08.04.12
21:25
Здравейте от около 2 месеца съм на НВД, чувствам се добре и съм свалил няколко килограма, като дори съм повишил с немалко работните си тежести. Като цяло опита ми в залата е около 2 години и малко, като обаче е имало и доста прекъсвания от по две-три седмици. Сега обаче реших да комбинирам диетата с комбинация от добавки и противно на разбиранията, да тренирам зимата за да изглеждам добре лятото, аз ще направя обратното. :D Това което не знам е, дали комбинацията, която съм избрал е добра? А ето и продуктите:
SCITEC Hot Blood (820гр.) - 45 лв.
AMINOSTAR Creatine Ethyl Ester 120 Caps. - 25 лв.
BCAA 1000 Caps (200 капсули) - 45 лв.
Liquid L - Carnitine (335ml) - 40 лв.
Суроватъчен протеин, примерно на ON Gold Standard (4500 гр.) - 170лв. Тук обаче се чудя дали има смисъл от него, като цена горе-долу се равнява на еквивалента му в месо, а именно 22 килограма пилешко или 25 килограма свинско, за около 18 дни, хипотетично ако протеина не си го набавям от нищо друго, освен месо.
Какво мислите за подбраните добавки? Благодаря предварително. :)
08.04.12
22:53
По добре за 170 лева си вземи Синтракс Уей 2кг и с останалите пари храна - месо,ориз,броколи..А останалото вече аз лично не бих коментирал, само бих казал, че на твое място бих си купил просто едни аминокиселини и протеин с парите които си предвидил за карнитини и т.н. да си купя хубава храна.Хубава храна > който и да е карнитин,бърнър,протеин,гейнър етк...
За храната ми е ясно :), за нея пари съм отделил, не съм и претенциозен към вкуса, тъй че ям почти едно и също до около 100 грама въглехидрати с малък ГИ и протеин 230-250гр., мононаситени мазнини също, около 150 грама. Просто съм решил, че искам да пробвам нещо покрай режима с НВД. За протеина имах предвид, че вместо да ям три пържоли примерно, мога да ям една и другото да е от суроватъчния протеин, защото аз така или иначе не съм най-големия любител на месото, обичам повече картофи и ориз, но ги отбягвам заради високия ГИ. От останалите добавки се чудя дали да не взема азотния бустер, че не съм пробвал и BCAA, за тях съм сигурен, а да не взимам креатина, защото колкото и малък да е ефекта на задържане на вода, на конкретния продукт, в моя случай, пак е нежелан. Също и Л-Карнитина, защото не съм сигурен за дали няма само плацебо ефект. Все пак съм написал всички добавки, за да каже някой, ако мисли, че някоя е излишна в тази комбинация или пък не е препоръчително да я комбинирам така. Лека вечер. :)
09.04.12
09:45
Протеина го вземи единствено за да си правиш домашен сладолед, протеинови барове, течен шоколад и други сладки неща, както и шейкове. Освен ако си индиферентен към сладкото. Иначе не си мисли че прахът е по-качествен белтък от белтъка от истинската храна. Карнитина може да си го спестиш, както и останалите бъркочи. Въобще ако искаш качествена суровина за мускули си вземи качествен сурово-сушен телешки суджук - там имаш и най-анаболния протеин - телешкия, БЦАА, карнитин, креатин, бета-аланин, цинк, холин, витамини от група Б, мазнини. Въобще какво може да съдържа по-качествени вещества за изграждане на мускул от телешкия мускул:)
Не си писал колко кила си, но 230-250 грама белтък на ден са множко. Едва ли ти трябват повече от 150. А другите до 250 организма ти ги превръща в захарчица за 2,30лв. А ти си дал за кило протеин 50 кинта:) А и има една болест подагра се казва:) Болеста на богатите, които се ояждат с мръвки и протеинови храни:) Александър Македонски е боледувал от нея. Така че по-кротко. То ако ставаше с бясно тъпчене с протеин да накараш тялото си да го превръща в мускул щяхме и по-половин кило да ядем на ден.
казано от Герган Петков на 09.04.12, 09:45:
Въобще ако искаш качествена суровина за мускули си вземи качествен сурово-сушен телешки суджук - там имаш и най-анаболния протеин - телешкия, БЦАА, карнитин, креатин, бета-аланин, цинк, холин, витамини от група Б, мазнини. Въобще какво може да съдържа по-качествени вещества за изграждане на мускул от телешкия мускул:)
+ Натриев нитрат, нитрити, една дузина Е-та, още една дузина неизвестни пълнители, соя, голямо количество натриев хлорид и бог знае още какво, аз лично бих казал - Не, благодаря!
ПП Голямото количество протеин при здрав и трениращ човек би било една от последните причини за развитие на подагра ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 09.04.12 09:59.
А и има една болест подагра се казва:) Болеста на богатите, които се ояждат с мръвки и протеинови храни:) Александър Македонски е боледувал от нея. Така че по-кротко. То ако ставаше с бясно тъпчене с протеин да накараш тялото си да го превръща в мускул щяхме и по-половин кило да ядем на ден.
Първо по-горе съм писал, че месото не ми е любима храна, а картофите и ориза, но не ги ям заради бързото повишаване на кръвната захар и съответно инсулин. Второ протеина добре съм си го избрал като количество, защото правя интензивен сплит 5х5. Висок съм 183см., тежа 103кг., преди два месеца без НВД бях 110кг., а крехката ми телесна маса е около 85кг. Също не всичкия протеин си го набавям от животински продукти, а от леща, боб, фъстъци и др., като последните са и добри източници на мазнини. Добавките ми трябват, за да повиша интензивността на тренировките, издръжливостта си при кардио дейност, а от там неизбежно ще дойдат добрите резултати. Не целя титанични размери, а точно обратното. Експлозивна сила и изчистване, на многото излишни мазнини. В заключение, ще пробвам един по един различни продукти, за да мога да преценя, кой как ми действа. Все пак Благодаря на включилите се. Лек ден. :)
09.04.12
11:04
казано от Valdis на 09.04.12, 09:54:
Въобще ако искаш качествена суровина за мускули си вземи качествен сурово-сушен телешки суджук - там имаш и най-анаболния протеин - телешкия, БЦАА, карнитин, креатин, бета-аланин, цинк, холин, витамини от група Б, мазнини. Въобще какво може да съдържа по-качествени вещества за изграждане на мускул от телешкия мускул:)
+ Натриев нитрат, нитрити, една дузина Е-та, още една дузина неизвестни пълнители, соя, голямо количество натриев хлорид и бог знае още какво, аз лично бих казал - Не, благодаря!
ПП Голямото количество протеин при здрав и трениращ човек би било една от последните причини за развитие на подагра ;)
Аз затова написах “качествен”, а не първия на щанда или на примоция за 10 лева килограма с тези пълнители и химии. А и не съм казал да го вземе от магазина, може и да е домашно приготвен. Макар че и на пазара има добри продукти. И сурово-сушен защото телешкото месо е един от най-анаболните продукти въобще и превъзхожда всякакви там суроватки и казеини, но в изпечено състояние доста от анаболните фактори се унищожават. Натриевия хлорид при спорт се хаби много повече чрез потта и урината от колкото при покой, така че си трябва. Не случайно и в Екстенда и в сумати добавки го слагат под ЕнтелЕгентно звучащото название “електролити” :)
За протеина голямо-малко няма смисъл да се тъпчеш с повече от колкото тялото ти може да усвои. И от финансова и от здравна гледна точка. При 85 килограма активно тегло са му предостатъчни 170 грама белтък на ден. За какво да изяжда 1,5 - 2 кила чист белтък на месец отгоре за 60-90 лева? За подаграта кой здрав, кой болен това само времето след години ще покаже. Но прекомерната консумация на протеин си е доказано един от основните рискови фактори.