Искам да отслабна и да се стегна

14.04.12
02:43

Здравейте, аз съм момиче на 23г през по-голямата част от живота си съм била слаба особено в тинейджърските си години. Но преди 4-5 г. почнах рязко да качвам , в един момент се оказах 15кг нагоре.....не знам на какво точно се дължи може и да е по-застоял живот не съм от особено активните хора. В момента съм 69кг и варирам до 66, висока съм 164см. и не е особено привлекателна гледка. Интересното в телосложението ми е ,че по-голямото надебеляване е в зоната на корема (приличам на бременна жена). Досега не се бях ангажирала с диети и упражнения ,но от скоро тичам 6 км. с почивки не успявам всичките от раз (страдам от бронхиална астма ,която се обажда от време на време)...Пробвах и безвъглехидратна диета (с която майка ми отслабна 15кг ,но в последствие като я спря пак си ги възвърна почти всичките) ,която не ми допадна особено не можах да я спазя. Моля да ме посъветвате какво точно да ям за да намаля килограмите си ,също така искам да влезна и във форма и да върна предишното си тяло.Не се чувствам добре в кожата си с излишните килограми се появиха и други проблеми- като издуване на корема, киселини (причинени от храни ,който преди не са ми създавали проблеми преди) ,болки в краката и ставите. Благодаря предварително за всичките ви съвети. Ако някъде е описано се извинявам , нова съм във форума и исках да попитам конкретно за моя случай.

Темата беше редактирана от Нона Гергова на 14.04.12 02:45.

14.04.12
08:16

Ако наистина искаш да постигнеш някакъв резултат, трябва коренно да си промениш мисленето:

1. 164-69кг(66) - спираш да се катериш на кантара и за почваш да се мериш със сантиметър. От поста ти ми е ясно, че тези килограми са мазно и то на неподходящите места. Аз съм 1.59, в момента 63.5кг и гледката ми харесва, в сравнение с това, което бях миналата година по същото време...
2. Не е нужно да тичаш като изоглавен, по 3-4км сутрин, кросче с разтягане е ок, но за да можеш да ‘изгониш’ неприятните натрупвания, си трябва фитнес.
3. Начинът, по който ще започнеш да се храниш, не е диета ( не е нещо, което ще спазваш 2 месеца и после ще  започнеш да гънеш пици и спагети), казва се хранителен режим, начин на хранене, здравословно хранене и т.н.
Като за начало ти препоръчвам ВМ-НВД, най-бързи и ефективни резултати се постигат с него. Може и палео режим, лично аз харесвам цикличното хранене, но не смятам, че в твоя случай е приложимо.
Каквото и да избереш от тези режими, така или иначе трябва да махнеш газирано, сладко във вид на вафли, торти, бисквити, тестени изделия от бяло брашно, да не се тъпчеш с плодове( защото са полезни и от тях ‘се отслабва’ - няма такова нещо) и като цяло, ако ти се занимава да изчисляваш калории, да се стремиш на края на деня да си на отрицателен калориен баланс.

Успех!

14.04.12
14:30

казано от Puppy на 14.04.12, 08:16:

3. Начинът, по който ще започнеш да се храниш, не е диета ( не е нещо, което ще спазваш 2 месеца и после ще  започнеш да гънеш пици и спагети), казва се хранителен режим, начин на хранене, здравословно хранене и т.н.

Много точно и правилно е казано, но според мен ще е добре да прочетеш това http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744, да си изчислиш калорийния баланс и дефицит, след което да си приготвиш една хубава програма за хранене. - В този линк ще намериш необходимото :)), но ако те мързи и не искаш да четеш и да се потрудиш, другия начин е да си избереш диета от книга, от сайта или някакъв друг сайт...  И аз ти препоръчвам НВД или РБД, също може и диетата “Скарсдейл”- дневният калориен прием е 1000калории.. Та от тук нататъка си решаваш ти :)

14.04.12
22:30

Благодаря ви много за съветите ще се постарая и ще пиша като има резултат :)

14.04.12
22:54

Не отказвам още съвети и за упражнения на който да наблегна :)

15.04.12
07:18

казано от Нона Гергова на 14.04.12, 22:54:

Не отказвам още съвети и за упражнения на който да наблегна :)

Зависи от това, дали си готова да влезеш във фитнеса?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1