Баскетбол + Фитнес/Лека атлетика/Упражнения със собствено тегло

17.04.12
23:35

Привет на всички и разбира се - Христос Воскресе!Отдавна не съм влизал в сайта, но наскоро се сетих, че имам профил.Имам нужда от съвет за тренировките, който практикувам.Както е написано на заглавието комбинирам няколко неща, но правя всичко това с цел подобряване представянето ми на баскеболното игрище.Тренирам баскетбол 5 пъти седмично, през ден ходя на фитнес(преди тренировка),1 път седмично ходя на стадиона и правя малко лека атлетика(спринтове от 100м,средни дистанции 400 и 800 метра), а когато във фитнеса тренирам рамо/трицепс вечер вкъщи правя набирания,а когато тренирам гръб правя кофички.Имам само 1 изцяло почивен ден - Неделя.
Интересува ме, какво мога да променя и удачно ли е да комбинирам така нещата.Като цяло се чувствам добре, но ако един ден не се наспя нещата пропадат, започвам да се чувствам скапан 1 седмица напред.

Темата беше редактирана от fr3ak_0u7 на 17.04.12 23:41.

18.04.12
00:42

Каква ти е целта в крайна сметка? Да станеш по-добър в баскетбола или нещо друго?

18.04.12
16:25

Здрасти! Като огромен фен на баскетбола и аз едно лято направих почти същата комбинация, която си посочил горе.

Аз не тренирам професионално обаче. Правих си следното сплитче : 1ви ден фитнес, 2ри ден баскет, 3ти ден лостове, 4ти ден почивка. Целта е да не ти се събират фитнеса и лостовете един до друг, а от друга страна си по-свеж за фитнеса първият ден. Това си е супер кондиционна тренировка, става се супер жилав. Имах издържливост и правех по 60-70 кофички на една серия или към 70-80 лицеви опори. Лошото е, че трябва голямо ядене, за да не губиш тегло.

Кажи какви са ти приоритетите. Излишно е да ти казвам как се вдървяваш от фитнеса в китките и при скоците. Аз съм пробвал 10 стрелби по коша редуване с 10 набирания :D

Ако искаш да направиш тяло не прекалявай с лостовете и фитнеса. Даже 1-2 пъти седмично може да ти е много. Само основни упражнения с дъмбели ти препоръчвам (флайс, гребане, бой със сянка).

И да не забравя : ако тренираш по моята програма яж ОТ ВСИЧКО И ПО МНОГО !

Прави ми впечатление, че едно недоспиване ти се отразява осезаемо. Възможно е да си близо до границата на поне един от трите основни определящи фактора в спорта - хранене, натоварване и почивка. Преди всичко те съветвам да помислиш има ли варианти за оптимизация в тези три посоки. Останалото зависи от целите ти - има значение дали гониш резултати по-скоро на баскетболното игрище или търсиш морско-плажни изяви... :)

19.04.12
22:40

Единствената цел, която имам е да съм по-добър атлет на баскетболното игрище(както е написано и в първият пост!).Благодаря за мненията и съветите!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1