02.07.05
18:11
Значи гледах наскоро филмчето на Рони - Cost of Redemption мисля, че се казваше и в началото пишеше, че това е подготовка за Мр. Олимпия 2003 (действията се развиваха август месец мисля).
Та значи не говоря за тренировките му, а за храненето. Този човек ядеше постоянно навън - пилешки гърди, царевица и боб. А вечер даже нагъваше и пържени картофи. Според мен това е някаква пълна измислица, тъй като какъвто и метаболизъм да имаш такава храна ми се струва направо убийствена при подготовка за Олимпията.
Може и да бъркам в преценката си за храненето му, тъй като не съм състезател.
И все пак за мен това е някаква пълна позиорщина и тия филми са направени с единствено с финансова цел и да замазват очите на феновете на този спорт.
Бих искал да споделите своето мнение дали аз съм в грешка или и вие мислите така.
02.07.05
18:22
И аз съм го гледал този филм. Първо искам да кажа, че според мен Рони е НАЙ добрият културист за всички времена....Всичко го доказва.....той всяка година отива на мистър олипмия и то със адски много нова мускулна маса от миналата година!!!Този човек за година качва толкова маса, колкото някои от нас са качили за целият си стаж!!!Така че, определено не смятам че можеш да разбереш толкова добре начина му на хранене само от тоя филм....И на мен ми се стори странно това което яде особенно вечерта но всички правила си имат изключения...Един приятел например когато започна да приема повече мазнини вечерно време имаше много добри резултати, но мазнина не качи......аз спецялно мога да изям адски много въглехидрати, и мазнина няма да кача!!!казвам го защото съм си правил опити!!!!Второ няма никаква логика в това да “замазват” очите на никого!!!!Какво смяташ че може да се постигне като се замажат очите на някои фен на този спорт?!?!!?Просто няма смисъл от тези операций....Още нещо - ти незнаеш и какви добавки взима освен протеина, витамините и минералите който тои показва и изброява във филма!!!
П.П. Филма е страхотен и го препоръчвам на всеки!
02.07.05
18:25
Ако си 150 килограмов, абсолютно назобан атлет .. доста калории ти трябват, ша знайш’ :P
Ами зависи, защо да не можеш да ядеш картофи и да сваляш? ;) Може тези картофи, дето ги яде преди състезание да са малка част от това, което яде в период на маса, и на практика за него това да е малко.
Така че, не го взимайте за пример. Когато харчиш по 50 - 100 хиляди долара годишно за химия, може да си позволиш много неща и да говорим за метаболизъм или нещо друго в случая е глупаво.
Да не говорим, че много културисти далеч не изпълняват това, което проповядват и съветват. Повечето неща ги правят с цел да рекламират и продават най - новите добавки или оборудване. Нали и те трябва да живеят от нещо :)
Под замазване на очите имах предвид, че не изнася нещата така както са в действителност. Не друго.
е те ако ги изнасяха както са трябваше да че рони има частна аштека в дома си и гъза му е като решетачна лъжица :D . много ясно че е с цел изкарване на пари, той ронката нали трябва пара за зобец да има. живота е скъп :wink:
Всеки който има някакъв реален поглед върху фитнес тренировките и хранене може да отсее кое е истина и кое рекламни трикове. Според мен във филма има и от двете.
@BlackKettle - Въобще не качва чак пък толкова много мускулна маса годишно :)
С неговите килограми и препарати които приема това което яде хич не е много :)
03.07.05
10:15
тва с пържените картофки ... да не би да го кара на калоричен шок ? някак си ... няма логика да яде човек мазно и да не му се лепи ? :roll:
Наистина с химията, която взима Рони може да си позволи и свинаска мас да яде без да му се отрази. Даже бях чел някъде , че Крейг Тайтъс си се хранел така целогодишно. Предсъстезателната му диета включвала - пържени картофи , свински пържоли, сладкиши и т.н.
Явно доста от хората не са наясно тук. Рони е човек който в основен пероиод е над 150кг. и за да подържа и най-вече качва маса са си нужни въглехидрати и незаменими мазнини, и разбире се и протеини, в конски количества. Картофите за пример са един чудесен източник на въглехдрати, и комбинирани с правилната мазнина, например зехтин, стават едни много добри бавни въглехидрати. Всеки човек има нужда % от калорииният му прием да са мазнини, дори и в предсъстезателната си подготовка. Друго много важно нещо е какви са мазнините. Да сте забелязали Рони да яде сланинка, свинско или пръжки :lol: . И другото важно нещо е, че когато си на хормон на разстежа, може да увеличиш калорийния си прем страшно много. Толкова много, че за обикновен човек тези количества биха били физически невъзможни за разграждане.
Това дето го казва чукундур е самата истина.Доколкото знам Рончо приема м/у 10000-12000 калории дневно което за 145-150 килограмова грамада е нормално.Не знам в този ли филм беше или в друг нагъва ше голяма пица и казваше: най важно е да се яде и пак да се яде.Вие не правете това ,но аз мога...без кометар
А във въпросното филмче помните ли като изваждаже 1000 хапове наредени в няква кутийка
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]А във въпросното филмче помните ли като изваждаже 1000 хапове наредени в няква кутийка
Бе разправяше, че са няакви витамини/минерали по мои спомени :lol:
П.П. Ма като се замсиля, че само в анимал пака са 11 хапа напълно му влизам в положението на човека.
Да, ама в Анимал Пак-а има в хапче по 3-4 субстанции, а тези в кутията на Рони, са всеки елемент в етделна таблета :wink:
Беше наредил най-различни витамини и минерали и най-важното - DHEA… изрично я показа и се обясни, че дори децата я взимали..... едва ли не каза, че “т’ва не е химия и аз зат’ва я взимам и нея...” :D
Беше наредил най-различни витамини и минерали и най-важното - DHEA… изрично я показа и се обясни, че дори децата я взимали..... едва ли не каза, че “т’ва не е химия и аз зат’ва я взимам и нея...” :D
То сравнено с ХИМИЯТА която взима, ДХЕА си е витамин.
по-здрави
Което води до въпроса - за чий му е и тая DHEA…. или само като за филма ги е строил там.... :roll:
P.S. До колкото си спомням това беше от The Cost of Redemption и в кутията имаше над 15 вида витамини/минерали, които гълташе на групички по 4-6… няколко пъти.... но имаше както отделни витамини, така и някакви комплексни съчетания.... и гълташе от всичките... почти...
Добре де, вместо да гадаете, заслушайте се какво изброява! При мене си чува екстра качествено и не виждам нищо странно в количеството, наменклатурата и това че са около 30 типа капсули! :D
със неговите 150кг със сигурност се нуждае от конски дози минерали и витамини
И да не е заради килограмите, той се нуждае от абсолютно всички елементи, микро, макро и витамини в максималните им допустими мг дори грамове! така че изобщо, ама изобщо не ме впечатлява че ги гълта със шепи!
Още повече, по време на диети, много от тези субстанции не могат да се добавят от еднотипна и дори само белтъчинна диета!
А, не гадая, чувам го (въпреки завлаченият говор) к’ви ги гълта...
Ае ако сте забелязали, Колман от как спечели 1-вата Олимпия го раздава малко show-off guy… т.е. фукльо.... по всичките си филми вика,крещи, метка се налево-надесно.... гледал съм филми на Маркус, Шон, Кевин.... пичовете си тренират, много рядко да обелят някоя дума (повечето пъшкат и се зорят)... все едно до тях няма камера.... а Колман гледа повече камерата :D
Иначе съм съгласен, че за неговите цели и килограми всякакви мулти, макро, микро, супер, хипер и гига елементи му трябват... но прави всичко това много демонстративно... и не знам що му трябва, след като всички са го признали, че е “голем!”... все пак 7 пъти Mr.O не се става с бомбони и каране на колело, на цял свят му е ясно к’ъв зор е... някак си не му отива на позицията в BB света да се държи по подобен начин :)
Просто моето мнение :)
е иначе ще е малко постничко не смяташ ли на кои му се гледа как някои се поти на лежанката :)
Ами честно казано на мене ми се гледа повече начин на изпълнение на упражнението, отколкото да го гледам как крещи “wohoooooooo, light weight”..... :roll: той само това повтаря :)
Гледай филма на Маркус Рул - ей т’ва са тренировки... човека съсредоточено си тренира с помощник (една ударно здрава арийка :D ) и почти не му прави впечатление, че около него хвърчат с камерите...
може ронито по принцип така да си тренира а бе нз ама маи и няма голямо значение :) мен тия гиганти никак не ме интересуват нищо полезно не може да се извлече от тяхните филмчета :)
Недей така.... ако гледаш всичко и внимателно има някои неща, дето можеш да научиш.... те тия мускуле не са ги направили само със зоб,ами и тренировки... ;)