11.04.12
18:44
Здравейте !
Реших да започна да се занимавам с Crossfit и едновременно с това да водя дневник за да мога да следя прогреса си. Избрах Crossfit-а, защото ми хареяа факта че тази система изгражда добра физика,сила,бързина и издражливост едновременно с това и характер у трениреащите.
Днес ми беше и първата тренировка.Открих,че имам срериозен проблем с гимнастическите упражнения или по специално скофичките. Затова реших днес да на правя комплекс от смесен тип, а да оставя утрешния ден само за гимнастически упражнения.
10:00-закусвах 2 сварени яйца и една купа мюсли с кисело мляко и мед
11:30- Пъва тренировка за деня—-> http://www.youtube.com/watch?v=xRVW6u_JAmA&feature=channel ... само,че вместо “burpee” правих лицеви опори,набиранията ми бяха с подхват, вместо с надхват и изпълнявах “push press” със 20кг вместо с 30кг, като повторих кръга 3 пъти. След което направих 150 отскока на въже за разпускане.
12:30-обядвах яхния с месо,зеленчуци и картофи.
15:30- Втора тренировка :
5 кръга
15x Clean & jerks ( като го правих с 20кг за да наблегна на техниката, която има нужда от мнооого работа)
50x скока на въже (твърде бавен съм още за “Double unders” )
След което предполагам за вечеря ще се яде риба (на тефлонов тиган без мазнина) заедно със рибена супа и зелена салата с домати и крастевици.
Това е за днес!
11.04.12
18:51
Успех! :)
11.04.12
23:32
Кросфита ще те направи животно!! Недей тренира по 2 пъти на ден... рано ти е. височина? кг?
Мнението беше редактирано от Венцислав Игнатов на 11.04.12 23:35.
аа да на 14 съм. Иначе се извинявам наистина по-рано забравих да дам малко инфо за мен. Ръст 187см 66.7кг (неска сутринта се мерих на гладно :D ). Преди кросфита половин година фитнес, в смисъл на сплитове 4 пъти седмично. И сега започнах Кросфит с цели: бързина,експлозивност,издръжливост,сила (много цели, но мисля,че с времето мога да постигна всичко).
Иначее знам,че не тряя по 2 пъти в началото,но днеска не се стърпях простоо и физика и психика ме накараха днеска да тренирам двурязово.
казано от Koko на 11.04.12, 23:43:
аа да на 14 съм. Иначе се извинявам наистина по-рано забравих да дам малко инфо за мен. Ръст 187см 66.7кг (неска сутринта се мерих на гладно :D ). Преди кросфита половин година фитнес, в смисъл на сплитове 4 пъти седмично. И сега започнах Кросфит с цели: бързина,експлозивност,издръжливост,сила (много цели, но мисля,че с времето мога да постигна всичко).
Иначее знам,че не тряя по 2 пъти в началото,но днеска не се стърпях простоо и физика и психика ме накараха днеска да тренирам двурязово.
Ти първо стани силен - това ти е цел НОМЕР 1, че на 187см.(почти колкото мен) си на клечка слаб...трябва ти активно тегло.
И в началото, и в края, и по средата двуразовото трениране си има своето място в опредлени периоди на тренирането. НО НЕ започвай с него...
Колко клякаш, колко теглиш, колко буташ над глава и пред гърди, колко пъти се набираш в серия, за колко бягаш 800м.,
Клек 45кг (5х5)
Мъртва тяга 60кг (5х5)
Военна преса 35кг (5х5)
Лежанка 45 (5х5; гърдите са ми голяма мъка)
Набирания 7 (подхват)
800м не знам не съм бягал до сега неска ще ги избягам и ще ги запиша :)
Мнението беше редактирано от Koko на 12.04.12 18:02.
Тренировката днес :
Клек 5х5 ( загрявка с 5х30кг;5х5х45кг.)
Мъртва тяга 5х5 (загрявка 1х50,55кг;5х5х60кг)
Военна преса 5х5 (загрявка с 2х30;5х5х35кг)
Сгъване за бицепс с щанга 5х5 (8х20кг,5х5х25кг,8х20кг)
Хранене:
10-мюсли с кис.мляко и мед + 2 варени яйца ( отново,защото не знаех какво да си направя)
12:30-едно парче пица + 3 мекици със сирене и захар
15:00- пържени картофки с яйца
и в момента ям 3 филии със сладко + прясно мляко
П.С.- днес не можах да избягам 800 метра не намерих подходящ терен,но утре ще се постарая да ги избягам; ще добавя вечерята веднага щом разбера каква ще бъде
Мнението беше редактирано от Koko на 12.04.12 18:46.
Тренировката днес :
Лег 5х5(45кг)
Полу-лег 5х5 (35кг)
Tricep close grip push down 5x5 (40кг)
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/triceps-pushdown-rope-attachment - 5x5 (30кг)
Toes to bar 1х7
Weighted decline crunch 5x15 (20кг върху мен)
Leg raise 5x15
Храната за днес ще я допълня по-късно
Мнението беше редактирано от Koko на 13.04.12 19:30.
ядене 1 - мюсли с прясно мляко и сандвич с шунка и кашкавал
ядене 2 - Боб +4 филии царевичен хляб
ядене 3 - три сандвича с шунка и кашавал + едно парче козунак
ядене 4 - зелена салата + гъби с ориз
днес почивка. храната :
1)3 сандвича
2)гъбни с ориз
3)3сандвича
4)2 кебапчета със салата и картофи
такаа няколко дни не бях писъл,защото бях а лагер на яз.батак и от утре подновяваме тренировките
тренировката за днес :
клек5х5(20,30,40,50,60)
лег5х5(20,30,40,45,40)
гребане с шанга5х5(40кг)
Бицепсово сгъване с права щанга5х5(25кг)
Decline weigjted crunches5x10 + 10кг върху мен
Вдиган на храка от вис 5х10
хранта ще я добавя вечерта
реших да послушам съвета на slavko и от утре да започна таи програма——-> http://www.bb-team.org/workout/1568_pet-dnevna-sistema-za-pokachvane-na-muskulna-masa-pri-mazhe .... но ще тренирам 2on 1off за да мога да си почивам или дори мисля през ден
днес почивах
храненето:
1) 2 сандвича с хайвер
2) пица с айриян
3)шницел в питка с кашкавал
4) зелена салата със соеви кълнове,ориз със гъби, 2кебапчета и 2 кюфтета