14.04.12
21:09
Здравейте, започвам да изготвям плана си за качване на маса и ще съм благодарен на вашата помощ.
Ето информация за мен:
Години - 18
Височина - 1.80
Тегло - 74кг
Поцент мазнини - около 9-10
Стаж в залата - годна и половина
Изоставащи мускулни групи - бицепс, трицепс (поради факта, че в този период от време тренирах главно с базови упражнения - лег, клек, мъртва тяга, военна преса, набирания.)
Цели - покачване на чиста мускулна маса.
Нека да ви представя и моите мисли за това как да се състоят нещата.
Дневното меню ще ми се състои от 3-4 хранения, в които ще се включват 6-7 яйца, 1кг свинска плешка, 400гр. кисело мляко, 100-200гр извара, 100-150гр. картофи, ориз или някакъв друг въглехидрат, зеленчуци.
За тренировки още нямам идея и ще се надявам тук вие да ми помогните, като се има в напредвид, че ръцете изостават спрямо гръдния кош. В главата ми се върти нещо от сорта 3 серии по 12 повторения с тежки кг. за мускулна група.
Хранителни добавки:
Тук отново ще имам нужда от помоща ви, тъй като вече един път се подлъгах в този омагьосващ свят.
За сега съм планувал закупката на следните продукти:
Витамините на NOW-ADAM
Primaforce AAKG
Primaforce Caffeine
NATURAL PHARM TTT 100 Caps.
PURE Nutrition - 100% Pure Whey 2.2kg
BioTech USA - Creatine Ethyl Ester 300gr
Преди тренировка:
1/2 таблетка кофеин
1 доза протеин
1 доза CEE
1 доза AAKG
След тренировка:
1 доза протеин
1 доза CEE
1/2 доза AAKG
Въпроса ми е дали може да се избегне приема на протеин, при наличието на такова количество в хранителния режим и на негово място да се закупят бета аланин и таурин примерно.
Естествено ако имате някакъв забележки и препоръки по останалата част, моля споделете.
14.04.12
21:20
храната както си я описал даже май доста ще ти дойде в 3-4 хранения. щом можеш да го набавяш протеина от нея, можеш и без такъв на прах. вместо него си вземи по-добър креатин от избрания или бцаа за след тренировка
14.04.12
21:32
И аз по едно време мислех да спра на ССЕ, но твърдо оставам на монохидрат...
14.04.12
21:39
Интересуваме дали някой е пробвал протеина и дали възстановява добре? Защото след тренировка съм пил и бцаа и протеин, и честно казано от протеина бях по-доволен от страна възстановяване.
Друг е въпроса, че протеина беше матрица, за сега суроватка не съм пробвал особено в комбинация с креатин и глутамин и не знам какъв ще е ефекта.
Ти каква форма на креатин би ми препоръчал и коя марка?
Мнението беше редактирано от dassdas asdasdas на 14.04.12 21:41.
А БЦАА преди тренировка и протеин след нея май най - добре става. Относно ръцете си мисля, че 12 повторения са ти много, особено с големи килограми. Чистота на движението е много по - важна от килограмите. Това естествено не значи да вдигаш леко :)
15.04.12
10:02
Ето как виждам аз нещата на кратко:
- NATURAL PHARM TTT - това не ти трябва, както и да го погледна
- този протеин е добър избор
- видът на протеина се определя от организацията на храненето ти
- протеин преди тренировка - при добро хранене е напълно излишно
- протеин след тренировка - при добро хранене бих заложил на аминокиселини
- кофеин - не харесвам системната му употреба като добавка
- аргинин AKG - по-добре цяла доза преди тренировка
- бета аланин - много добра идея, но трябва да организираш прием от 5-6 g дневно за 3 месеца примерно
Местя темата, защото тя няма вид на дневник (нямам представа защо си я пуснал при дневниците).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.04.12 10:12.
15.04.12
10:47
Да допълня Кольо:
Креатин непосредствено преди тренировка - ненужно /да не говорим, че ти се събират две дози в късо разстояние/.
Вида на креатина също няма да го обсъждам, ако беше прочел достатъчно за него съм сигурен, че нямаше да се спреш точно на този вид. Нямам намерение да правя сбит преразказ на тема СЕЕ, та ако някой, ще философства по темата - първо моля да почете по въпроса /не мнения - реални изследвания/.
Винаги съм недоумявал, защо хората се хвърлят на различни по-нови форми на креатина /уж по-ефективни/, а не залагат на монохидрата? Предполагам от незнание :D Мен ако не ме удряха всичките възможни неприятни последици от монохидрат-а, нямаше да си помисля за друга форма. Та пробвайте - има достатъчно малки разфасовки от монохидрат-а, евтин е, та няма да се набутате.
п.п. Ако, ще взимаш само това, което си изброил /в количествено отношение/, що не си спестиш парите?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 15.04.12 10:49.
15.04.12
10:51
Мисля че генетично ми е заложено нивото на тестостерона да ми е по-малък от обичайното, за това съм добавил NATURAL PHARM TTT. Пил съм само трибулус и останах доста доволен.
30-40 мин. след тренировката и дозата протеин, ще направя едно обилно хранене с 500гр месо и картофи. В случея, мисля че суроватъчни протеин е по-добрия избор.
За бета аланина, то толкова е и опаковката на Now, въпроса е кога да ги приемам тези 6гр.? 2 преди, 2 след, а другите 2 ?
Мнението беше редактирано от dassdas asdasdas на 15.04.12 10:53.
15.04.12
10:57
Креатина и всички останали суплементи ще ги пия 30 мин. преди тренировка, като вече изключихме дозата протеин.
СЕЕ също е на доста добра цена особено на Biotech. Пък и не ми се поемат всичките тези рискове при монохидрата за някой лев отгоре.
Какво му е на количеството, което приемам?
15.04.12
10:58
казано от Димитър Темелков на 15.04.12, 10:51:
Мисля че генетично ми е заложено нивото на тестостерона да ми е по-малък от обичайното, за това съм добавил NATURAL PHARM TTT. Пил съм само трибулус и останах доста доволен.
А стойностите от изследването са?
Не мислиш ли, че е малко смешно да твърдиш, че на 18 са ти ниски нивата на тестостерон /освен ако няма хормонален дисбаланс, но в такъв случай си за ендокринолог/?
15.04.12
10:59
30-40 мин. след тренировката и дозата протеин, ще направя едно обилно хранене с 500гр месо и картофи. В случая, мисля че суроватъчен протеин е по-добрия избор.
Точно в такъв случай при мен сработва по-добре една хубава доза аминокиселини - ВСАА или ВСАА + комплексни.
въпроса е кога да ги приемам тези 6гр.? 2 преди, 2 след, а другите 2 ?
Последните 2 g можеш да ги приемаш в другата половина от деня.
15.04.12
11:03
Не ми трябва иследване да го установя (говоря за малко окосмяване, вида на гласа, изоставане в растежа и т.н.) Определно бяха ниски преди да започна да се храня ВМ-НВХ, та да вдигна холестерола, а с него и нивата на тестостерона се оправиха и гореспоменатите проблеми изчезнаха.
А и кой би отказал на по-високи нива на тестостерон? Не виждам с какво няма да ми е от полза по-восокото ниво на тестостерона, особено с това обилно хранене.
15.04.12
11:16
Щом смяташ, че си с толкова високи познания по ендокринология, че и от изследвания нямаш нужда, кой съм аз, че да споря. Това, което изброяваш се наричат “вторични полови белези” и не винаги имат отношение към нивата на тестостерон /иначе прегледа при ендокринолог щеше да протича по следния начин - “имаш брада, космат си, като маймуна - теста ти е ОК”/.
Нямаш достатъчни познания да водим дискусия по темата и се раждат бисери. В този ред на мисли - вземай, каквото решиш. Нито имаш познанията, нито си решил да се вслушаш или евентуално да прочетеш по темата, която си пуснал. Та спирам с насоките в темата ти - нито ми се философства излишно, нито имам намерение да го играя начална учителка.
15.04.12
11:18
Пусни си едни изследвания..Ако трябва да говорим сега за окосмяване и аз нямам косъм по ръката,ама това дали е равносилно на нисък тестостерон при 18 годишна възраст? Направи си едни изследвания и ще види!!
15.04.12
11:28
Дори и да са нормални нивата, както писах нагоре, на кого ще му е излишен повече тестостерон, особено в комбинация с обилно хранене? Пък може след празниците и да направя едни изследвания.
head_hunter, не твърдя, че имам познания и нямам нужда от насоки, а точно обратното. Иначе нямаше да пускам тема и да моля за препоръки. Все пак благодаря за участието и насоките.
Някои въпроси остават без отговор. А именно - какъв да е тренировъчният режим? По колко да дозирам избраните суплементи, тъй като head_hunter беше споменал, че при такава дозировка няма смисъл?
Мнението беше редактирано от dassdas asdasdas на 15.04.12 11:29.
казано от Димитър Темелков на 14.04.12, 21:09:
BioTech USA - Creatine Ethyl Ester 300gr
Аз бих те посъветвал да смениш марката пих им кре алкалина ефект 0.Взимай си монохидрат тия другите форми поне от моя опит не сработват докато при монохидрата резултатите са налице.
15.04.12
12:05
Мите, и аз ще си взимам креатин. Харесах си монохидрат на оптимум, но доста коментари изчетох в различни статии към монохидрата, задържал вода, вредил на бъбреците. Ориентирах се към ССЕ или кре алкалин. Вярно, че не задържали вода, но всички пък са най-доволни от монохидрата. Това дали ще ти причини леки странични ефекти е индивидуално. Казаха ми, че ако се приема достатъчно количество вода и взимаш на ден 2 дози по 5гр проблеми няма да има. Така, че и аз с леко притеснение ще си взема монохидрата. Успехи !
15.04.12
18:22
За сега мисля да заложа на СЕЕ, но на друга фирма. Какво мислите за тази програма
http://www.bb-team.org/workout/1287_masiray-sotsialno
Говорите за тези добавки като чудодейни средства за постигане на фантастични резултати. Колкото и да се пият без добра тренировка и правилно хранене при това по много и от двете няма да стане...
15.04.12
22:54
Ачо, какво мислиш за мирконизираната версия на монохидрата? Може би там се крие истината :)
15.04.12
22:56
Нямам никаква идея, не съм приемал още креатин, но др. седмица ще си поръчам монохидрат.