незабавно няма спор. Потъмняването на урината с бирен цвят или цвят на кока-кола, е по-скоро симптом на чернодробен проблем, проблем с жлъчка, хепатит.
Ако проблемът идваше от бъбреците, мисля, че нямаше да можеш да ставаш от леглото, да не говорим за тичане,

Ако е проблем с черния дроб, тичането щеше да му е меко казано трудно ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.04.12 09:21.

Мила

05.04.12
09:17

Абе да ти кажа, аз си и тичах и вдигах тежести, когато имах възпаление на черния дроб и високи нива на чернодробните ензими(в следствие хепатит) Под чернодробен проблем имах предвид нивата на ензимите, често билирубина кара урината да потъмнява (когато се повиши)
Тук можем само да гадаем, по това кой какво е преживял и заради какво е имал подобен проблем, в случая потъмняване на урината.

05.04.12
09:23

Ем ние си гадаем...да отива на лекар е първото нещо, което трябва да направи всеки разумен човек при такъв проблем, не да пише по форумите.
Иначе аз продължавам да твърдя, че с болен черен дроб бегането ще е (puke)

05.04.12
14:07

Нямам никакви болки, освен че понякога усещам някакво стягане точно на половия орган, когато уринирам... много леко стягане... и ми се случваше още от преди, когато беше доста студеничко на вън...

иначе съм на 18 години, не приемам витамини и хапчета в момента и не пуша... Утре ще ми правят изследвания...

Мнението беше редактирано от nbstw на 05.04.12 14:08.

05.04.12
14:16

Най вероятно е нещо с бъбреците, но след изследванията ще се разбере какво по точно.. Аз като имах камък (не знам дали още го имам или го изхвърлих) адска болка отзад в кръста и си мислех, че е от фитнеса нещо, но се оказа камъ и сега още като правя тежка тяга и започва да ме боли бъбрека..

п.п Увеличи водата 3-4-5 литра на ден.

Мнението беше редактирано от Bocko на 05.04.12 14:17.

06.04.12
15:38

Изгледжа, че имам някакви песъчинки/камъни, които явно падат, след като бягам и от това е проблема... Понеделник ще ходя и на урулог... Иначе нямам проблеми в резултатите... Карам я на повече вода от сега нататък... :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1