06.04.12
13:26
Някой запознат ли е, колко пъти е подходящо да се бяга на седмица, когато тренираш за мускулна маса?
За сега бягам 2-пъти в седмицата, мога ли да си позволя още 1 ден бягане или 1 ден на колелото?
Благодаря.
може да бягаш колкото дни пожелаеш и пак да качваш , стига да спазваш правилния хранителен режим
А това отностно колко дни да бягаш в седмицата се определя според възможностите си!
Мнението беше редактирано от RinGo на 06.04.12 13:49.
06.04.12
14:47
Не съм съвсем съгласна с горния пост.
Качването на килограми действително зависи от отношението приети калории - изразходвани калории, но когато желаната маса е мускулна, нещата са по-завъртени. Мускулите ти няма да се възстановяват качествено и съответно да растат, ако не им е осигурена почивка. Затова е важно да има разделяне на мускулни групи и нетренировъчни дни. Така че 2 пъти седмично кардио на мен ми се струва добре, но е важно и за какво времетраене и интензивност говорим, както и колко са останалите ти тренировки за седмицата.
06.04.12
14:52
Понеделник, вторник и четвъртък тренирам.
Сряда и неделя ходя да бягам на пътечката във фитнеса на 10 скорост без да спра 1 час и 30 мин , 1200+ изгорени калории, 16.2 км
И си мислех, събота да ходя да въртя педали...
Целта ми е да изчистя корема максимално, другите мускули ми са добре развити...
06.04.12
15:09
Много ти е натоварването според мен. Час и половина е абсурт, човек, направи го само половин час. Ако искаш по-интензивно, може интервално. Но при всички положения това време е излишно много.
Давай си дни за почивка - дни, в които просто ядеш, спиш, почиваш си, разхождаш се, отпускаш се. ПОЧИВКАТА Е ЧАСТ ОТ ФИТНЕСА, помни.
Изчистването на подкожни мазнини зависи и от калориите, които приемаш, дали се в дефицит, за да се обръща тялото ти към резервите, или си на плюс, така че тялото ти да трупа мазно, или пък си в баланс, което предполага ненамерението на тялото ти да гори мазнини.