18.04.12
20:37
Здравейте,
Подрастващ съм (16г.) и реших, че ще имам нужда от аминокиселини за възстановяване, защото тези дни ми предстоят тежки тренировки. Разглеждах магазина и се спрях на два вида (все БЦАА). Но дали всъщност БЦАА ли ще е най-удачно за мен? Как мислите?
http://shop.bb-team.org/now-foods-bcaas
http://shop.bb-team.org/biotech-usa-amino-st-2300
Това са двата вида. Кой ще ми препоръчате, имали ли сте вземане-даване с тях?
Благодаря.
Темата беше редактирана от bloodysunrise на 18.04.12 20:38.
18.04.12
20:43
Привет,
Би ли дал малко повече информация за себе си? Главно как се храниш и как тренираш, за да преценим дали БЦАА е най-удачният избор.
Приемаш ли някакви други хранителни добавки?
Какви и колко тежки тренировки ти предстоят и за какъв период от време ще продължат?
И последно, но не и по важност - с какъв бюджет разполагаш и можеш да отделиш?
БЦАА на NOW са най-добрият избор, който можеш да направиш от гледна точка на качество, но цената им е крайно висока и ако целиш продължителен прием, те просто няма да ти свършват добра работа.
Biotech ST 2300 са комплексни аминокиселини. Няма да ти свършат особена работа, но това ще се прецени допълнително като дадеш повечко информация.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.04.12 20:45.
18.04.12
20:51
Здравей,
Храненето ми далеч не е перфектно, но се старая постоянно. Главно наблягам на овесени ядки( вече ги смених с мюсли, защото изведнъж от овесените ядки започна да ми се повръща - странно, явно 4-5 месеца прием ми дойде в повече), спагети, макарони, пилешко месо, яйца, мляко (кисело), ориз. Разбира се, в училище хапвам по някой тостер с пълнозърнест хляб, който всъщност не е чак толкова лош. И това е като цяло за храненето ми. Газирано съм го орязал, точно от 2 месеца не съм близвал. Единствената течност, която приемам е вода (ех, и бира понякога) - тук мога да кажа, че се справям добре.
Иначе смятам да започна да тренирам по-тежко и по-усърдно, защото в последно време все не ми остава време за фитнес. А и освен това смятам да се запиша на някой боен спорт и затова сметнах, че може да се нуждая от аминокиселини за възстановяване.
А колкото до бюджета - всъщност наистина, сега като погледна, тези на NOW си излизат доста соленички.
Иначе тренирането ми във фитнес залата - главно наблягам на многоставни упражнения, опитвайки се да свеждам до минимум изолиращите.
Мнението беше редактирано от bloodysunrise на 18.04.12 20:53.
18.04.12
21:13
За съжаление информацията, която даде, не е много информативна, но все пак ще ти дам някои по-общи насоки.
Възстановяването зависи главно от храната, почивката и тренировките. До тук знаем, че се храниш сравнително добре (поне от към избор на храна), но не знаем нищо за почивката ти и тренировките ти.
Относно почивката - осигурявай си задължително 8 часа сън всяка нощ и не тренирай прекалено често. 3-4 тренировки в седмицата са напълно достатъчни, освен ако няма да се занимаваш професионално с определен спорт.
Тренировките - “повече” не винаги означава “по-добри резултати”. В повечето случаи дори се оказва точно обратното, затова не прекалявай. Ако тренираш безрасъдно, нито добавките, нито нищо няма да те спаси.
Разгледай статиите в изданието на BB-Team. Там ще намериш още много информация за горните.
Относно добавките и аминокиселините...ако не разполагаш с достатъчно финанси, по-добре изчакай с добавките и съсредоточи парите си в храна.
Ако смяташ, че с храната се справяш достатъчно добре, а ти остава някой друг лев за добавки, разгледай следните продукти:
Scitec BCAA 6400 - недостатък е големият брой таблетки за доза и марка, която не е особено хвалена. Позитивите са, че съотношението цена:доза е страхотно и е добър избор за начинаещ. Няма да се охарчваш прекалено много, а малко или много добавката ще ти даде едно рамо във възстановяването.
Долните са страхотни продукти, но и цената им е по-висока. Тя е оправдана напълно, но зависи дали ти ще можеш да си го позволиш.
Друг вариант е да си вземеш един чист протеин, който също ще ти свърши страхотна работа и ще ти помогне във възстановяването след тренировка. Като предложения:
Pure Nutrition 100% Pure Whey
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 18.04.12 21:14.
18.04.12
21:25
Благодаря!
Колкото до почиването - тренирам 3 пъти в седмицата, и винаги се опитвам да си осигуря над 8 часа сън. Съжалявам, че не успях много да помогна с информация.
Благодаря отново.
18.04.12
22:04
Аз пия тези аминокиселини : Scitec Nitro-X 600 .Не е лошо съотношението на капсулите и цената както и дозата за прием.Но не мога да ти кажа колко са добри.
Мнението беше редактирано от BeaWolf на 18.04.12 22:07.
18.04.12
22:35
казано от BeaWolf на 18.04.12, 22:04:
Но не мога да ти кажа колко са добри.
Вероятно, като повечето им продукти - никак.
Суплементирането с аминокиселини не излиза никак евтино в случай, че се ползват работещи дози /ако се гони това/.
Ако е само да пиеш нещо то Scitec са идеални /другата такава фирма е Biotech/ ;)
Взимал съм Scitec BCAA 6400. Явно за тях Каризма са написали песента “Минаваш през мен”. Ефект = 0
Сега взимам BCAA на NOW на прах. Крайно отвратително на вкус, ако за някой има значение. След тренировка и преди лягане в тренировъчен ден. Определено наблюдавам по-бързо възстановяване. Скъпи са, затова ги поръчвам и идват на $23 без ДДС. Отделно доставката е $4. Комбинирам ги с доза xTend в почти литър вода по време на тренировка.
Към Biotech съм крайно скептичен.