Ефективни упражнения за предмишниците?

12.08.11
11:23

Здравейте,нов съм тук.Имам някакво огромно вътрешно желание да изградя големи предмишници,като цяло искам големи ръце(кой ли не иска),но най вече предмишници.Вмомента бицепса ми е 33,предмишницата 31.5(не е омазнена),не тренирам тепърва почвам.Та въпроса ми е понеже съм чувал ,че предмишниците трудно растяли,ако някой от вас е постигнал,да речем 3 или повече от 3см растеж в предмишниците,да пише тук любопитно ми е за колко време е успял и какви упражнения е ползвал.Мерси :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.08.11 16:12.

12.08.11
11:40

Мойта предмишница е колкото твоя бицепс. От както се помня си ми е добре, един път в седмицата когато правя ръце я тренирам с дъмбел от 15 кг. Иначе когато тренираш по лостове или в залата за гръб и тя доста се натоварва.

12.08.11
11:52

казано от George Kostadinov на 12.08.11, 11:23:

Здравейте,нов съм тук.Имам някакво огромно вътрешно желание да изградя големи предмишници,като цяло искам големи ръце(кой ли не иска),но най вече предмишници.Вмомента бицепса ми е 33,предмишницата 31.5(не е омазнена),не тренирам тепърва почвам.Та въпроса ми е понеже съм чувал ,че предмишниците трудно растяли,ако някой от вас е постигнал,да речем 3 или повече от 3см растеж в предмишниците,да пише тук любопитно ми е за колко време е успял и какви упражнения е ползвал.Мерси :)

Ген ,Георги,изчел съм много какво трябва да работи върху нея,от три години не я пропускам и не е пораснала кой знае колко единственото положително е че всичко вече е на много вени.

12.08.11
11:57

Има различни упражнения за предмишницата, но тя както и прасците, е наистина трудна МГ за доста трениращи. Моят съвет е обаче да не се вманиачаваш в нея, а да я тренираш в деня за бицепс най-много с 1-2 напомпващи упражнения, защото тя така или иначе се е понапомпала от упражненията за бицепс. Отделно се товари и в тренировките за гръб, особено от тягата.

Моят емпиричен път показа по-добри резултати, когато не тренирах предмишницата целево (упражнения само за нея в тренировката), а включих повече многоставни движения и особено такива, изискващи здрав хват (мъртва тяга, обръщания, раменни преси, набирания с тежест, бицепсово сгъване дори).

12.08.11
15:32

Според мен си е ген.А и мисля,че и да не я тренираш,тя ще си се развива от другите упражнения.

и аз като теб тренирам от скоро , но имах период от време който не ходих на фтнс , наблегнах на кофиките за горна част 5 серии по 8-9 повторения , за 1 седмица имаше ефект пробвай ...

19.04.12
08:03

Спри да ползваш фитили,почни да правиш kroc rows/shrugs.
Дори за корем не ползваи фитили.Някой път не съм правил корем в тренировка за тяга,щото хвата ми не издържа да се държа на лоста :D

19.04.12
10:22

Vintage каквото ти написа е идеално.

Също тяга и hang clean в повече повторения, 10-12 примерно. Изолирано ако ги тренираш е метросексуално.

19.04.12
10:58

За мен яките предмишници и здравия захват са култ. Като за начало може да не им обръщаш особено внимание, ако тренираш истински и тежко с базови упражнения като мъртва тяга, гребане с щанга, силово обръщане, високо изтегляне и т.н. в никакъв случай не се прелъгвай да ползваш фитили. Също така тежките бицепсови сгъвания вършат работа, иначе ако си решил да ги тренираш сериозно - фермерска разходка, ректангулар фикс, сгъване на китките - подхват, надхват с щанга или с дъмбел, ролер за китки - ей това е супер, набиране на въже или кърпа. Също така фермерска с дискове, тяга с дискове, гребане с дискове, сгъвене и т.н. хубаво е дисковете да нямат ръб и да са гладки.

20.04.12
20:24

Както споменаха колегите, в никакъв случай не ползвай фитили. Лично при мен създадоха някакво фалшиво чувство за здрав хват, от което после доста си изпатих когато имах нужда да тренирам без тях. А колко ме боляха китките не е истина...
За упражнения мога да ти препоръчам Fat Gripz - погледни в гугъл, незаменим инструмент са и определено си заслужават инвестицията ако можеш да си го позволиш. Има и самоделни варианти, потърси в тубата. Също така прави набиранията (и други подходящи дърпащи, хоризонтални набирания напр.) с кърпи, катери се на въже, направи си един wrist roller, а в залата завършвай всяка тренировка с фермерски разходки и plate pinch gripping. варианти много, развихри си въображението ;)...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1