08.04.12
12:11
Здравейте колеги!
Преди няколко дена пуснах тема с няколко леки въпроса, за пореден път ми се отговори конкретно и останах доволен :) Потърсих малко из сайта за подобна тема, защото няма как само мене да ме вълнува, но все не намирах такава с точен отговор относно втория ми въпрос. Че реших да попитам - 187см, 68 кг, ектоморф, 8 месеца стаж във фитнеса с лека почивка, купих си БЦАА, креатин, гейнър и набивам яко манджа + тренировки, но сметнах за необходимо сутринта да вкарвам по едно кардио. Първият ми въпрос е дали е необходимо кардио въпреки качването ми - прочетох на няколко места, че не било необходимо, защото само се забавяло качването - с две думи - или качване или чистене. Но все пак със скромните си знания по този въпрос знам, че ако сутрин преди бягане се изяжда едно яйце се предотвратявало изгарянето на ММ - мит ли е това или не вие ще кажете :D И другото, заради което пуснах и темата - с тия добавки, които съм ги взел мисля, че ММ ще се задържа и даже е препоръчително да правя по едно ХИИТ - как мислите? Защо питам всичко това ли? Ами просто не искам да омазнявам корема и мисля, че споменатите добавки ще ми ПОМОГНАТ да се задържа максимално чист....
Темата беше редактирана от Insane M на 08.04.12 12:21.
187 на 68, не си за никакво кардио! А това с горенето на ММ при кардио малко се преувеличава.
Мнението беше редактирано от Юли на 08.04.12 12:22.
Начи се очертава да махам пържоли спокойно и да тренирам здраво за следващата година някъде :D
08.04.12
13:20
И аз съм във фаза на качване, но ползите от аеробните тренировки са прекалено големи, за да ги подмина. За това го правя след тренировка - 15 минути велоергометър или пътека или много бързо ходене. Подобрява се дихателната система, сърцето и се развиват капилярите - оттам по-добро кръвоснабдяване на тялото, повече здраве и функционалност и все хубави неща. :D Не го прави сутрин, тогава за енергия тялото ти ще използва и мускулите за енергия.
Има значение какво кардио си решил да правиш.Ако мислиш да тичаш е много просто решението-не тичай бавно и продължително,а прави по няколко спринта по 100м
казано от Веселин Иванов на 08.04.12, 13:20:
Не го прави сутрин, тогава за енергия тялото ти ще използва и мускулите за енергия.
Не се ли използваха мазнините за енергия тогава?
казано от metcheto на 08.04.12, 17:10:
казано от Веселин Иванов на 08.04.12, 13:20:
Не го прави сутрин, тогава за енергия тялото ти ще използва и мускулите за енергия.
Не се ли използваха мазнините за енергия тогава?
Точно затова и питам ако се изяде едно яйце сутрин преди кардио избягва ли се горенето на ММ за сметка на мазнините
08.04.12
22:01
Сутрин гликогеновите нива са спаднали и се използват мазнините а белтъчините от мускулите се матаболизират в гликоген, така, че все тая. Отделно сутрин рано сърдечно-съдовата система не е изцяло “събудила се” и е по-добре да се избягва кардио натоварване около 2 часа след ставане от сън.