12.07.05
13:34
Преди време бях попитал, колко креатин се съдържа в месото и в храните изобщо. Не помня точната цифра, но беше изключително ниска. Моля този, който знае да повтори./Не мога да си намеря старата темичка/
Та, беше толкова фрапантно ниска, че излизаше, че приемането на креатин като суплемент, увеличава нивото му дооста пъти, над един вид нормалното, колкото би се усвоявал от храната.
Просто се чудя как хората, който го приемат не си докарват супер тежки проблеми, заболявания, разни вътрешни дизбаланси и т.н. ?
Все пак това е оргомно количесто. Опитвам се да си спомня.. май беше нещо от рода на 0.5г креатин от 100г телешно. А грамажа, който се приема от “химийката” е просто несравнимо оргомен/сравнително/
Кажете си мнението.
Мерси за вниманието.
[quote author=“westsa”]5гр за 1кг месо
:lol: А, колко приемат трениращите на ден? /от суплемент/ :wink: :lol:
аз приемам по 5 след тренировка 1 месец и почивам 1 месец
а има и хора дето си правят зареждаща 20гр 5-10дена
и след това по 5-10гр на ден
Та въпроса ми е, как аджиба не се скапват организмите и то ЯКО, при такива приеми?
п.п. Един ферман от страна на МАртин, Дзвер и компания, ще е добре дошъл. :wink:
Ами което прави 5 грама на 1 кг. А нали приемаме дневно и около 200 гр. белтък, който се съдържа в същото количество телешко. Всъщност-кой е казал че ББ е здравословен :wink: :?:
Неможе нещо съдържащо се в храната да бъде наречено “химиика”. Незнам дали си чел статиите за креатина, но стомашен дискомфорт се получава след голям прием наведнъж(15г и нагоре). Аз лично съм пил доста време никога не ми е навредил, винаги ми дава повече сила(в статията пише защо) и издръжливост, което само по себе си с добро възтановяване води до по голям мускулен разтеж, аз поне така го виждам :).
12.07.05
15:50
Аз съм писал ферман по въпроса :)
Не ми се пише пак, но ще спомена основните изводи :) Ако нещо забравям някой ако се сети, ще ме поправи!
Креатинът, особено монохидрат, лесно се превръща в креатинин. Т.е. нещо като токсин.
Бях чел изследване на много хора, приемали креатин продължително време. Мисля, че източникът беше руски или немски сайт. Установило се, че креатинът дава влияние върху инсулина и опасността от диабет, както и че при голям процент от хората се получавали някакви отклонения във функциите на щитовидната жлеза - не фатални, но все пак. Точната причина и аз не мога да обясня, горе долу такива бяха резултатите, естествено с някакъв риск за грешка и за случайно получаване на определени съвпадения.
Нивата на висок креатин в кръвта се свързват и с някои видове рак и метастазирането им. Точната връзка май никой не може да ви я обясни, но мисля, че имаха отношение към рака на дробовете - и двата вида дробове...
Дори веднъж по случайност попаднах на някакъв американски форум за болести. Там млада жена - на близо 35 години отчаяно търсеше помощ, защото преди няколко години й открили рак на черния дроб и я оперирали, а сега - от няколко месеца имала високи нива на креатина в кръвта и питаше да й помогнат как да го свали. Разни хора - изглежда лекари - й препоръчваха медикаменти и диети, както и определен режим. Но месец - два по - късно тя писа, че въпреки всичко са й открили разсейки. Аз попаднах в темата случайно, след като вече беше привършила, при търсене на нещо съвсем друго, но темата ми направи силно впечатление... За съжаление обаче загубих линка.
Тези неща, освен за креатинина обаче са доказани едва ли не по теорията на вероятностите. Връзка, даже и да има, все още не е съвсем ясна. Креатинът, най - просто казано, си е второто енергийно ниво на клетката от трите основни - аденозинтрифосфат, креатинфосфат и глюкоген и хуморалната, мервната и всякаква друга регулация на равнищата му е само частично изяснена; опитите за съжаление дори и да дадат резултат, не казват(в случая) какво и къде как точно е станало.
Последните ми думи са малко философия, но все пак имайте предвид: няма сирене без пари. Нито бърз растеж и резултати без цена. Цената, с която плащаме игрите с метаболизма си, обикновено е здравето ни. Така че внимавайте! И не се подлъгвайте по чудната фраза, че то креатинът имал естествен произход. В организма може би повечето поражения са дело именно на органични субстанции. Много неща в малки концентрации вършат една работа, в големи - друга!
по-здрави!
[quote author=“Chrisich”]Евала, D3BEP. Незаменима информация. :)
Затова и не само, Дзвер е в екипа. Радвам се, че имаме такъв човек. И от мене евала и машала :)
по-здрави
12.07.05
17:01
E недейте толкова да ме превъзнасяте, ще взема да си повярвам, че ги разбирам нещата :lol: . Писал съм ви нещо като мнение, нищо чак толкова възвеличено. Друг може да има друго мнение.
Не мислите ли че гледате от едната страна само :)? Търсите и намирате само лошите неща. Ако наистина е толкова лош информацията на сайта е подвеждаща така ли?
[quote author=“D3BEP”]E недейте толкова да ме превъзнасяте, ще взема да си повярвам, че ги разбирам нещата :lol: . Писал съм ви нещо като мнение, нищо чак толкова възвеличено. Друг може да има друго мнение.
Ти повярвай, че имаш да черпиш мен и Емо по бира, пък другите неща ще се наредят от самосебе си. :lol:
Еми, тенкю и от мен. Това ми беше интересно...
Само ми стана интересно... за тази жена с проблема там. В каквъ смисъл високи нива на креатина? Еми, че просто да намали приема на храни от коитосе черпи креатин и готово. Нали така?
Това материалнче може също и да “посъветва” някой по-неопитни оптимисти, които яко блъскат креатин.
Не, че съм против употребата му, но не трябва да се стига до крайности. /освен ако за някой здравето му, не е на първо място/
Поздрави.
13.07.05
10:29
[quote author=“TMT”]Не мислите ли че гледате от едната страна само :)? Търсите и намирате само лошите неща. Ако наистина е толкова лош информацията на сайта е подвеждаща така ли?
Ха! Питате ме за рисковете и аз ви казвам, както ги виждам; другото предполагам си го знаете. Въпросът беше за заболявания аз казвам евентуално бъбреци, инсулин, щиовидна жлеза. Заболявания с положителен характер за боледуващия ли трябваше да изкарам :lol:
Защо да е подвеждаща информацията на сайта. Информацията на сайта може да е две неща: непълна - което е нормално, не е писана като научен труд от професори по метаболизъм и стара - също нормално, с годините излизат нови неща, нови изследвания. В единия случай може да се допълни, във втория да се поднови. Обикновено доколкото съм я чел, тя залага на някои общоприети в спорта неща и няма претенции за абсолютна изчерпателност. А ако претендираше - колко от посетителите щяха да я прочетат? Примерно половината, при цялото ми уважение.
ПП. Не е съвсем ясно какво точно предизвиква високите нива на креатина в нейния случай. Трудно е да се каже. Във всеки случай, доколкото разбрах, е пробвала с диета без месо и други неща...
На мен ми се струват преувеличени рискове, ходещи основно по маняците. Примерно бях гледал крика викаше че 1кг креатин му стигал за седмица, две. Виж там :) не бих се учудил ако всичко горе казано му се случи. :)
14.07.05
11:30
Ставаше дума за нормален прием на креатин, по - дълго време.
Без за рака естествено, това е от други източници.