Как да измервам грамажа без теглилка?

10.04.12
12:32

Здравейте колеги!
От известно време се чудя дали да не си купя от онези електронни теглилки и да си меря храната правилно, защото ги гледам много пари струват, а с тези пари мога да си купя повече храна, но какъв ще е смисъла ако не се храня в необходимото количество :D Заглавието показва изцяло въпроса, само да допълня, че мисля, че НЕ всички тука имате онези електронни теглилки, които с точност до стотната ви показват грамажа. Има ли някаква схема, с която до точност да меря храната или да прежаля пари и да купя една? Да речем 200 грама пилешко/рибешко филе как да ги измеря?

П.С: Само да уточня, че имам една теглилка, но тя е с един топуз, който се мести наляво и надясно и не ми е много удобен :D

Ориентираш се по фабричното тегло на храната. Когато 5 видимо еднакви пържоли тежат 1 кг, то значи всяка е около 200 г, нали? А ако ще коментираме дали има значение когато мръвката е 195 г или 205 г, аз нямам място в тази дискусия. :) Категоричен съм, че такава точност далеч не е наложителна в 99% от случаите.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.04.12 12:53.

10.04.12
13:02

Има теглилки за по 10-20 лева, доста точни при това. Ако си от Варна, в Пикадили имаше. Вземи си една, тегли един месец и ще си свикнал, отнема точно 4 секунди на теглене.

10.04.12
17:50

Елементарна математика и средни стойности, както Кольо вече те е насочил. Всеки продукт може да бъде разделен на приблизтелно еднакви части, просто раздели теглото му на броя им.

По мое мнение отклонение  не само до 5, но дори и до 50 грама няма никакво значение - порцията на следващия ден ще компенсира.
Надявам се с математиката от втори клас да си наясно. ;)

10.04.12
20:46

Съветвам те да си вземеш електронна мерилка. Мойта дали имаше и 12лв. От какво почнах да я ползвам много ми се промениха представите за количество храна. Преди съм ял доста по-малко отколкото е трябвало. Не се притеснявам да вземеш най-евтиния уред, дори той да има грешка тя ще е относително еднаква всеки път, но когато си следиш и записваш калориите ще си ги регулираш според твойте крайни нужди и цели.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1