ново начало и стягане на тялото

15.04.12
20:56

Здравейте, на 17 години съм, 1,70 висока.. 50-51кг. Целта ми е да се постегна главно в областта на седалищните части и краката с помощта на РБД. Храненето ми започва сутрин към 6.15 с кисело мляко с мюсли или овесени трици. Към 10ч в училище ям плод (банан, ябълка). На обяд вкъщи разполагам с домашна гозба от баба ми и към 4-5 пак мюсли или нещо такова. След 6-7 гледам да не ям въглехидрати, набпягам на салати и риба (месо не ям). Общо взето е това.. ям пълнозърнест хляб, шоколад от време на време. Така се опитвам да ям от скоро.. преди се хранех безразборно с каквото има и с глупости в у-ще. Ходя 2 пъти в седмицата на модерни танци, а мисля да добавя тичане в Неделя например. Ще се радвам да чуя мненията ви.. на правилен път ли съм?

Щом си се хванала със спорт и внимаваш в храненето си винаги на правилен път! :)

С това хранене, танци и тичане със сигурност ще постигнеш вталяване. Друг е въпросът защо е нужно на 50 килограма при ръст от 1 и 70.

Ако искаш да се “стегнеш” (както се изрази ти - виж статията със паразитните думи във фитнеса), пробвай с тежести и фитнес зала.

Поздрави!

15.04.12
22:10

ами напади и клекове със собствено тегло??

16.04.12
11:50

И също така трябва ли да променя храненето? Не искам да отслабна.

16.04.12
21:36

Танците са си хубав вариант за кардио, тичането също.
Това, което искаш да постигнеш обаче се нуждае от упражнения, насочени към тези части на тялото ти.
Клековете със собствено тегло са добър вариант, стига да знеш как се кляка, важното е гърбът да е изправен и задника да върви назад, все едно се готвиш да сядаш на стол. Ръцете опъни напред за баланс.
Комбинирай с напади и подскачаши напади, включи планински катерач:
http://www.bb-team.org/exercise/4274_katerach
суингове с гиричка или бутилка с пясък, ако нямаш друго, клек с подскок

Прави кръгова тренировка от изброените, комбинрай както на теб ти харесва.
Пр. 20клека + 20 (10 на крак) планински катерач + 10 подскачащи напади + 10 суинг и така въртиш 2-3 кръга без почивка
Разбира се, ако влезеш във фитнеса да ползваш и тежсти и уреди, ефектът ще е още по-бърз :)

Успех!

16.04.12
22:35

Мерси :)

17.04.12
21:53

Какво ще кажете за тази програма ?? http://www.youtube.com/watch?v=NMqeJdfboN4 всяко упражнение се изпълнява 3х20

18.04.12
09:04

Пробвай и ти ни кажи. Едва ли някой дистанционно може да познае ще ти се отрази ли или не.
Хвани някаква методика, карай така един месец и в зависимост от резултатите - коригирай където и ако трябва.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1