Глюкоза - течна, на прах?

21.03.12
12:09

Здравейте искам да ви попитам каква е тази течна глюкоза дето я продават в аптеката за 2.80 килото? Била 5% разтвор (което нищо не ми говори) а има и 10% разтвор (което пак нищо не ми говори). И как е разликата и с тази глюкоза(декстроза) на прах? Тя 100% глюкоза ли е или? Ще съм ви благодарен ако ми разясните.

ЕДИТ: И, ако може да ми кажете тази глюкоза от аптеките дето е течната ако става да я приемам кога и по колко.

Темата беше редактирана от Vladimir Lachovski на 21.03.12 12:14.

21.03.12
12:24

Става но си вземи на прах много по изгодно е и много по удобно(аз си носих цялото бурканче и познай как всичко полепваше навсякаде).Иначе пък  доста евтино ти излиза на мен 1 л буркан ми излизаше около 5 лв още ме е яд за нея :).Вземай я след тренировка около 50-80 гр.

21.03.12
12:30

Вземи си глюкоза на прах по добре според мен 2.30-40 е цената за 500гр и си я приемай около 0.7-1гр телесен кг.. зависи и от нуждите ти де :)

21.03.12
14:31

А защо да е по-добре глюкоза на прах? (освен преносимостта, защото това не ми е проблем понеже фитнеса ми е на 2 минути от вкъщи и няма да я мъкна никъде дори и да е течна) И м/у другото тука близко до мен не знам къде има такъв на прах, поне в аптеките няма. Единствено от Силата мога да си я взема, и без това имам работа в този район, но пък там е 6лв на кг. Не знам, както кажете аз не разбирам и за това питам. :)

Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 14:47.

21.03.12
14:54

С тоя разтвор от аптеката си захранвах морското свинче. От кой град си? В складовете на ПиКко под 2 лева е декстрозата (глюкоза на прах) и малко повече малтодекстрина.

21.03.12
15:29

От София съм. Малтодекстрин?

Иначе ето това е глюкозата, която взех от аптеката

http://tinyurl.com/7bk8uvv

Пише, че се приема интервенозно но предполагам, че може и перорално. Страх ме е да не взема да предозирам и да получа хипергликемия, за това ви показвам каква е самата глюкоза. Надявам се още малко помощ да окажете.

Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 21:15.

21.03.12
21:48

Бая помощ ти беше оказана, и в тая ти тема и в другата.. какво повече? Ще ти стане по-лошо от една Морена отколкото от цялото това шишенце..

21.03.12
22:14

Знам ли, не мисля, че има лошо да си повторя дори потретя въпроса. Все пак шега със здравето не бива.

ЕДИТ: Тази глюкоза само със спринцовка ли да я вадя? Че нещо не виждам да може да се отвори.

Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 22:40.

5%-ната глюкоза се използва клинично за провеждането на глюкозо-толерантен тест. Тази, която можеш да си намериш в хранителните магазини, обикновено съдържа от 70% нагоре глюкоза в 100гр. продукт. Тя се използва от готвачите...за готварски цели :) , а бодибилдърите я използват в следтренировъчния си шейк.

За хипергликемия можеш само да си мечтаеш от 5%-ната глюкоза. На всеки 100мл. имаш 5гр. въглехидрат (глюкоза). И както FaceOff ти каза, по-вероятно е да ти стане лошо от една вафла, отколкото от 1 бройка от продукта, която си закупил.

Пий смело...на екс ако щеш. Другият път си купи от другата, изгодната за нашите цели глюкоза.

А хипергликемия със сигурност ще получиш, но ще е за кратко. Имаме си хормон, който се грижи за изчистването на излишните количества глюкоза от кръвта. Нарича се инсулин. :)

Вече ако имаш сериозна инсулинова резистентност и страдаш от диабет тип 2, тогава можеш да се притесняваш. А дали я имаш тази резистентност, в каква степен я имаш и дали страдаш от диабет, можеш да провериш в почти всяка една клиника срещу 10-15лв. Можеш да им занесеш и банката глюкоза, която си закупил. Ще им свърши работа. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.03.12 22:30.

21.03.12
22:28

В пикадили я има и в магазините на CBA

21.03.12
23:09

Мерси Тихомире, значи с тази както казваш изогдната за нашите цели глюкоза, по полека да го карам. Най-вероятно ще си взема от Силата декстроза 6лв/кг.  не мисля, че е кой знае какви пари. Благодаря ти отново, колкото до тази резистентност не мисля, че имам такава.. или поне до сега не съм имал проблеми с кръвната захар.

От 0,5 до 1гр. на килограм активно тегло е напълно достатъчна доза за след тренировка, а точно в това време, в което клетките са максимално предразположени и направо всмукват всякаква налична глюкоза в кръвта...няма от какво да се притесняваш.

А през останалото време на деня...е, тогава такъв продукт не ти е необходим. То и след тренировка не е задължителен, но помага, малко или много.

От къде ще си купиш си е твоя работа. Он-лайн ще ти вземат и пари за доставка. В Пикадили (примерно) можеш да намериш 500гр. за 2.5лв., а в някой склад за хранителни промишлености ще ти излезне още по-евтино. Твоя воля. :)

21.03.12
23:35

Хм, значи ще видя да отскоча до Пикадили евентуално. Имам и още един последен въпрос казвач от 0,5 до 1гр. на килограм активно тегло след тренировка. Само след тренировка ли да приемам или и през останалото време на деня? Защото няма ли да дойдат вече много 150гр. или повече на ден? И в не тренировъчни дни как да я приемам? Извинявам се за многобройните въпроси, но предпочитам да съм добре подготвен и да знам какво правя.

казано от Тихомир Велев на 21.03.12, 23:14:

А през останалото време на деня...е, тогава такъв продукт не ти е необходим. То и след тренировка не е задължителен, но помага, малко или много.

С това изречение ти казах, че освен след тренировка, през останалото време глюкоза на прах не ти е необходима. Това включва и нетренировъчните дни.

21.03.12
23:48

Само след тренировка взимай.Ако искаш да качваш също може да си добавяш отделно  20 гр към протеина ако приемаш такъв.

21.03.12
23:52

Благодаря ви и на двамата. Значи само след тренировка и с протеина може по 20тина грама да си стане като гейнър. Това е, благодаря още един път. Желая всичко най-добро на всички, които помогнаха малко или много. :)

22.03.12
15:51

Миналата седмица си взех 10 кила декстроза от склада на ПикКо при “Христо Ников” за 1,78 килото, недей дава луди пари по пишкадили и тем подобни като можеш да минеш и много по-тънко. Слагам по 50-60 гр. в предтренировъчния и 80-100 в следтренировъчния шейк заедно с протеина и съм цар :)))) 
имаше и малтодекстрин по 2,30 килото май

Мнението беше редактирано от xsanctom на 22.03.12 15:52.

23.03.12
21:32

Има една Глюкоза на Вивена ООД, горе пише “Път към здраве”. Тая става ли? Пише, че била за сладки и др.

Мнението беше редактирано от Imam Ime на 23.03.12 21:37.

Да, става.

HE

24.03.12
01:22

Пробвайте следващия път глюкоза за кюфтета или глукоза в газообразно състояние /само за последните две не видях питания/.
Това е Глюкоза, не струва 365 месечни заплати, какво толкова не можете да изясните?

Добър ден за да не отварям нова тема ще пиша тук. Днеска от кауфланд си взех глюкоза която наподобява желе интересуваме как да я приемам и дали ще свърши работа въобще. Благодаря ви предварително :)

Мнението беше редактирано от Божидар Първанов на 05.04.12 16:39.

Приемай я с лъжичка. И не я пести, доколкото виждам в целия буркан има 40гр. въглехидрати (демек 1 доза). За сметка на това има 300 калории на всеки 100гр. Как става тая работа... :)

ПС: Освен глюкозата да не я причисляват към въглехидратите. Обади се на производителя да ти каже какво точно има предвид на етикета. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 05.04.12 16:54.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1