10.04.12
19:51
Изкажете мения относно тази статия http://spider.noxis.net/pub/fit/FITNESS.PDF . Има доста аргументи които противоречат на доста от разпространените мнения относно фитнес и хранене.
10.04.12
20:16
малко невероятно ми звучи твърдението че използвам 10-тина процента от силата си. по тази логика, ако някак си излъжа нервната система да ми отпусне 50-60 процента, лежанката ще ми отиде към 500кг. малко на фантастика идва.
10.04.12
20:33
Ма тва много дълго бе!Щом викате че са глупости няма да го чета (tmi)
10.04.12
20:43
дълго е да го ева. сега го подкарах и по-натам. има интересни неща за развиване на силата. но пък аз предпочитам да го докарам на визия, от колкото на хвалби колко много вдигам.
10.04.12
20:49
Разгледайте частта с храната. А иначе за процентите които използваме има логика. Също е доказано че използваме много малка част от капацитета на мозъка си.
10.04.12
21:05
за храната да, и аз сега започвам да наблягам на мазнините за сметка на въглехидратите. но за процентите... нали ти казвам, с 10% вдигаш 100кг а с 50-60% на къде отиваш. а и друго доказателство за тея проценти освен с изпържените на ел. стола не видях. а това е несериозно, за мен поне
10.04.12
21:31
Знае ли човек и на мен ми се вижда доста пресилено. Просто статията беше доста различна от повечето такива в нета. Затова и поисках мнение. Ще се радвам големите умове на сайта също да се изкажат :)
10.04.12
21:57
Прочетох специално частта за храненето(ВВД и ВМ-НВД) просто от любопитсво и...нищо ново за мен.
ВМ-нвд>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ВВД
10.04.12
22:21
казано от Мартин Марков на 10.04.12, 20:49:
Също е доказано че използваме много малка част от капацитета на мозъка си.
И аз съм го чувал това, но не е доказано нищо подобно. Най-важното което сме научили е, че не знаем нищо.
Напротов, доказано е, че използваме 100% от мозъка си, при това дори докато спим. Всяка част на мозъка е активна по всяко време. Друг е въпросът, че все още не се знае какво точно извършва тази активност, но глупостите, че ползваме само мизерна част от него отдавна са опровергани, въпреки че познавам хора, които не го ползват въобще. Даже и в този форум се срещат такива :D
11.04.12
12:10
Милковите глупости отново - 60 страници цитати, нагаждания, предположенията на тоя и оня. Резултат - около 0 ;)
11.04.12
12:26
Наистина доста неща ми се струват глупави. Като например нуждата от загрявка. Там пишеше, че няма нужда от никаква о.0
Тая статия се върти от 10 години в мрежата, ти сега се сети да я прочетеиш, че и тема пусна за нея :D
Общо взето, частта със силата и нервната система е едно към едно преписана от книгите на Цацулин. И статията не е писана от Милко между другото.
Браво много добра статия нз за силата мен ме интересуваше храненто и наисина всичко е в полза на ВМ-НВД
11.04.12
14:19
казано от Петко К на 11.04.12, 12:43:
Тая статия се върти от 10 години в мрежата, ти сега се сети да я прочетеиш, че и тема пусна за нея :D
Общо взето, частта със силата и нервната система е едно към едно преписана от книгите на Цацулин. И статията не е писана от Милко между другото.
Е ако на 9 години съм се интересувал съм щял да я прочета извинете. За занимаващите се от скоро с това вероятно е нова. Пуснал съм темата за мнения. Ако е дискутирана преди 10 години във форума извинете. :)
14.04.12
16:07
За сега съм някъде до половина на статията и това, което ми прави силно впечетление е, че доста от коментираните “трикове” и принципи са основно залегнати при силовите тренировки и начините на удряне в източните бойни изкуства. Особедно частта с дишането, стягането на всички мускули, най-вече тези на седалището, и корема. В карате дори има специални кати, където движенията се изпъняват с постоянно максимално стягане на всички мускули, дори при вдишване и издишване (т. нар. ибуки). Като сметнем, че повечето бойни изкуства са възникнали стотици и хиляди години назад във времето и са се развивали до днешно време, т.е са една от мъдростите на вековете, то предполагам, че доста неща в статията намират и своето практическо приложение.
15.04.12
19:31
казано от Мартин Марков на 10.04.12, 20:49:
Също е доказано че използваме много малка част от капацитета на мозъка си.
Я дай да видиме къде е доказано това, че ми стана интересно. (giggle)