Протеин след тренировка?

03.04.12
21:54

Здравейте,

От доста години посещавам фитнес зали и то сравнително често (4-5 пъти в седмица).До сега не съм взимал нищо като добавки, но вече ми е много  трудно да се възстановявам след тренировка(може би е от годинките:)).
Въпросът ми е - ще ми помогне ли някакъв протеин за възстановяване и намаляване на умората?
Ако може да ми препоръчате някой такъв - вид и марка?

Протеин/аминокиселини, разбира се проблемът ти идва от това, че се храниш неправилно предполагам.Добавките както се казват допълват храната а не я заместват.Затова парите от тези протеини ги използвай за месо,яйца,мляко..
Иначе ако наистина държиш да си похарчиш парите и да се разочароваш,
http://shop.bb-team.org/bsn-syntha-6

http://shop.bb-team.org/gaspari-nutrition-myofusion-probiotic

http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-100-pure-whey

http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-100-whey-gold-standard

03.04.12
22:35

Умножаваш 2,5 по твоето тегло (Напр. 2,5х70кг) и получаваш грамажът на протеинът,който трябва да си набавяш на ден (в случая с 70-то кг - 175 гр.). Приемаш ли това количество дневно,проблеми с възстановяването НЯМА да имаш,а относно протеина както каза “Виктор Стойчев” той само замества храната,не прави чудеса...Успех! :)

опиши си храната и тренировките, за да видим къде бъркаш, какво може да се промени и дали наистина имаш нужда от добавки . Другото което е , че 5 тренировки в седмицата са много и наистина хранителният ти режим трябва да е много добре изпипан ,за да се възстановяваш успешно .

HE

04.04.12
07:06

казано от Fitness Orange на 03.04.12, 22:35:

Умножаваш 2,5 по твоето тегло (Напр. 2,5х70кг) и получаваш грамажът на протеинът,който трябва да си набавяш на ден (в случая с 70-то кг - 175 гр.). Приемаш ли това количество дневно,проблеми с възстановяването НЯМА да имаш,а относно протеина както каза “Виктор Стойчев” той само замества храната,не прави чудеса...Успех! :)

2.5 гр., ще ги усвои ама друг път. Трябват и допълнителни екстри към такова количество дневно.

04.04.12
09:59

казано от head_hunter на 04.04.12, 07:06:

казано от Fitness Orange на 03.04.12, 22:35:

2.5 гр., ще ги усвои ама друг път. Трябват и допълнителни екстри към такова количество дневно.

а и става дума за активна маса ;)

04.04.12
10:32

@head_hunter Ако тренировките са интензивни и някой път двуразови дали протеинът ще бъде употребяван за възстановяването или пак няма да се усвои?

HE

04.04.12
10:36

казано от Teen Power на 04.04.12, 10:32:

@head_hunter Ако тренировките са интензивни и някой път двуразови дали протеинът ще бъде употребяван за възстановяването или пак няма да се усвои?

То по тази логика човек може да не спира с тренировките и да гълта протеинчета ;)
Възстановяването не е само добавки, протеин и т.н., а доста по-сложен процес, включващ различни елементи.

04.04.12
11:30

И тогава какъв е ключът към успеха (natural) ? Възстановяването от какво зависи тогава ? Тренировки ,храна,добавки +??? (пак казвам без ААС) В момента си мислех да почвам повече тренировки и повече храна и се опитвам да нацеля точната формула и се чудех много тренировки + много храна = растеж (?!)

04.04.12
11:34

Тегло 80 кг, 176см.
Хранене:
Закуска: мюсли или варени яйца
Обяд: доста обилен- основно месен
Сл.закуска(3ч) :корни или ядки
Тренировка: от 4:30 - 5:00 около 1:20 мин
Вечеря: салата и сирене или риба
Програма:
1- ви ден - гърди 4-5 упр, корем 5 упр;
2-ри - бицепс, трицепс по 4 упр, корем 5 упр.;
3-ти рамо-4-5 упр., кардио 30мин.;
4-ти почивка
5-ти гръб 5 упр,корем 5 упр.;
6-ти крака 5 упр, корем 5 упр;
7- ми почивка(или само кардио).

04.04.12
11:37

Това едва ли може да каже нещо само по себе си..Нито имаш някакъв грамаж на храната ,нито пък тренировките ти са описани упражнения серии повторения и интензивност почивки и тн..

HE

04.04.12
12:01

казано от Teen Power на 04.04.12, 11:30:

И тогава какъв е ключът към успеха (natural) ? Възстановяването от какво зависи тогава ? Тренировки ,храна,добавки +??? (пак казвам без ААС) В момента си мислех да почвам повече тренировки и повече храна и се опитвам да нацеля точната формула и се чудех много тренировки + много храна = растеж (?!)

Почивка, като тренировката и храната са съобразени едно с друго + с времето за възстановяване.
За по-виско ниво си има и различни тренировъчни методики.

04.04.12
12:06

казано от Teen Power на 04.04.12, 11:30:

И нека не забравяме +достатъчно вода + достатъчно сън

04.04.12
14:03

А къде са въглехидратите в храненето ти ? Спазваш ли някаква диета или просто ги отбягваш?

06.04.12
18:28

Пич ква е тая диета от 3 хранения на ден? Аз ако ям по 3 пъти на ден въобще няма да посещавам фитнес, а аеробика.

казано от Живко Желев на 06.04.12, 18:28:

Пич ква е тая диета от 3 хранения на ден? Аз ако ям по 3 пъти на ден въобще няма да посещавам фитнес, а аеробика.

Няма значение колко са храненията на ден, важно е накрая на деня като теглиш чертата да ти се получава калориен излишък за
качване и съответно дефицит за сваляне.Има и такава статия.

07.04.12
12:39

http://www.bb-team.org/articles/4269_mitove-v-bodibildinga-chestotata-na-hranene

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1