Креатин монохидрат и кафе

09.04.12
13:02

Здравейте,

Знам че това е дискутирано милиарди пъти, но така и не ми стана ясно в крайна сметка дали да спирам кафето или не.
В нетренировъчни дни взимам креатина сутрин, в тренировъчни преди тренировката си взимам дозата която е към 17:00-18:00, в момента съм в зареждащата седмица, т.е. двойни дози.
Кафе преди пих стабилно по 4-5 чаши на ден, но сега с креатина съм ги намалил на 1 на обяд между 12:00-13:00 (< 100мл.), въпроса ми е да го спирам ли напълно или не е толкова вредно в малки дози? На ден пия стабилно много вода и предполагам не би трябвало да е проблем.
От съботата пия креатина, неделята пих към 11-12 едно двойно кафе след това към 18:00 пих дозата ми креатин.
Днес (понеделник) е нетренировъчен ден и си пих дозата сутринта към 9:00 и пих под 100 мл. кафе към 12:10, надявам се паузата между двете е достатъчно голяма, за да не се самоизбият.
По принцип редовно си пия кафе и така да се каже ми е почти невъзможно да го спра напълно, затова гледам само да се ограничавам и да не ги приемам по едно и също време.

Благодаря преварително за отговорите.

09.04.12
13:23

Чел съм го, но идеята ми беше друга, написано е относително:

По време на приема му да се избягва прием на кофеин и кофеин съдържащи напитки.

Не е написано че НЕ трябва, нито че НЕ пречи, тоест може да се приема, но? Това искам да знам, имай предвид че който и линк да ми пратиш, вече съм го минал, трябва ми по конкретно мнение по въпроса, дори съм чел че изследванията които показват че кафето неутрализира креатина са правени с не достатъчно хора и е само 1 изследване, т.е. няма достатъчно информация, за да се докаже на 100% че в точно определени условия прием на креатин и кафе си пречат взимно. Въпроса ми е по-скоро към хората от този форум които сериозно се занимават или поне от доста време и са постигнали някакъв ефект, като през това време са приемали и двете.
Теориите са толкова ясни колкото религията, така че никаква работа не ми вършат.

Дискусията на предпоследната страница от темата, към която те насочих, е посветена на това. 
Всъщност тя започва след мнение №476… стигна ли до там изобщо?

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.04.12 13:38.

09.04.12
13:50

казано от Кольо Пияндето на 09.04.12, 13:36:

Дискусията на предпоследната страница от темата, към която те насочих, е посветена на това. 
Всъщност тя започва след мнение №476… стигна ли до там изобщо?

Точно на нея страница бях попаднал от Гугъла, но явно след толкова много търсене и четене съм пропуснал частта в която уточняват че малки дози не са проблем :)
Благодаря все пак.

Cheers (beer)

Честно казано при мен нямаше проблем с ефективността на креатин при 1-2 кафета дневно.
Реално погледнато много от предтренировъчните продукти съдържат комбинацията креатин и кофеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1