18.04.12
13:44
От известно време доста от съотборниците ми, както и аз имаме страшни болки в надкостниците. Най-вероятно е от това, че често сменяме настилките на които бягаме. И понеже болките не се издържат вече и пречат на правилното изпълнение на тренировките, реших да пусна едно запитване. Таа, може ли някои да ми каже какво да ги правим тези надкостници ? Аз лично пробвах с какво ли не ,.. с десетина мазила, с компреси , с лед .. но нищо не помага ! Моля ако някои знае нещо което би помогнало да сподели, защото няма такива чобански тренировки и болката става все по-зле и по-зле ...!
18.04.12
16:13
Ако искаш да пробваш с хомеопатия вземи Symphytum Officinale 9CH на ден 3 пъти по 5 гранули се смучат под езика. Ако е от стара болка или незарастнала рана 15CH. Поне 2-3 седмици. Няма противопоказания.
Ако не ти действат Ибупрофен, Аналгин и Аспирин, може да пробваш от по-тежките лекарства -нестероидни противовъзпалителни. Увери се, че ти или този който ги пие няма проблеми със стомаха (гастрит, язва) или противопоказания. Най-мощното от тях е Diclofenac - пие се по максимум 150мг на ден (една-две таблетки), веднъж сутрин, винаги след хранене. Може да пробваш и с други от същата група- Etodin Fort например.
Мнението беше редактирано от introducer на 18.04.12 16:14.
казано от introducer на 18.04.12, 16:13:
Ако искаш да пробваш с хомеопатия вземи Symphytum Officinale 9CH на ден 3 пъти по 5 гранули се смучат под езика. Ако е от стара болка или незарастнала рана 15CH. Поне 2-3 седмици. Няма противопоказания.
Ако не ти действат Ибупрофен, Аналгин и Аспирин, може да пробваш от по-тежките лекарства -нестероидни противовъзпалителни. Увери се, че ти или този който ги пие няма проблеми със стомаха (гастрит, язва) или противопоказания. Най-мощното от тях е Diclofenac - пие се по максимум 150мг на ден (една-две таблетки), веднъж сутрин, винаги след хранене. Може да пробваш и с други от същата група- Etodin Fort например.
АБСУРД, АБСУРД, АБСУРД...
Изтрий го веднага този пост, че язък, че съм ти такъв фен...
Това е дете бе май френд, не е Йорданка Донкова...
Аз бих ти препоръчал да ги мачкаш с нещо като фоам-ролер(понеже предполагам, че няма истински)...
Мажи ги с магнезиево олио...Не ги преразтягай...
На Валя не сте ли й казали за тия болежки, тя какво мисли по въпроса?
Сега като почнахте да се разбягвате ли се появиха...като правихте обем, не ги ли усещаше тия болки?
18.04.12
16:28
Абе де да знам кой го е писал? Хомеопатийка не е за подценяване, не случайно първо нея съм я споменал
18.04.12
16:31
На мен и масаж с лед много добре ми се отрази ( учудващо даже)
редакция: извинявай, не прочетох че и това си пробвала.
Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 18.04.12 16:35.
Скоро във Варна се срещнах с едно мини хомеопатично гуру, което искаше да ми обясни за какво иде реч и да ме убеждава...
Не й се получиха нещата...май защото си мисля, че това е адската небивалица...ама нали...може и да съм грешка...
18.04.12
16:32
Аз в началото го имах - в началото на тренировката ти треперят краката, претръпваш и след няколко месеца минава.
18.04.12
16:37
slavko, стар мой приятелю, нали знаеш, че и чаша вода добива горчив вкус и помага, стига да е по лекарско предписание. Обратното пак важи :D :D :D
Щом имаме непълнолетни даваме хомеопатия, запарки, кинезитерапия. Ако нищо не помага в крайна сметка има и други спортове.
Ами знае Валя, но сме в такъв период че не трябва да съкращаваме много много от тренировката, и боли не боли правиш там .
Аз ги мажа с едно конско мазило изтудяващо, и ги облекчава за кратко, но на следващата тренировка пак същата болка, даже става и по-лоша .
Предложиха ми компрес с реванол ?!
Пробвай да разтичаш малко, като се опитваш да стъпваш с пищяла не просто перпендикулярен на земята, но даже и наклонен напред - коляното пред ходилото. То ясно че баш така няма да стане(а и не трябва, това е само визуализация), но все пак опитай и сподели впечатления.
При мен ефекта от този стремеж е, че стъпвам първо с пръстите, а първия път като опитах два дни не можех да ходя от мускулна треска в прасеца. И преди се стараех да стъпвам първо с пръстите, но ми се схващаше надкостницата, а тази визуализация, да стъпвам с наклонен напред пищял, се оказа страшно ефективна.
Приятел, в леката атлетика незнам кой бяга пета-пръсти ! И това не помага, но все пак благодаря за отговора . : )
А ако са вече подути и възпалени надкостниците, какво правим ?
Момчето не знае, че си спринтьорка, затова е дал такъв комичен съвет.
И мен ме е боляло доста и съм стискал зъби...имало е моменти, дето не съм можел да загрея от болка...
Мина, с много нерви, пцуване:))) и хъс за трениране...
Значи каквото и да правя, надкостници минават от само себе си . Мене примерно не ме болят чак толкова много и като ги мажа с конското мазило ме облекчава, но има хора на който не им помага особено мазилото ! А и не веднъж са ме боляли и мен, и заради това реших да пусна темата .
Мерси за отзивите, ако някой знае още по темата нека сподели с нас !
Мнението беше редактирано от Shuff на 19.04.12 22:34.
Вече повече от месец имам болки в надкостниците. Мазах с Перскиндол, Дийп Хийт, Фастум, Реванол слагах - всичко облекчава до следващата тренировка. Проблемът не е в претоварването, а във възпалението. Трябва дълга почивка - а малко хора могат да си го позвоялт. Аз лично избрах да не почивам, а да стискам зъби.