13.07.05
18:14
Мдам..тва ми е питането..
:P Какво трябва да си хапва човек след тренировка..??? някаде около 40 мин след нея имам предвид..
Незнам дали е правилно но аз си взимам 100гр. пуешко филе и около 200гр извара .. ?
Я си кажете вие мнението като цяло какво трябва да се похапва след тренировка? :wink:
13.07.05
20:09
веднага след трен е задължително протеиновото зареждане (независимо със или без помощта на инсулинов пик) ...30-60 минути след него идва сериозно хранене , в което трябва да наблегнеш не само на протеините, но и на сложните въглехидрати......
има разлика и дали трен ти е сутрешна или вечерна....и колко е минало след последното сериозно хранене и колко остава до следващото(закуска-обяд-вечеря)...тва от мен
това с изварата е много добро.на мен не ми е вкусна иначе и аз бих хапвал.за пример ще ти кажа аз кво ям след тренировка от 2 месеца насам:
веднага след тренировка някаква вафла:Морени или Споко.1 час след натоварването 200-250 грама(колкото има в магазина) пилешки пържоли на скара , 3 яйца , 100-150 грама сирене , 3 филии хляб , кофичка кисело мляко и 4 лъжици WPI Instant разтворени във вода.
2 часа след яденето след тренировка ям още 3 яйца и една кофичка кисело мляко.
това какво ям след трен. си го определих сам и мисля че е добро.не наблягам обаче много на въглехидратите , особено сложните.ако ти хареса пробвай го и ти.
15.07.05
01:37
[quote author=“Pitt_Bull”]Мдам..тва ми е питането..
:P Какво трябва да си хапва човек след тренировка..??? някаде около 40 мин след нея имам предвид..
Незнам дали е правилно но аз си взимам 100гр. пуешко филе и около 200гр извара .. ?
Я си кажете вие мнението като цяло какво трябва да се похапва след тренировка? :wink:
Хайде уточни какъв тип е тренировката, все пак сме в раздлел хранене и се касае за хранене при понижаване на тегло, а тука виждам някви хора пак пускат митове за инсулин и гликоген... Питаш какво се яде след кардио или тренировка за релеф/оформяне и колко време след него/нея ли?
15.07.05
15:26
[quote author=“Vladimir.Nedkov”][quote author=“Pitt_Bull”]Мдам..тва ми е питането..
Хайде уточни какъв тип е тренировката, все пак сме в раздлел хранене и се касае за хранене при понижаване на тегло, а тука виждам някви хора пак пускат митове за инсулин и гликоген... Питаш какво се яде след кардио или тренировка за релеф/оформяне и колко време след него/нея ли?
така..
4 пъти седмично тренирам:
понеделник: гърди
вторник: гръб + прасец
сряда:квадрицепс + задна част на бедро + кардио накрая
4етвъртък : почивка (сутрин бягам)
Петък: Бицепс,Трицепс,предмишница
Събота: рамо + трапец
Пия Л-карнитин преди трен. по капсули (на Нутрим) + Калции,Цинк и Магнезии , и едно кафе
След трен. пия 4-5гр. креатин на (Биотек) за да мога да запазвам мускулната маса понеже нямам кинти за протеин в момента.
Kато цяло храненето ми е добро..НО се колебая какво да хапвам 40 - 50 мин след трен. като това ми се явява последно ядене понеже аз тренирам от 17:00 до 18:00 - 18:30 ... и след това основно пия вода или някаде към 8 хапва 1 ябълка...
А това което между другото хапва 40 мин след трен е 200 гр извара и 150гр пуешко филе и малко кисело мялко!
Еми това е общо взето..дайте идея сега.. :wink: