Добра ли е комбинацията ми за маса?

06.04.12
20:28

Здравейте! ;)
Тренирам от .. 8-9 месеца като бях направил една почивка от 1 месец и резултатът след нея беше трагичен :D Както и да е сега си върнах старата форма с една кръгова и даже сега съм по-добре на сплита от преди и искам да повиша резултатите си като освен храна едно рамо да ми удря и някоя друга добавка. Взех за горе-долу 100 лева БЦАА , монохридрат, гейнър и отделно рибено масло. Другото го пазя за манджа и затова не си позволих нещо по-скъпо, а и не мисля че ми и трябва за целите, които съм си поставил до този момент - да кача 5-6-7, а ако може и 8 килограма до юни-юли ще е ПЕРФЕКТНО. Естествено, под тези килограми разбирам ММ не сланина. Досега съм качвал бавно, но славно дет се казва :D - за този период от 9 месеца - 12 килограма. Че въпросът ми е как да ги комбинирам тези добавки, защото в момента ги пия така: Сутрин - гейнър + 5гр. монохидрат, преди трен - 5гр монохидрат, 5 капсули БЦАА, след трен - 5 капсули БЦАА, гейнър. В нетренировъèн ден ми е подобно само че НЕ ПИЯ аминото - казаха ми,че се пиело само в тренировъчни, а гейнъра и креатина си ги слагам между яденията :) Удачно ли е така? Между другото в момента съм 68 килограма, 187 и много ми трябва да кача някой друг килограм и затова избрах тези добавки след като посъбрах скромния си стаж от толкова време - мисля, че те са най-добрият вариант засега. И последно - това рибено масло преди и след тренировка ли да го пия или как?

Темата беше редактирана от Insane M на 06.04.12 20:36.

HE

06.04.12
20:38

Като за начало си постави по-скромни цели, защото сегашните граничат малко с фантастика.
След това можеш да прочетеш темите, които има за посочените от теб добавки и да прецениш сам, как да ги пиеш.

06.04.12
21:23

6-7 килограма за 2 месеца граничат с фантастиката?

казано от Insane M на 06.04.12, 21:23:

6-7 килограма за 2 месеца граничат с фантастиката?

Дори думата фантастика не може да бъде казана за граница.6-7 килограма за 9-10 месеца да,но за 2,АБСУРД.

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 06.04.12 21:48.

чиста ММ както си го написал, без тлъсто, не граничат. те са си фантастика. дори 10 да качиш, дори за година да е, повече от половината ще са тлъсто, вода и какво ли още не, но не и чист мускул. тоя термин, чиста ММ  е малко объркан и неразбираем май.

06.04.12
22:04

BCAA,Креатин,Аминокиселини,Гейнър?Ти луд ли си,защо ти са 1000 добавки?И си пропуснал да вземеш “Протеин на прах” ;дд.Пич ако искаш да качиш 6-7 кг за 2 месеца по-добре си купи дианабол или нещо от сорта,защото ще чакаш повече от 5 месеца за това (Повече от 5 месеца като включим и правилното хранене,ВВД и 4-те добавки).Да не говорим,че си ектоморф (а те не качват лесно)...Постави си нормални цели - 2-3 кг може и да е възможно,но както каза tsvetelin domushki това няма да чиста мускулна маса,а ще има и мазнина вътре (Като качиш 1 кг - 400 гр са мускули и като свалиш 1 кг - 400 гр са мускули) ;)

06.04.12
22:12

Мерси колеги! Каквито и килограми да са тогава мисля, че с тази храна, тренировки и добавки бих ги качил 6-7 за този период. Въпросът ми беше - удачно ли е така както съм написал да ги приемам? ;)

До Fitness Orange - протеина си го набавям от храната, а и отделно в гейнъра, който съм купил, отношението на въглен и белтъчини е 1:1. Проблемът е, че колкото и да е важен и надценяван протеина не трябва да се забравят и въглехидратите, които са много по-важни според мене за качване при маниаци с малък стаж и нуждаещи се от някой друг килограм :)

Мнението беше редактирано от Insane M на 06.04.12 22:26.

06.04.12
22:28

Въглехидрати:Протеин:Мазнини 70:20:10 това е моето съотношение и за 2 месеца качих 2 кг,но пък преди 3 месеца почнах с фитнеса,а в началото качваш бързо,а после Цикъл ;дд

06.04.12
22:51

На въглен се качва най-бързо да... и най- нечисто. Основно вода и мазнини. Малцина са с такъв тип метаболизъм, че да качват чисто на ВВД. И обикновено не са натурални. На ВМ-НВД се качва най-чисто, но калориите ти трябва да са наистина много.

06.04.12
23:05

Voyager Мазнини не близвам,било то вредни или полезни (гледам да ги отбягвам) и качвам с по 400 гр въглехидрат + 150 гр протеин в тренировъчни дни и съответно 300 + 100 в почивен ден и за сега има ефект,а не взимам добавки :)

Мнението беше редактирано от Fitness Orange на 06.04.12 23:06.

06.04.12
23:20

казано от Fitness Orange на 06.04.12, 22:04:

BCAA,Креатин,Аминокиселини,Гейнър?Ти луд ли си,защо ти са 1000 добавки?И си пропуснал да вземеш “Протеин на прах” ;дд.Пич ако искаш да качиш 6-7 кг за 2 месеца по-добре си купи дианабол или нещо от сорта,защото ще чакаш повече от 5 месеца за това (Повече от 5 месеца като включим и правилното хранене,ВВД и 4-те добавки).Да не говорим,че си ектоморф (а те не качват лесно)...Постави си нормални цели - 2-3 кг може и да е възможно,но както каза tsvetelin domushki това няма да чиста мускулна маса,а ще има и мазнина вътре (Като качиш 1 кг - 400 гр са мускули и като свалиш 1 кг - 400 гр са мускули) ;)

Аман от 15 годишни разбирачи,със стаж в тренировките 2 месеца...
Напълно възможно е да качи 6-7 кг за 2 месеца,друг е въпросът,че няма да са”чисти мускули”...

Мнението беше редактирано от Николай на 06.04.12 23:22.

06.04.12
23:22

казано от kokorokokoko на 06.04.12, 23:20:

казано от Fitness Orange на 06.04.12, 22:04:

Аман от 15 годишни разбирачи,със стаж във тренировките 2 месеца...
Напълно възможно е да качи 6-7 кг за 2 месеца,друг е въпросът,че няма да са”чисти мускули”...

Това имам предвид,че му трябват минимум 5 месеца,за да качи 7кг чиста ММ ;)

Мнението беше редактирано от Fitness Orange на 06.04.12 23:22.

казано от Voyager на 06.04.12, 22:51:

На въглен се качва най-бързо да... и най- нечисто. Основно вода и мазнини. Малцина са с такъв тип метаболизъм, че да качват чисто на ВВД. И обикновено не са натурални. На ВМ-НВД се качва най-чисто, но калориите ти трябва да са наистина много.

+1.ВМ-НВД-то е наистина един доста добър режим поне за мен.Бавно се качва,наистина, но накрая си удовлетворен от резултата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1