Задължителни ли са хранителните добавки?

16.04.12
22:43

Здравейте и Христос Воскресе!
Казвам се Владимира и съм на 17 години. 165см, 59 килограма. От 5 дни правя 60 дневната кардио програма  INSANITY Към нея има и хранителен режим с 5 хранения на ден разпределени: 40% протеин, 40% въглехидрати и 20% мазнини.Но според мен повече се набляга на протеините- в менюто има главно меса,риба,яйца,зеленчуци.Никакво сладко,тестено и т.н. Та в книгата към програмата има по 5 хранения на ден и към всяко са дадени по около 10 примера.В много от тях забелязвам ‘’протеин паудър’’ или протеинов прах на български.Въпроса ми е: Задължително ли трябва да го купя, не се ли правят мускули от него и вреди ли по някакъв начин? Не искам да правя мускули, а да имам слабо,стегнато тяло.
Благодаря предварително.
Поздрави, Владимира

казано от Vladimira GSH на 16.04.12, 22:43:

Задължително ли трябва да го купя

Не.

не се ли правят мускули от него

Не.

вреди ли по някакъв начин?

Възможно е при неправилна употреба и/или здравословен проблем.

Не искам да правя мускули, а да имам слабо, стегнато тяло.

Първо - изобщо не е толкова лесно да направиш мускули, вярвай ми. Най-малкото нямаш хормоните за това. Второ - изобщо не допускаш, че именно добре развитите, силни и оформени мускули придават красивата и привлекателна визия на тялото. За това също можеш да ми имаш доверие (наясно съм, че в момента не ми вярваш точно за това).

17.04.12
12:11

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.04.12 12:16.

17.04.12
12:20

ама хора още ли не сте ги разбрали тия работи .... такива въпроси все едно от марс идвате.С една добавка не се правят мускули!За хубаво тяло трябва да тренираш и да се храниш добре!Не можеш да имаш хубаво и стегнато тяло без да имаш мускули!!!

Продължавай с яки тренировки и правилно хранене и ще имаш успех

MF

17.04.12
14:49

Нищо задължително няма на тоя свят, еййй от мен да запомните.

17.04.12
17:19

Вече повече се грижат за вкуса на добавките, отколкото за съдържанието. Презумпцията преди беше добавката да ти замести яденето на яйца например (ако са ти втръснали или просто за да е по-разнообразно). Сега по мое и на много други от форума ни се създаде впечатлението, че не е необходимо да се достигат дози от 2.1гр протеин /кг т.т. за да се наблюдава някакъв растеж.

Като фен на старата школа ще ти кажа : Една добавка или я пиеш както трябва (по много) или изобщо не я пиеш. Може да се напише литературно интерпретететивно съчинение на тая тема :D

казано от Miss Fight на 17.04.12, 14:49:

Нищо задължително няма на тоя свят, еййй от мен да запомните.

Дори умирането :D :D :D

Мнението беше редактирано от introducer на 17.04.12 17:20.

17.04.12
17:34

Ех, ако се правеха мускули от протеина... аз не съм спирала да пия 8 месеца протеин..., споко, ако имаш парички вземи си, с толкова много хранения си е добра алтернатива, а и след тренировка е добър за възстановяване :)

17.04.12
18:26

Интересно как се прави стегнато тяло без мускули? Какво ли го стяга? Надали ще е сланината.

17.04.12
20:18

Introducer това колко ти трябва протеин зависи и от тренировките ти.

17.04.12
20:40

казано от Teen Power на 17.04.12, 20:18:

Introducer това колко ти трябва протеин зависи и от тренировките ти.

По принцип си много прав. Но аз съм фен на житейския принцип по-добре много тухли за малка къща, отколкото малко тухли за голяма къща.

17.04.12
20:47

На нея едно 80 грама протеин ще са й напълно нормални....Смятай :D ....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1