08.04.12
12:54
Събудих се тази сутрин с мисълта за ББ-тийм и че е крайно време да попиша и аз малко тук :) Чета от известно време, разглеждам дневници и равносметката е - трениращите миньончета сме малко :) Предполагам, че основното схващане за това е, че повечето нисички жени са слаби, това ми се повтаря постоянно - “Ама защо ходиш, виж колко си слаба и т.н.”. Е да...ама не и там, където искам :( Ето мерки - 153см (ясно какво :) ), около 43кг..скоро не съм мерила талия, дупе и т.н.,защото това ме комплексира...Ходя на фитнес от известно време - 5-6 месеца, от последния месец малко по-редовно, по програма...ще я споделя малко по-надолу. Спортът никога не съм го обичала, но...май започвам :) нямам избор, щом искам да изглеждам добре. Също никога не бях спазвала някакви специални хранителни режими, не съм се подлагала на диети и всякакви такива мъчения :) защото не съм имала нужда(зная, че това схващане е погрешно). Нещата се промениха...след раждането на една госпожица :)
Ами...това е началото :) На 25 годинки съм, все още :) Основната ми мъка - тренирам, ограничавам се вече с храните, започнах да отслабвам...и това е ок...но...скоро ще заприличам на скелет с корем :), ако не променя нещо...вероятно с храната.
Ще допиша програмата и ‘храненията’ по-късно...въпросната госпожица иска разходка сега :)
08.04.12
16:24
Успех с дневника от мен! Лошо е,че не обичаш спорта, така се губи смисъла от цялата тренировка според мен, ако го правиш на сила ефекта си мисля,че е минимален. Няма ли поне някакъв вид спорт,който да ти допада най-много, не е казано,че можеш да поддържаш форма само във фитнеса, може да си тренираш вкъщи,да тичаш сред природата, да караш колело или нещо друго,което с удоволствие ще го правиш...Успех още веднъж,ще следя дневника ти :)
08.04.12
16:39
:) Благодаря за пожеланията :) Предполагам, че не обичам спорта, просто защото не съм се занимавала с нищо от такъв характер...е, изключвам танците в детска възраст и йогата пред телевизора от време на време :) А и другото - доооста по-лесно е да не спортуваш и да хапваш, каквото ти се иска. Сега след няколкото месеца, прекарани във фитнеса, сякаш мисленето ми започва да се променя...Надявам се да е така
08.04.12
19:13
Ето и програмата:
ДЕН 1
колело 10 минути - за загрявка
лег преса 4х20 - за сега с 40кг
коремни преси 3х20 - старая се винаги да ги правя с допълнителна тежест
повдигане на краката от легнало положение до тип “свещ” 3х10
извивки в страни с дъмбел 3Х20
придърпване на скрипец зад врат 4х12-15
флайс сгъване 3х12-15
ДЕН 2
коремни преси 3х20
колело 10 минути
лег преса 4х20
повдигане на ръце встрани с гира 3х12-15
бицепсово сгъване,за сега с гира - 3х8-10
придърпване на горен скрипец 3х8-10
ДЕН 3
придърпване на скрипец зад врат 4х12-15
едностранно ‘гребане’ с гира - 4х15
флайс сгъване 3х10
повдигане на щанга от лег 3х10-15
повдигане на ръце встрани с гира - 3х12-15
бицепсово сгъване 3х8-10
придърпане на горен скрипец 3х8-10
коремни преси 3х20
ДЕН 4
коремни преси 4х20
повдигане на краката 4х10
колело 20 минути
лег преса 5х10-12-15-20-25
напади с гира 3х10
повдигане на пръсти на калф машина - 4х15-20
Към това се придържам основно...ако остане време - добавям по нещо. Старая се да изпълнявам и четирите дни, но...понякога остават само 3 :(
За храненето - основният ми проблем идва от това, че използвам обедната си почивка за тренировка...съответно почти не остава време за пълноценно ядене през деня :( Нямам и навик да закусвам, което знам, че също не е добре. Хапвам плод или шоколад преди обяд...иии общо взето обядът е кисело мляко (най-често Данон закуска) или овесени ядки. В дните за почивка успявам да обядвам по-пълноценно :) Вечерята гледам да не е тежка - обичам месо, салати, мляко и така. От време на време се изкушавам с нещо непозволено :P , но не прекалявам с количествата. Е, храненето ли е основният ми проблем? (wasntme)
08.04.12
20:56
казано от Denica Angelova на 08.04.12, 19:13:
Е, храненето ли е основният ми проблем? (wasntme)
Ми... да! (wasntme)
Във фитнеса е скучно, ако ти си го правиш такова :)
Ето тези упражнения от програмата ти ми допадат
казано от Denica Angelova на 08.04.12, 19:13:
придърпване на горен скрипец 3х8-10
едностранно ‘гребане’ с гира - 4х15
повдигане на щанга от лег 3х10-15
Пробвай да увеличиш интензивността - малко почивки, с повечко кг. Това трябва да реши проблема със скуката :)
казано от Denica Angelova на 08.04.12, 12:54:
Чета от известно време, разглеждам дневници и равносметката е - трениращите миньончета сме малко :)
Точно в този форум пък сме доста (giggle)
09.04.12
10:03
Ааа моля моля, 160 е съвсеем друго нещо :D Аз обикновено през деня съм 160-163см, а вечер....като сляза от токчетата и :@ Ама...какво да направя - ген :) А във фитнеса - не, не ми е скучно...вече :P Имах предвид, че нямам спортна култура със всичко горе изписано и ми е малко трудно да вляза в режими и т.н...ноо, надявам се да съм достатъчно упорита и да не се откажа в някакъв момент.
А за яденето - да се похваля - ще закусвам днес :D Взела съм една шепа бадеми и няколко изсушени смокини, допивам кафето и ще ги унищожа ;) Хайде...весел ден на всички ;)
казано от Denica Angelova на 09.04.12, 10:03:
Аз обикновено през деня съм 160-163см...
Обикновено? :D А през останалото време, когато не си 160-163 см? :D
09.04.12
10:17
Ем как...нали съм писала горе - скромните 153 :) Добре, че са измислили високите токчета...че иначе съвсем отдолу (как звучи само :D ) гледам клиентите си :P
09.04.12
10:28
Да ти кажа... спрямо Боби няма особено значение дали си на ток или не... :P
Дай да говорим за храната... че и аз съм над 1.90 м... ;)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.12 10:30.
Защо се тормозиш за неща, които не можеш да промениш? Приеми се такава, каквато си. Височината не е критерий за красота, нито за чар - за всеки влак си има пътници. Да не говорим, че много мъже харесват точно миньончета.
Ако носиш токчета единствено за да компенсираш “дефекта”, според мен това не е решение - ако ще и на 20см да се качиш, пак ще живееш с мисълта, че си ниска.
Ако не можеш да промениш нещо - промени отношението си към него. Помисли за плюсовете на ситуацията.
казано от Denica Angelova на 09.04.12, 10:17:
Ем как...нали съм писала горе - скромните 153 :) Добре, че са измислили високите токчета...че иначе съвсем отдолу (как звучи само :D ) гледам клиентите си :P
Извинявай, не разбрах, че става дума за токчета. :) Стори ми се странно така да ти се изменя височината, затова се пошегувах с това. :D
09.04.12
11:03
Благодаря за подкрепата (hug) Приела съм го, отдавна...но наистина е имало периоди, в които съм се тормозила много...сега се доказвам с други неща вече и се чувствам добре :) Просто обичам да се шегувам с това :P
За храненето...аз май няма какво да кажа (blush) Всичко съм си хапвала до скоро и не съм се ограничавала...докато не реших, че имам нужда от малко промяна. Та...вие казвайте - ще се радвам на съвети, забележки и т.н. :)
П.С. Боби беше най-мързеливото и мило ‘кученце’ на света и изобщо не се впечатли от моите...163см :D
казано от Denica Angelova на 09.04.12, 11:03:
П.С. Боби беше най-мързеливото и мило ‘кученце’ на света и изобщо не се впечатли от моите...163см :D
Touchér! :D
Между другото, това лабрадор ли е на снимката? :) Че и у нас се мотае една жълта женска...
09.04.12
13:58
Да - лабрадорче :) Но не е наше, бяхме на една къща на почивка и това беше пазителят на дома :) То един пазител...
Днес ще ми е един от почивните дни явно :( Поразболявам се май, вие ми се свят...днес обядът ще е пълноценен :P
16.04.12
18:25
Ееей, изкушението по празниците почти свърши (добре, че днес съм на работа - един ден по-малко изкушения :P ). То нямаше дом, в който да не съм влязла и да не ми се ‘навре’ нещо вкусно...вредно и калорично под носа...донякъде мога да кажа, че съм горда от себе си :) Не, че не опитвах, ноо - до там. При наличието на всичките манджи, кифлички и козунациии...мисля, че добре се справих. Тактиката - хапвам една салатка преди да се сложат яденетата ии после не ми се яде вече толкова много ;) С тренировките...в петък беше една от най-силните до сега ;) Може би около 2 часа...идеално :) Уикенда естествено бяхме на гости. На сестра ми (цели две ‘манджи’ за вечеря - няма проблем, тя не е на диета :D ). Фитнес нямаше как да търся...’тренировката’ беше в домашни условия...ама май колкото да не липсва съвсем (dull) Та...така...нова седмица, няма празници, надявам се да си вляза в режим вече, че така се дразня. След малко като свърша работа ще пробвам да побягам малко...Оказва се, че в бягането не съм много добра :( Издържливост ми липсва нещо, но да видим...ще го вмъквам по-често в програмата, дано има ефект.
Лека ви вечер! (wave)
30.04.12
22:07
Оказва се сложна задача да се води дневник ежедневно :/ Ще опитам да го правя поне седмично :) Имам за хвалене - вече две седмици закусвам редовно (talk) За някои ще се стори глупаво...но за мен си е постижение. Нямам навика да закусвам от ученичка. Знам, че не е добре, да :) Иии затова опитвам да го променя. За момента се получава - хапвам овесени ядки, чай с мед, варени яйца, филия пълнозърнест хляб с извара и 2-3 маслини...и май до там ми стигат идеите за бърза и добра закуска :) Но и това е нещо, на фона на кафе (е, него не го пропускам, към 9-9.30 с колегите пред офиса :) ). Другото ново е, че успявам да хапна и по някой плод или ядки между храненията. Проблемът с обяда обаче остава :( Все още не мога да измисля схема, по която той да е качествен в дните на тренировка. Когато почивам се получава добре, но през останалото време все още е някакво кисело мляко, овесени ядки или нещо от сорта. Вечер се старая да не ям много (както преди), салата има със сигурност, другото е пилешко филе, някоя пържолка (не мазна) или нещо постно. И така...още сме в неравностойна борба с храната...и времето...но определено имам напредък, то и няма как иначе, като знам какво беше преди (blush). Тренировките си вървят нормално, следвам си програмата. С детето бягаме след работа от време на време, с идеята да го правим все по-често. Сутрин правя лицеви опори - по около 20 за сега, времето не стига за повече, нещо с ранното ставане сме скарани :) И така...друго ново няма :) Само ми се заформиха два въпроса - един познат скоро каза, че на няколко месеца трябвало да се сменят упражненията, защото след известно време ставали не достатъчно ефективни. Вярно ли е това? И ако да - след колко време трябва да се заменят с други? И вторият въпрос - до сега не съм пила никакви добавки, само витамини и един екстракт от стриди (голяма глупост :D ). Мисля си за Л-Карнитин. Въпросът е - комбинацията витамини + Л-Карнитин достатъчна ли ще е за малко повече енергия и мааалко по-бързо топене на мазнини (корем -предимно :/ ).
Весела седмица на всички! :)
П.С. Качвам няколко снимки, да покажа какво се опитвам да моделирам (giggle)