10.07.05
22:36
много ми е интересно дали по-старите билдери като Арнолд,Сержо Олива и другите от тяхното време са взимали някакви добавки и стероиди?защото трудно мога да си представя че мога да стана като бате Арни само ако се храня правилно и без да взимам сублименти :shock:ако някой знае нещо по въпроса нека да напише защото съм сигурен че и на другите ще им е интересно да разберат
те са били опитните заичета на новооткритите стероиди :)
а за зоб то е ясно че са зимали !
ми добре де ама не вярвам по това време да са знаели какво е протеин,глутамин,креатин а да не говорим за стероидите :)
10.07.05
22:57
И добре ако не са знаели за стероидите според теб Арнолд и другите големи билдери щяли ли са да направят това?
То по твоята логика са водили ебахти и живота. Само на зеленчуци и вода от планински извори.
ridddick стероидите ги има сигурно повече от 50 години... таи че си прави извод...и отчно в 70-те са били много нашумяли в америка...
Само като прочетих ”сублименти” и ми стана ясно коко со навътре в нещата...
ми не се сетих за друга дума и написах тая обаче тя не ми е от любимите ми думи :oops: а иначе наистина не съм толкова навътре в нещата и за това попитах.а иначе не знаеш че през 70те е имало стероиди
11.07.05
02:29
[quote author=“ridddick”]много ми е интересно дали по-старите билдери като Арнолд,Сержо Олива и другите от тяхното време са взимали някакви добавки и стероиди
:lol: е ти как мислиш, за потвърждение тука пействам един абзац от една статия която намерих в интернет
Schwarzenegger doesn’t like talking about steroids, but he doesn’t deny using them. He has seldom been quoted on the record about them without putting some mitigating spin on his admission, an example of the verbal caginess that should serve him well in politics. For example, in a mail order pamphlet he wrote in 1977 entitled “Arnold: Developing a Mr. Universe Physique,” Schwarzenegger claimed, “Yes, I have used them, but no, they didn’t make me what I am. Anabolic steroids were helpful to me in maintaining muscle size while on a strict diet in preparation for a contest.”
В превод не желае да говори за стеройди но не отрича че е вземал....
А за който се интересува ето и линка към цялата статия.
http://www.upi.com/view.cfm?StoryID=20030811-101222-8174r
Ако се интересувате от добра физика без стероиди, погледнете на www.sandowplus.co.uk
мерси че ме светнахте по темата! :lol: тая статия много точно отговаря на въпроса ми
Стероидите се ползват масово от 50 - те години на 20 - ти век, а са синтезирани много преди това, още през 30 - те. През 70 - те е имало и стероиди и протеинови добавки. Креатин е нямало, ама и за какво им е ;)
аз креатина го написах просто еи така щото не съм много навътре с стероидите и заради това :lol:
Ако искаш някой без стероиди погледни Стив Рийс.... от първите Mr.O…. тогава не са се зобели, но по времето на Арнолд - боооооооооооже :lol:
[quote author=“Honzik”]Ако искаш някой без стероиди погледни Стив Рийс.... от първите Mr.O…. тогава не са се зобели, но по времето на Арнолд - боооооооооооже :lol:
Дори и Стив Риивс е вземал анаболни стереоди. Сам си го каза в една статия преди време. По негово време даже не са били забранени за спортистите, все още.
Странно... съдейки по фигурата му явно не е взимал кой знае какво.... или тогава храненето не е било на ниво... :)
мисля че тогава информацията за правилното приемане на стероидите не е била достатъчна а и не са били на такова ниво каквото са сега
сравни днешните говеда с предишните разликата е около 30-40 кг за 1 и съща височина :)
12.07.05
19:54
Стимуланти и различни дроги са се вземали още от римляните , започнало се е от конете най напред са си тупкали конете а после за започнали и хората да вземат, а други субстанции се приемат доста отдавна, стеве реевес е вземал анаболика и много други през 20 30те и тн. години
така че от доста време се злоупотребява с това
поне така сме го учили по история на спорта
стан
[quote author=“DJ MADMAN”]Стимуланти и различни дроги са се вземали още от римляните , започнало се е от конете най напред са си тупкали конете а после за започнали и хората да вземат, а други субстанции се приемат доста отдавна, стеве реевес е вземал анаболика и много други през 20 30те и тн. години
така че от доста време се злоупотребява с това
поне така сме го учили по история на спорта
стан
ХАХАХ значи римляните са измислили тестостерона. Е доста по-различен е стероида от наркутиците!
по-здрави
[quote author=”^MaD^”]по от рано даже аз сам чувал че Ахил имал синтол в трицепса :)
А Хектор за да го конкурира си е вкарал синтол в прасеца и раменете. Но растежният хормон им е разказвал играта на тогавашните билдери от Илиядата, защото като са го извличали от оранготаните са поемали много щети и трудно са възстановявали след това. Стероидите обясняват и яроста на Ахил, но интересното е, че Патрокал се е чудил дали тестостерона на Ахил вкаран анално ще му помогне за гинекомастията. :) :) Това дава нов поглед върху историята.
И Хитлер е вземал стероиди, както пишеше в америчките книги :)
по-здрави
12.07.05
22:58
[quote author=“Emil_mlo”] И Хитлер е вземал стероиди, както пишеше в америчките книги :)
по-здрави
Ц, лекаря му - Менгеле го е тъпкал с амфетамини :) ...
[quote author=“Vladimir.Nedkov”][quote author=“Emil_mlo”] И Хитлер е вземал стероиди, както пишеше в америчките книги :)
по-здрави
Ц, лекаря му - Менгеле го е тъпкал с амфетамини :) ...
Това трябва да го види Сашо88 и да ти обясни, някои работи братле :) . Иначе наистина така пише в книгите! Само вижте “библия на стероидите”, там го има и за амфетамините и стероидите.
по-здрави
12.07.05
23:05
Бах маа, Емо у твойта Библия и за стероиди ли пише?? В мойта няма такива работи :P
[quote author=“manson”]Бах маа, Емо у твойта Библия и за стероиди ли пише?? В мойта няма такива работи :P
Ще пренапишем историята та дори и библията ще пренапишем. Якооо простотия, само си помислете какво ще стане от библията ако добавим стероиди :) ЯКОООО
Може и Ди Джейте да са измислили тестостерона по времето на римляните, докато са миксирали в колизеума.
по-здрави
12.07.05
23:10
Абе Библията ... ти остъй се аз за Левски какви работи съм чувал.. Пък мустаците на Панайот Хитов да не мислиш че са от естествен растеж, а :lol:
13.07.05
00:18
Хора не забравяйте че опиати и стимуланти има още от време оно, не всичко е химия , има и доста много със растителен произход това исках да кажа,
[quote author=“DJ MADMAN”]Хора не забравяйте че опиати и стимуланти има още от време оно, не всичко е химия , има и доста много със растителен произход това исках да кажа,
Така е. То културизма си води началото от древна Гърция, където на олимпийските игри са правели статуя, на момчето с най - хубаво и мускулесто тяло. Лек педераслък, но все пак. И са ги мазали точно като съвремените билдери с масла и сякви там блестящи мазила да изпъкват мускулите. Иначе наркотиците и билките наистина са били силни. Китайците много са използвали жен-шен и трибестан доколкото знам. Даже в Китай и в България се е отглеждало май само тоя трибестан (бабини зъби).
по - здрави
13.07.05
10:10
Всъщност истинският извор на стимулантите е войната, не спортът, те за тази цел са били измисляни. Естествено, те са се ползвали и за постижения в спорта, но там далеч нямали такова социално значение. Просто ние живеем в друго време, но и днес на войниците вероятно се дават определени стимуланти.
С история на древния рим аз лично доста съм се занимавал - тя бих казал ми е по - голяма страст даже от четенето за бодибилдинг и съм изчел доста автори, не ми е известно да са познавали стероидите. Разтривали са се със зехтин преди битка(едновременно като полезно масло за разтривка, а и хлъзга), пиели са поска по време на поход(смес ако не се лъжа между яйце, оцет и захар), която им помагала дори в пустинните преходи, на гладиаторите ако не се лъжа давали да ядат предимно месо, но позлване на стимуланти никъде не съм срещал. При тях дори не са били на особена почит отварите - там разни чайове и т.н.
Стан, имаш ли идея за какви точно стимуланти става дума и кой е изворът (авторът) на тез заключения?
ПП. В духа на дискусията мога да отбележа само, че Ахил е дребно, озлобено селско гече, което 9 орди божества го пазят някой да не го настъпи. Истински коравият гамен е Аякс! Той е имал синтол навсякъде!
Аякс е дигал най - много от лежанка!
13.07.05
10:46
Имена не мога да ти кажа , не сме се впускали в подробности , sorry, просто не сме го разглеждали подробно, в един скрипт по история на спорта го имам тук, А за геиовете колко и странно да ви звучи, е съвсем нормално било тогава мъжете да си се работят помежду си независимо че са си имали и жени,хахах
Та сега погледнах кой го е писал и се натукнах на няколко имена отделно от темата, дето мога горещо да ти ги препоръчам, това са като библии за спортиста,
Weineck J - Sportanatomie
Weineck J - Sportbiologie
Weineck J - Optimales Training, po tia knigi se u4i pocelia sviat i sa na strahotno nivo,И едно препоръчване за венове на Арнолд, тая книга е почти невъзможна за намиране и е много скъпа , ама си заслужава , казва се
Scwarzenegger A - Das große Bodybuilding-buch
13.07.05
11:00
При нас има, но при древните не е имало морална пречка пред педерастията. Единствено на педофилията се е гледало с лошо око. Цезар например е бил отявлен педераст, дори войниците са измисляли подигравателни песнички за него на тая тематика(вж. Гай Светонии Транквил, Дванадесетте цезари).
Склуптурата е друго нещо обаче, там се е гледало като на възвишена форма на изкуство. Реализмът до голяма степен е бил на почит, затова са бягали минимално от извращението му. Но и в женското, и в мъжкото тяло в Гърция са се интегрирали мъжките атрибути. Именно за да се предпазят наблюдателите от “лоши” помисли, а не заради педерастията. Такива пошлости са нямали място в гръцкото изкуство!
Ок, мерси за автора, ако ми попадне нещо от него ще го имам предвид. Съмнявам се обаче тукй да се продава - малко са книгите на немски, още по - малко за бодибилдинг. Но аз говорех за извора - дали имаш идея кой римски автор е писал за използването на такива неща, защото иначе съвременниците няма откъде да знаят
Дзвер само си помисли, колко са били велики олимпийските игри, дори и да са нямали абсолютен световен мащаб все пак великите сили са взимали участие. Абе няма нищо общо със сегашните където ми играят тенис на маса и хокей на трева, а няма културизъм. Пълна курупция е в тия игри и простотия! А във великото предаване по бтв Репортерите казаха, че Хитлер е измислил олимпиядата :) и знаците били арийски некви :) Еххх тия от БТВ кви тaпаци са, няма втори такива!
по-здрави
13.07.05
11:46
Ми не, то темата се изврати малко, но днес игрите са за пари, за нищо друго.
Тогава са били за идеали.
Имало е общо примирие и всички са го спазвали.
Сега спазват ли го?
[quote author=“D3BEP”]Ми не, то темата се изврати малко, но днес игрите са за пари, за нищо друго.
Тогава са били за идеали.
Имало е общо примирие и всички са го спазвали.
Сега спазват ли го?
Сега братле на тъпите Амерички уориерчета :) нагмуцани със стероиди и стимоланти им бичат метал в радиостанцията за да се нахъсват докато пуцат като на компютърна игра гадни талибанчета и техните бебета и жени на злото от време на време.
Дали ако отиде афганистанец или иракчанин на олимпиядата, ще спрът войната? :)
Хмм то ти пази боже да се чуе, че Бен Ладен е в няква държава и идат да го гонат самолетоносачите.
Ае мамата си ебало и в тая армия американската вече разрешиха педерасите да си спът заедно на едно легло. И жените си бръснат мустаците и еб*т новобранците. :) Ае първобитна работа братле :)
по-здрави
Малко материал за мистер Универс от петдесетте години на миналия 20 век ( които са предшевствали Олимпия струва ми се )
http://www.classicbodybuilders.com/classicbodybuilders7.html