Безсъние и умора

20.04.12
21:06

Първо здравеите на всички.Моля ви да ми препоръчате нещо, което че ми помогне в борбата с безсънието и умората, понеже работя само нощни смени, съня ми се разбил тотално и когато стана се чуствам като смазан през целия ден, благодаря предварително :)

Темата беше редактирана от maniaka1991 на 20.04.12 21:07.

За безсъние помага само сън. Намери начин да си го набавиш. Няма магически хапчета, които да те държат в кондиция. Поне не и в перспектива.

ПС: Всъщност, това което можеш да направиш, е да се опиташ да подобриш качеството на съня. Помисли за мелатонин или валериан.

NOW Foods Melatonin
NOW Foods Valerian root
NOW Foods GABA - за повече информация, виж статията

Мелатонин - статия.

До мелатонин ти предлагам да прибегнеш само ако смяташ, че нощните смени ще бъдат част от ежедневието ти за мнооого дълго време. Така ще препрограмираш циркадния ритъм.

Виж също и статията Кои растения помагат за по-здрав сън?.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 20.04.12 21:24.

20.04.12
22:03

Благодаря много, а дали, че помогне и за тоноса ми през деня валериана ?

Ако ти помогне да спиш по-дълбоко и качествено, ще ти се вдигне и тонуса през деня.

Ако става въпрос да пиеш валериан и през деня - не, действието му е точно противоположното - да успокоява тялото.

Самото регенеративно дейстие на съня нищо не може да го замени.

аз напоследък съм подложен настрес и имах проблеми със съня - трудно заспиване, постоянно будене през нощта...абе ужас. Напоследък пия капки мента-глог-валиериан, те се пият 3 пъти дневно по 20 капки, но аз преди да заспя си правя чай и пия 20 капки. Спя като пън и на сутринта съм отпочинал. Питах аптекарката, каза, че няма странични ефекти и няма привикване към това.

АЧ

21.04.12
10:56

И аз имах и някой път имам проблеми със съня, трудно заспивах и безсъние.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1