Честота на тренирането на мускулните групи при начинаещ?

05.04.12
21:58

Четох ,че след трениране на 1 мускулна група (гърди например) и трябва 72 часа почивка.Значи запитването ми е дали мога да тренирам 2 пъти в седмица гърди.Тренирам от 6 месеца фитнес и съм на 16 години , 1,83 и 75 кг и искам да кача маса в гърдите за лятото. Програмата ми е следната: 

Понеделник:Гърди 
Вторник: Гръб
Сряда : Рамене
Четвъртък : Гърди
Петък : Раце

Корем правя когато ми скимне след всяка тренировка.Тъй като през събота и неделя почивам , да играя баскетбол ми е хоби и за това го приемам като вид кардио.

05.04.12
22:01

Как един не попита “Мога ли да тренирам 2 пъти крака в седмицата..”
Крака прави момче - крака !!

05.04.12
22:18

Това не е отговорът , който очаквах! Питам нещо съвсем друго , затова моля , без излишни коментари!

06.04.12
09:55

Не е важно, какво си очаквал като отговор. Искаш да ти се помогне, е помага ти се, това че отговора не те удовлетворява си е само твой проблем. Алекс е прав, развитието на долната половина на тялото влиае на развитието на горната. Тоест, ако искаш добре развита горна част, ще трябва да тренираш и долната.
Що се отнася до тренирането на гърдите 2 пъти седмично, може да опиташ, но не знам дали ще получиш очаквания резултат. Аз преди години тренирах всички мускулни групи 2 пъти в седмицата (държа да подчертая, че не съм спазвал хранителни режими). Впечатленията ми: имах малко повече сила на някой упражнения, с други думи - тренирах с повечко килограми. Ако говорим за повече ММ обаче, при мен нямаше разлика ако тренирам един мускул 1 или 2 пъти в седмицата. Осъзнах, че мога да тренирам всяка мускулна група 1 път в седмицата и да получа оптимален резултат. Така, че ако не си доволен от развитието на гърдите ти, търси проблема в упражненията, които правиш. Оптимизирай си тренировката за гърди и няма нужда да ги тренираш 2 пъти.

Това за възстановяването не точно така. Много зависи как си си натоварил мускулите. Ако мога да цетирам по памет Юли (Oranje) ако си измиеш зъбите тази сутрин участва бицепса и пред мишницата  това означава ли че следващия път трябва да ги миеш след 3 дена за да се възстановят. Няма проблем да тренираш и 4 пъти мускулна група в седмица та дори и цялото тяло въпроса е всеки път натоварването да е съобразено с това.  ЗА да ти дам и пример: Представи си че си направил 5 упр за гърди с 3,4 серии от които половината до отказ е ми разбира че после ще се наложи да почиваш минимум 3,4 дена. Но ако си направил 2упр. с по 3 серии без отказ няма проблем след 2 дни пак да тренираш същата мускулна група...

06.04.12
13:21

Благодаря на Марин Маринов.DJ Рамбо , в описанието съм сложил ,че през уикенда се пръскам да играя баскетбол..Това не ли е вид тренировка на краката ?

06.04.12
16:09

казано от Buzer Bee на 06.04.12, 13:21:

DJ Рамбо, в описанието съм сложил ,че през уикенда се пръскам да играя баскетбол..Това не ли е вид тренировка на краката ?

Да тренировка е, но е кардио. С други думи не е същото. И аз бягам по няколко километра седмично, но това ми е кардиото - тренировка за издръжливост, за сърце, тонус и сваляне на някоя и друга мазнинка по тялото. Като искам да правя ММ в долната част на тялото отивам в залата и тренирам краката с тежести.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1