11.04.12
15:53
Тренирам корема всяка тренировка,което ще рече 4 пъти седмично с по 3 упражнения всяко 3х15-20.Упражненията са: Римски стол с тежест,Повдигане на краката от Вис,Молитва.Не ми пречи,но си ме боли и искам да попитам дали е нормално ? За претоварване го претоварвам,а ефекта губи ли се ?
Темата беше редактирана от Камен Никифоров на 11.04.12 15:55.
11.04.12
16:16
Ти какъв ефект търсиш всъщност?
11.04.12
17:19
Не,че имам постоянна мускулна просто си ме боли от постоянното натоварване,на което е подложен корема.Целта ми е заздравяване колкото се може и укрепване.Абе да ми е корав за други по тежки упражнения - клек,тяга и т.н.
11.04.12
17:26
За мен не е редно да го натоварваш до степен, в която да усещаш дискомфорт (както описваш). В спорта не винаги ‘повече’ значи ‘по-добре’. Аз бих намалил натоварването за корема до два пъти седмично (той участва като стабилизатор и синергист в достатъчно упражнения за други мускулни групи). Също така те съветвам да разнообразяваш упражненията за корем. Аз в повечето случаи редувам две комбинации от упражнения за тази мускулна група през една седмица. Така ще намалиш влиянието на адаптацията и ще постигнеш по-добра функционалност (следствие от разнообразното натоварване).
11.04.12
17:36
Тези упражнения,които съм изброил за най-добрите за корема.Най-добре ги усещам и най-хубаво ме товарят,затова не виждам с какво мога да ги сменя и аз принципно си бях разделил като теб: едната седмица - вис,римски стол,другата вис,молитва,но пак е едно и също май.
Пробвай да правиш два пъти седмично повдигане на краката от вис ,НО по ето този начин: http://www.youtube.com/watch?v=mtRbxzc33vw
Прави си по 4-5 серии до отказ само това упражнение за 1-2 седмици и ще видиш ,че си грешал за “най-добрите упражнения за корем”
казано от Bojidar Yagodin на 11.04.12, 17:36:
Тези упражнения,които съм изброил за най-добрите за корема.,
Дали? :)
най-хубаво ме товарят,
И как знаеш, след като не правиш други?
;)
казано от Genadi Mihaylov на 11.04.12, 18:48:
Пробвай да правиш два пъти седмично повдигане на краката от вис ,НО по ето този начин: http://www.youtube.com/watch?v=mtRbxzc33vw
Бих ви посъветвал това упражнение да не го правите по този начин като в клипчето. Докато тренирах спортна гимнастика в залата правехме за корем основно повдигания на крака от вис, НО със изпънати колене и без такива спомагателни махове. Ако не можете до горе да си повдигате изпънати краката става и до 90 градуса, но да не е със свити колене и без лашкане. Най-лесно става на шведска стена по принцип, но и на лост става с леко стягане в раменете което да спира тялото да не отива по-назад във виса.
И според мен това е най-доброто упражнение за корем(или поне минимум в топ3) и го препоръчвам 2-3 пъти седмично по 4-5 серии.
Мнението беше редактирано от Изтрит на 11.04.12 19:48.
Напротив, прави го като на клипчето (т.е., със свити колене), ако искаш да тренираш корема.
казано от Петко К на 11.04.12, 22:31:
Напротив, прави го като на клипчето (т.е., със свити колене), ако искаш да тренираш корема.
С изпънати колене кое тренира, г-н Кавръков, не е ли корема? С изпънати стяга много по-добре коремните мускули, дори и във вис са стегнати за да се избегнат тези спомагателни махове, които правят момчетата и половината от движението нагоре е от маха им - чийтинг, а при другия начин има константно напрежение. Със стегнати е по-трудно и също защото трябва да си по-гъвкав и затова масата тренира със свити колене, но че е по-ефективно не бих могъл да се съглася.
Аз казвам как е по-ефективно, ако иска да тренира корема, а ти си го прави както искаш ;)
За маховете - зависи. Принципно е по-добре без тях.
Мнението беше редактирано от Петко К на 11.04.12 23:26.
12.04.12
17:19
Тези упражнения, които съм изброил за най-добрите за корема.
Ахам, ясно. Не виждам особен смисъл да коментираме, след като си пробвал всички и си установил, че тези са по-по-най. Нищо де, човек се учи докато е жив. Ако намериш за уместно можеш да намалиш броя на тренировките за корем.