09.04.12
17:25
Здравейте! Тренирам от 6 години и половина, но от миналото лято ме тормозят непрекъснато проблеми, според мен свързани с лежанката. Първо вследствие на претрениране ме боля лявото рамо около 3 месеца, оправи се след почивки и мазане и постепенно натоварване, после разтегнах мускула, който свързва дясната гърда с рамото, а днес разтегнах този, който свързва лявата :Д Пак ще почивам , но на какво се дължи това, имайки предвид че загрявам добре и не вдигам тежко ( правя 11-12 повторения с 80кг, но не се изсилвам на повече..)
09.04.12
17:56
Грешна техника. И аз вдигах доскоро така за да мога да вдигам повече тежест. Някак при вдигането изнасям раменете напред към щангата, което явно товари ставите и сухожилията на раменете. Резултата е болки и травми. Сега ги държа назад, намалих тежестта и мислено се старая да се концентрирам в гръдния мускул и да го изолирам докато правя упражненията за гърди.
10.04.12
09:19
И аз имах подобен проблем с повдигане на щанга от полулег. Сега го правя с дъмбели и наблягам на техниката. Не сам го изчистил тоя проблем на 100% но може би на 90.
10.04.12
16:13
Можем само да гадаем без видео.Първото,което ми изникна на глава е че може би пускаш щангата на нивото на раменете абе погледни Гилотината,но пак казвам без видео не знам как ще се разбере :)