21.03.12
12:09
Здравейте искам да ви попитам каква е тази течна глюкоза дето я продават в аптеката за 2.80 килото? Била 5% разтвор (което нищо не ми говори) а има и 10% разтвор (което пак нищо не ми говори). И как е разликата и с тази глюкоза(декстроза) на прах? Тя 100% глюкоза ли е или? Ще съм ви благодарен ако ми разясните.
ЕДИТ: И, ако може да ми кажете тази глюкоза от аптеките дето е течната ако става да я приемам кога и по колко.
Темата беше редактирана от Vladimir Lachovski на 21.03.12 12:14.
Става но си вземи на прах много по изгодно е и много по удобно(аз си носих цялото бурканче и познай как всичко полепваше навсякаде).Иначе пък доста евтино ти излиза на мен 1 л буркан ми излизаше около 5 лв още ме е яд за нея :).Вземай я след тренировка около 50-80 гр.
Вземи си глюкоза на прах по добре според мен 2.30-40 е цената за 500гр и си я приемай около 0.7-1гр телесен кг.. зависи и от нуждите ти де :)
21.03.12
14:31
А защо да е по-добре глюкоза на прах? (освен преносимостта, защото това не ми е проблем понеже фитнеса ми е на 2 минути от вкъщи и няма да я мъкна никъде дори и да е течна) И м/у другото тука близко до мен не знам къде има такъв на прах, поне в аптеките няма. Единствено от Силата мога да си я взема, и без това имам работа в този район, но пък там е 6лв на кг. Не знам, както кажете аз не разбирам и за това питам. :)
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 14:47.
С тоя разтвор от аптеката си захранвах морското свинче. От кой град си? В складовете на ПиКко под 2 лева е декстрозата (глюкоза на прах) и малко повече малтодекстрина.
21.03.12
15:29
От София съм. Малтодекстрин?
Иначе ето това е глюкозата, която взех от аптеката
http://tinyurl.com/7bk8uvv
Пише, че се приема интервенозно но предполагам, че може и перорално. Страх ме е да не взема да предозирам и да получа хипергликемия, за това ви показвам каква е самата глюкоза. Надявам се още малко помощ да окажете.
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 21:15.
Бая помощ ти беше оказана, и в тая ти тема и в другата.. какво повече? Ще ти стане по-лошо от една Морена отколкото от цялото това шишенце..
21.03.12
22:14
Знам ли, не мисля, че има лошо да си повторя дори потретя въпроса. Все пак шега със здравето не бива.
ЕДИТ: Тази глюкоза само със спринцовка ли да я вадя? Че нещо не виждам да може да се отвори.
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 22:40.
21.03.12
22:28
5%-ната глюкоза се използва клинично за провеждането на глюкозо-толерантен тест. Тази, която можеш да си намериш в хранителните магазини, обикновено съдържа от 70% нагоре глюкоза в 100гр. продукт. Тя се използва от готвачите...за готварски цели :) , а бодибилдърите я използват в следтренировъчния си шейк.
За хипергликемия можеш само да си мечтаеш от 5%-ната глюкоза. На всеки 100мл. имаш 5гр. въглехидрат (глюкоза). И както FaceOff ти каза, по-вероятно е да ти стане лошо от една вафла, отколкото от 1 бройка от продукта, която си закупил.
Пий смело...на екс ако щеш. Другият път си купи от другата, изгодната за нашите цели глюкоза.
А хипергликемия със сигурност ще получиш, но ще е за кратко. Имаме си хормон, който се грижи за изчистването на излишните количества глюкоза от кръвта. Нарича се инсулин. :)
Вече ако имаш сериозна инсулинова резистентност и страдаш от диабет тип 2, тогава можеш да се притесняваш. А дали я имаш тази резистентност, в каква степен я имаш и дали страдаш от диабет, можеш да провериш в почти всяка една клиника срещу 10-15лв. Можеш да им занесеш и банката глюкоза, която си закупил. Ще им свърши работа. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.03.12 22:30.
21.03.12
23:09
Мерси Тихомире, значи с тази както казваш изогдната за нашите цели глюкоза, по полека да го карам. Най-вероятно ще си взема от Силата декстроза 6лв/кг. не мисля, че е кой знае какви пари. Благодаря ти отново, колкото до тази резистентност не мисля, че имам такава.. или поне до сега не съм имал проблеми с кръвната захар.
21.03.12
23:14
От 0,5 до 1гр. на килограм активно тегло е напълно достатъчна доза за след тренировка, а точно в това време, в което клетките са максимално предразположени и направо всмукват всякаква налична глюкоза в кръвта...няма от какво да се притесняваш.
А през останалото време на деня...е, тогава такъв продукт не ти е необходим. То и след тренировка не е задължителен, но помага, малко или много.
От къде ще си купиш си е твоя работа. Он-лайн ще ти вземат и пари за доставка. В Пикадили (примерно) можеш да намериш 500гр. за 2.5лв., а в някой склад за хранителни промишлености ще ти излезне още по-евтино. Твоя воля. :)
21.03.12
23:35
Хм, значи ще видя да отскоча до Пикадили евентуално. Имам и още един последен въпрос казвач от 0,5 до 1гр. на килограм активно тегло след тренировка. Само след тренировка ли да приемам или и през останалото време на деня? Защото няма ли да дойдат вече много 150гр. или повече на ден? И в не тренировъчни дни как да я приемам? Извинявам се за многобройните въпроси, но предпочитам да съм добре подготвен и да знам какво правя.
21.03.12
23:48
казано от Тихомир Велев на 21.03.12, 23:14:
А през останалото време на деня...е, тогава такъв продукт не ти е необходим. То и след тренировка не е задължителен, но помага, малко или много.
С това изречение ти казах, че освен след тренировка, през останалото време глюкоза на прах не ти е необходима. Това включва и нетренировъчните дни.
Само след тренировка взимай.Ако искаш да качваш също може да си добавяш отделно 20 гр към протеина ако приемаш такъв.
21.03.12
23:52
Благодаря ви и на двамата. Значи само след тренировка и с протеина може по 20тина грама да си стане като гейнър. Това е, благодаря още един път. Желая всичко най-добро на всички, които помогнаха малко или много. :)
Миналата седмица си взех 10 кила декстроза от склада на ПикКо при “Христо Ников” за 1,78 килото, недей дава луди пари по пишкадили и тем подобни като можеш да минеш и много по-тънко. Слагам по 50-60 гр. в предтренировъчния и 80-100 в следтренировъчния шейк заедно с протеина и съм цар :))))
имаше и малтодекстрин по 2,30 килото май
Мнението беше редактирано от xsanctom на 22.03.12 15:52.
Има една Глюкоза на Вивена ООД, горе пише “Път към здраве”. Тая става ли? Пише, че била за сладки и др.
Мнението беше редактирано от Imam Ime на 23.03.12 21:37.
23.03.12
21:50
Да, става.
24.03.12
01:22
Пробвайте следващия път глюкоза за кюфтета или глукоза в газообразно състояние /само за последните две не видях питания/.
Това е Глюкоза, не струва 365 месечни заплати, какво толкова не можете да изясните?
05.04.12
16:38
Добър ден за да не отварям нова тема ще пиша тук. Днеска от кауфланд си взех глюкоза която наподобява желе интересуваме как да я приемам и дали ще свърши работа въобще. Благодаря ви предварително :)
Мнението беше редактирано от Божидар Първанов на 05.04.12 16:39.
05.04.12
16:47
Приемай я с лъжичка. И не я пести, доколкото виждам в целия буркан има 40гр. въглехидрати (демек 1 доза). За сметка на това има 300 калории на всеки 100гр. Как става тая работа... :)
ПС: Освен глюкозата да не я причисляват към въглехидратите. Обади се на производителя да ти каже какво точно има предвид на етикета. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.12 16:54.