05.04.12
22:27
Здравейте,
Аз съм на 14 год. 66-67кг. 165-170см. и имам 4 месеца опит в фитнеса.До тук съм карал 2 месеца кръгова и 2 месеца горна/долна част.Та искам да изчистя мазнините ( те са по корема и гърдите ) ,но аз тренирам с програма за повече мусколтура
( -=По тази програма тренирам=- ) обаче спрях сладкото и започнах да ям пълно зърнест хляб и такива храни .. ,и започнах максимално спортуване (кардио) и искам да попитам така ще изчистя ли мазнините и едновремено ще си качвам ли мусколи по малко ? може ли да се съчетава тази моята програма и това което аз правя , забравих да кажа че не съм спрял да си ям месо ( не тлъсто )
05.04.12
22:36
Избираш едно от двете или качваш или сваляш и аз мислех,че е възможно едновременно,но уви не е...
казано от Росен Чакъров на 05.04.12, 22:27:
Здравейте,
Аз съм на 14 год. 66-67кг. 165-170см. и имам 4 месеца опит в фитнеса.До тук съм карал 2 месеца кръгова и 2 месеца горна/долна част.Та искам да изчистя мазнините ( те са по корема и гърдите ) ,но аз тренирам с програма за повече мусколтура
( -=По тази програма тренирам=- ) обаче спрях сладкото и започнах да ям пълно зърнест хляб и такива храни .. ,и започнах максимално спортуване (кардио) и искам да попитам така ще изчистя ли мазнините и едновремено ще си качвам ли мусколи по малко ? може ли да се съчетава тази моята програма и това което аз правя , забравих да кажа че не съм спрял да си ям месо ( не тлъсто )
Няма как да чистиш и да качваш ММ едновременно. Това дали ще качваш ММ или ще гориш мазнини зависи от храненето, а не от програмата.
05.04.12
23:39
казано от metcheto на 05.04.12, 23:23:
казано от Росен Чакъров на 05.04.12, 22:27:
Здравейте,
Няма как да чистиш и да качваш ММ едновременно. Това дали ще качваш ММ или ще гориш мазнини зависи от храненето, а не от програмата.
емм..аз качих извесно количество маса..сега да започна да чистя и би трябва да излезне релеф според мен
06.04.12
09:55
Първо направи мускУли и тогава чисти.Ако това на снимката си в момента не знам какво ще чистиш.Просто имаш още много,много докато дойде моментът на чистене,така е идва лято но по-добре продължи да качваш.Аз лично съм доволен от това което постигнах, но дори и да е лято аз продължавам да качвам, докато не дойде момент в който вече си струва да чистя.А и през лятото така или иначе организмът губи част от мазнините заради горещините,по-лесно да се охлажда както пък през зимата мазнините се увеличават за затопляне.
Докато си начинаещ можеш да качваш и да чистиш едновременно. Говоря за първите 6-8 месеца. Лично го изпитах върху себе си, качих маса и сила навсякъде, а корема и паласките се стопиха. В сайта има тема която ти препоръчвам да прочетеш и следваш - Преформиране за ендоморфи
Аз карах по подобна програма още преди да излезе тази статия, затова казвам че работи. Вярно е, трябва да се мерят калориите, но ако искаш истински резултати това е решението.
06.04.12
13:25
казано от Виктор Стойчев на 06.04.12, 09:55:
Първо направи мускУли и тогава чисти.Ако това на снимката си в момента не знам какво ще чистиш.Просто имаш още много,много докато дойде моментът на чистене,така е идва лято но по-добре продължи да качваш.Аз лично съм доволен от това което постигнах, но дори и да е лято аз продължавам да качвам, докато не дойде момент в който вече си струва да чистя.А и през лятото така или иначе организмът губи част от мазнините заради горещините,по-лесно да се охлажда както пък през зимата мазнините се увеличават за затопляне.
да но имам мазнини по корема
06.04.12
20:18
Да се качват мускули, докато се свалят мазнини е възможно НЕ само при начинаещите. Нямам намерение да обяснявам защо точно, след като практиката ми го е показала многократно.
Ето един доста екстремен експеримент на моя колега Йордан Христов, който може да се набере на една ръка, да направи множество силови възлизания, да дръпна х2,5+ собствено тегло на тяга и т.н. (т.е. е далеч от начинаещ):
Експеримент с периодично гладуване
Ден 1 - 75кг _____________Ден 60 - 75кг
08.04.12
23:50
Аз нещо не виждам голяма разлика на снимките ... само дето на първата няма релеф, че да се виждат мускули , така че тук освен сваляне на мазнини и орелефяване аз не виждам качване на мускулна маса, защото просто няма
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 11.04.12 17:51.
Естествено, че има покачване на мускУлите, тъй като е същият на размери, а е релефен. Ако беше свалил единствено мазнини, щеше да е релефен, но по-малък на размери...
Мнението беше редактирано от Витан на 08.04.12 23:57.
09.04.12
00:01
Не знам за периодично гладуване дали ще ти свърши работа,но аз съм на нещо като ВМ-НВД и един път в седмицата РБД като зареждащ го ползвам и си чистя килограмите с си качвам мускулна маса (разбира се,че малко особено в такъв кратък период)
И си тренирам от 2 години и нагоре..
09.04.12
00:02
казано от Gerrard Liverpool на 08.04.12, 23:50:
Аз нещо не виждам голяма разлика на снимките ... само дето на първата няма релеф, че да се виждат мусколи , така че тук освен сваляне на мазнини и орелефяване аз не виждам качване на мускулна маса, защото просто няма
Ако не виждаш тогава посмятай малко - и на двете снимки човека е 75 кг.За да покаже пресата е свалил поне 4-5 килограма мазнини,а за да остане пак 75 кг какво мислиш е качил? Или това да не го броим за мускОли!
Мнението беше редактирано от Александър Георгиев на 09.04.12 00:04.
11.04.12
17:50
Ако имаше 4-5 кг мазнини по корема определено щеше да си личи на първата снимка!!Аз на първата снимка не виждам чак такива, че да се казв все едно е свалил 10кг мазнини.Тази разлика, която е на снимките е точно като на един нормален човек нетрениран с нормална структура ии след 1-2 месеца трениране просто му изпъкват мускулите , тъй като привикват на натоварването.И не виждам да е свалил нито 5 нито 10 кг мазнини и да е качил толкова мускули.Като почнете понякога да преувеличавате направо го изкарвате чудо едва ли не .... и само да е ясно не коментирам програмата, тъй като програмата сигурно си действа ами просто разликата на снимките
11.04.12
18:36
казано от Gerrard Liverpool на 08.04.12, 23:50:
Аз нещо не виждам голяма разлика на снимките ... само дето на първата няма релеф, че да се виждат мускули , така че тук освен сваляне на мазнини и орелефяване аз не виждам качване на мускулна маса, защото просто няма
Как така няма - виж, че се е подстригал, обръснал и е с други боксерки :D
Ъгъла на сянката също е друг и определено, ако се вгледаш във снимката, ще видиш, че на снимката след е по-малък поне от към ръце. ;)
Иначе и на мен ми е трудно да намеря логиката м/у гладуване и качване на ММ, а уж съм средно интелигентен крокодил и не съм бягал от часовете по биология, а съм прочел нещо по темата и след завършване на училище и университет.
Щом тук така разправят - трябва да е 100% вярно :D Докато пишех поста се замислих, къде точно са най-коравите копелета на планетата и “еврика” - в Сомалия /гладуват периодично по необходимост/ ;)
Пропуснах да добавя, че винаги съм бил фен на доводи от рода “Я виж снимките на тоя, щото той така е правил, значи това е чистата истина”, особено по различни форуми :D :D :D
С времето почваме да приличаме на ловно-рибарски форум, заради лакърдиите и шараните, които се въдят. ;)
11.04.12
21:25
казано от Gerrard Liverpool на 11.04.12, 17:50:
Ако имаше 4-5 кг мазнини по корема определено щеше да си личи на първата снимка!!Аз на първата снимка не виждам чак такива, че да се казв все едно е свалил 10кг мазнини.Тази разлика, която е на снимките е точно като на един нормален човек нетрениран с нормална структура ии след 1-2 месеца трениране просто му изпъкват мускулите , тъй като привикват на натоварването.И не виждам да е свалил нито 5 нито 10 кг мазнини и да е качил толкова мускули.Като почнете понякога да преувеличавате направо го изкарвате чудо едва ли не .... и само да е ясно не коментирам програмата, тъй като програмата сигурно си действа ами просто разликата на снимките
При теб мазнините само по корема ли са?
То е ясно,че не всеки може да задържи килограмите и да промени съотношението мазнини/мускул ,за това и Лазар е посочил някои силови постижения на човека,които малко хора тук могат.Но май не се обръща внимание на този подробност и снимките та снимките.
ОК да видим снимките - на първата е минимум с 15% подкожна мазнина,на втората е около 10% съдейки по очертаният на корема при вдигнати ръце.
Е тогава на 75 кг тази разлика колко прави според теб?
Gerrard, когато имаш 2ма близнака на 75кг, единият мазен, а другият по-релефен... кой има повече мускул?? Не виждам какво не ти харесва, разликата според мен си е очевидна.
11.04.12
22:22
Не е невъзможно и при НЕначинаешите,но в определени граници и трябва да си познаваш организма :)
12.04.12
00:38
Целта на експеримента въобще не беше качване на мускули по време на сваляне на мазнини. Всъщност дори не ни беше минавало през ума. Просто така се получи.
Лично съм направил три измервания с калипер, за да изчислим как се е променяла конституцията (т.е. състава на тялото). Или с други думи - каква част от теглото съставляват мускулите и активната тъкан като цяло и каква - мазнините. Първото измерване е преди експеримента (т.е. Ден 1), второто е след първия месец (Ден 30), третото е след втория месец (Ден 60).
Интересно, че при този експеримент спаднаха кожни гънки (т.е. мастни натрупвания), които при други хранителни режим не успяхме да свалим. Който го интересува може да прегледа линка, който съм пуснал по-горе.
поздрави
12.04.12
18:28
Към Александър Георгиев - по твоята логика както ти каза от 15 на 10 процента значи е изгубил 3.5 кг
Към Voyager - не е въпрос дали на мен ми харесва или не , разликата според мен също е очевидна - изчистил е мазнините
Към Phxxx - напълно съм съгласен с мнението , възможно е в някакви граници и много зависи от организма и хранителния режим
Само споделих мнение, че според мен не е кой знае какъв супер ефект за 2 месеца . това е само мое мнение , който не е съгласен не е длъжен да го приема
Както споменах това не е критика към режима , режима си работи (предполагам) не съм опитвал
П.С. а и плюс това обичам да осопорвам нещата докато не видя неопровергаеми резултати , а не да се доверявам сляпо, така че свиквайте
12.04.12
20:27
ОК сбъркал съм с 0,5-1кг или някой друг грам още може би знам ли:)))
А моята логика ми подсказва, че трудно някой може да повтори експеримента и най-вече резултатите - нищо,че не е “кой знае какво”