Да започна ли протеин?

13.07.05
16:18

Работата е такава - тренирам от 6 месеца.На 16 години  съм и съм 87 кг(имам дебел кокал китката ми е 19)Бицепс-а ми е 36 почти без релеф.Прасецът ми е 41 добре оформен по мое мнение.Краката ми в горната си част са 63.Това,което искам да постигна е бицепса да го направя към 40,а краката колкото станат..но с почти никъкав релеф.Просто искам много големи крака,ръце и гърди(гръдната ми обиколка е 105)Та въпроса ми е ако започна да вземам протеин какъв да си купя,как да го приемам,да си променям ли програмата и за колко време горе-долу какви резултати ще постигна(знам че за всеки е индивидуално,но горе-долу искам да знам има ли смисъл да го почвам)?В момента тренирам 5 дни в седмицата като тренировките ми са към 40-50 мин и тренирам само по 1 група.До преди месец бях
Понеделник-Гърди,бицепс
Вторник-Гръб,Трицепс
Сряда-Рамо,крака
Четвъртък-почивка и после пак
Освен това не спазвам никаква диета  :oops: Ако някой може да ми каже някъква ще съм му много благодарен  :)

5C

13.07.05
17:36

За диетката можеш да погледнеш в началото на сайта там има отговор на твоят въпрос и вече ще поразгледаш сайта и сам ще си направиш меню!
Успех..

13.07.05
18:07

[quote author=“50 cent”]За диетката можеш да погледнеш в началото на сайта там има отговор на твоят въпрос и вече ще поразгледаш сайта и сам ще си направиш меню!
Успех..

А така!

Докато се информираш, може да имаш в предвид, че вместо протеин, може да взимаш аминокиселини/и 2-те на веднъж също е вариант, но трябва сам да си помислиш/

Успех.

13.07.05
19:16

а3 съм съгласен  с tpd , Protein или Amino е добър и3бор но няма смисъл ако си набавяш необходимия белтък от храната  8)

ПП- Писах 2 4аса на кирилица  :roll:

13.07.05
19:20

Това искам да разбера : дали си го набавям неоходимия белтък :?:  :?:

WO

13.07.05
20:06

кажи какво похапваш и по колко , а ние ще ти кажем дали си  набавяш достатъчно протеин :wink: ?

13.07.05
20:23

[quote author=“asdaseas”]а3 съм съгласен  с tpd , Protein или Amino е добър и3бор но няма смисъл ако си набавяш необходимия белтък от храната  8)

Според мен не е верно,че няма смисъл.Суроватъчния протеин се разгражда много по-бързо от обикновената храна и затова е перфектен преди и след тренировка за задоволяване на белтъчните нужди.Плюс това при 5 тренировки(аз май ги преброих 6)трудно може да си набяваш необходимите ти белтъчини само от храна.

13.07.05
20:57

[quote author=“wow”]кажи какво похапваш и по колко , а ние ще ти кажем дали си  набавяш достатъчно протеин :wink: ?

Ами ям от всичко по-много.Там ми е проблема  :lol:

WO

13.07.05
22:00

[quote author=“ScOwL”][quote author=“wow”]кажи какво похапваш и по колко , а ние ще ти кажем дали си  набавяш достатъчно протеин :wink: ?

Ами ям от всичко по-много.Там ми е проблема  :lol:

от тоя пост не мога да ти кажа нищо по въпроса...може да ядеш от всичко по много и да нямаш никви ползи , и да хапваш от някои неща по малко и да растеш.....кажи кога и какво ....и го дефинирай точно като количество....колкото можеш...

13.07.05
22:50

Ами сутрин хапвам по 2-3 мазни банички.За обяд менюто ми винаги е различно(т.е.каквото сготви баба)предимно кратофи,ориз,месо и предимно супи и вегетариански храни.Следобед ям по около 200 гр.Мюсли със кислео мляко(1 кофичка)и плодове.За вечеря като се прибера към  10-11 ям това,което е останало от обяд с 5-6 филии с маргарин,задължително 1 кофичка мляко,кашлавал,салам и там каквото има(предимно сухи мезета).Също така ям много ядки

WO

13.07.05
23:51

последен уточняващ въпрос - има ли някакво развитие в тялото ти след тия 6 месеца, в които си тренирал ?

14.07.05
10:54

Ами да има.Не е много,но като начинаещ за 6 месеца е нещо. :P

WO

14.07.05
11:19

това, че имаш добри резултати показва, че се храниш достатъчно...т.е.не си в калориен дефицит или нещо такова...според мен не започвай още с протеините на прах...просто прибави малко протеини към закуската и след тренировка - мляко, яйца, месо...другите хапвания си ги остави така, само можеш да добавиш и 1 ядене м/у закуската и обяда и да намалиш малко вечерята, че ми се струва много обилна...по кое време тренираш ?

14.07.05
11:41

Най-често по обяд,зависи как съм на училище.Аз съм на срокове и съответно тренирам или към 15:00-16:00 или към 10:00-11:00

14.07.05
17:07

[quote author=“ScOwL”]Ами сутрин хапвам по 2-3 мазни банички.За обяд менюто ми винаги е различно(т.е.каквото сготви баба)предимно кратофи,ориз,месо и предимно супи и вегетариански храни.Следобед ям по около 200 гр.Мюсли със кислео мляко(1 кофичка)и плодове.За вечеря като се прибера към  10-11 ям това,което е останало от обяд с 5-6 филии с маргарин,задължително 1 кофичка мляко,кашлавал,салам и там каквото има(предимно сухи мезета).Също така ям много ядки

Според мен не хубаво да вереряш толковоа късно.Най-късно в 8.Аз вечерям към 6:30-7.

14.07.05
17:44

Ще го имам в предвид..ама защо да не ям късно :?:

14.07.05
19:29

[quote author=“BabaVanga”][quote author=“ScOwL”]Ами сутрин хапвам по 2-3 мазни банички.За обяд менюто ми винаги е различно(т.е.каквото сготви баба)предимно кратофи,ориз,месо и предимно супи и вегетариански храни.Следобед ям по около 200 гр.Мюсли със кислео мляко(1 кофичка)и плодове.За вечеря като се прибера към  10-11 ям това,което е останало от обяд с 5-6 филии с маргарин,задължително 1 кофичка мляко,кашлавал,салам и там каквото има(предимно сухи мезета).Също така ям много ядки

Според мен не хубаво да вереряш толковоа късно.Най-късно в 8.Аз вечерям към 6:30-7.

Аз пък обядвам към 19.30 ;) тоест, едно от най - сериозните ми хранения е тогава. След това ям още 2 пъти, включително и преди лягане.
Ако си лягаш към 1 - 2 часа през нощта, как така няма да ядеш след 8 часа?! 
Аз ям 1 - 2 часа преди лягане за последно, но предимно белтъчни храни.
Така че, човека се прибира към 11 часа, и сигурно си ляга чак към 12 - 1. Да не яде след 8 часа е грешно, понеже се получава много голям интервал без храна, пък и като си гладен трудно се спи :). Според мен, ако калориите са ти в нормата, не е проблем да ядеш късно вечер. Всеки си има различен режим, и не може да се казва конкретен час кога да е последното ядене. Аз препоръчвам да е 1 - 2 часа преди лягане, а конкретният час няма значение.

14.07.05
19:35

Този съвет ми допада,защото аз почти всеки път ям след22-23 часа :D

15.07.05
16:06

[quote author=“ScOwL”]Този съвет ми допада,защото аз почти всеки път ям след22-23 часа :D

:lol: и... баце, обърни внимание, че човека не ти каза- “Тъпчи яко квот доде, щом е за насвинване, може и след 12, да не ти дреме” Основната идея е другаде.

/просто отбелязвам/  :wink:

Поздрави

15.07.05
19:30

[quote author=“tpd”][quote author=“ScOwL”]Този съвет ми допада,защото аз почти всеки път ям след22-23 часа :D

:lol: и... баце, обърни внимание, че човека не ти каза- “Тъпчи яко квот доде, щом е за насвинване, може и след 12, да не ти дреме” Основната идея е другаде.

/просто отбелязвам/  :wink:

Поздрави

:D Мисля че разбрах основната идея,но аз пак да отбележа,че ям късно.Мерси че отбеляза 8)

16.07.05
09:23

[quote author=“asdaseas”]а3 съм съгласен  с tpd , Protein или Amino е добър и3бор но няма смисъл ако си набавяш необходимия белтък от храната  8)

много по бързо се възстановяваш :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1