14.07.05
10:44
Здравейте на всички! :D Нов съм и тепърва започвам да се занимавам с тези работи и още нищо не разбирам. На 16 години съм, 1,87м, 93кг. Искам да започна една НВД, включваща кардио и Л-Карнитин.(протеин има ли смисъл?/и за какво действа/)Целта ми е да отслабна- да стигна до 80кг(тогава започвам да вдигам ММ).
Изпитвам сериозни трудности в съставянето на НВД. Можете ли да ми кажете колко мазнини и белтъчини трябва да съдържа? За въглехидрати разбрах->(кг х 1).И още нещо- ако тренирам повече от 1 път на ден лошо ли ще е?(колело, тичане,..)
Благодаря ви :wink:
14.07.05
10:53
http://www.bb-team.org/nutrition/000176.php
Това сигурно 30 пъти го прочетох и не намерих отговор на въпросите, за които питам(освен за белтучините/2.8 х кг/)
14.07.05
11:58
Значи:
93кг х 3гр = 279 гр белтъци
93кг х 1гр = 93 гр въглехидрати
http://www.bb-team.org/nutrition/000192.php - Сега си изчисли нужните калории за поддържане на теглото от формулата и напиши колко ти е излязло и ще ти кажа колко гр мазнини ти трябват. Айде чакам :wink:
Другото: В какъв смисъл 2 пъти? 2 тренировки едва ли е по силите ти. Ако говориш за тренировка и отделно кардио става. Протеина може да си го вземаш от него няма да трупаш мазнини.
BMR=2383 х 1.2=2860
Иначе имах впредвид сутрин да потичам 30мин-1час и следобяд или колело с приятели или пак тичане. :wink:
В момента единствената ми цел е да сваля 10кила :)
едит:
Купих си преди малко Л-карнитин на Нутрим
14.07.05
12:52
Зависи и за колко време искаш да ги свалиш-аз съм горе долу с твоита височина,и бях около 90…екстремното сваляне по скоро ще ти попречи,защото може да ти се отрази неблагоприятно на здравето...иначе моита тактика беше 5 кила бавно-за 2 месеца и нещо,после малко подържане...сега съм 85 и чистя с Карнитин,термогени и кардио + НВД и малко по-скоростно.
Ами аз организма ми за съжаление съм го тренирал на глад(5дни плодове и чай+5дни захранване), но сега мисля да опитам това и ми се струва, че в сравнение с тъпото гладуване ще пирувам с тия пилета;) Бих желал до 15 септември да стана 80кила.
Още 1 въпрос: Има ли смисъл докато отслабвам да вдигам гири, да правя преси, набирания? Знам, че в такъв период на кардио и НВД не се качва ММ, но поне може би мога да се постегна. Как мислите?>
14.07.05
14:01
[quote author=“Nazgull”]BMR=2383 х 1.2=2860
Иначе имах впредвид сутрин да потичам 30мин-1час и следобяд или колело с приятели или пак тичане. :wink:
93кг х 3гр = 279 гр белтъци
93кг х 1гр = 93 гр въглехидрати
2860-500=2360-(279*3.7)-(93*4)=2360-1032,3-372=955,7/9=106 гр мазнини
Сега виж таблицата и си избери храни :wink:
[quote author=“Nazgull”]Ами аз организма ми за съжаление съм го тренирал на глад(5дни плодове и чай+5дни захранване), но сега мисля да опитам това и ми се струва, че в сравнение с тъпото гладуване ще пирувам с тия пилета;)
Имай предвид, че след такова гладуване като минеш на НВД може да качиш малко - не се шашкай, ше ги смъкнеш.
Още 1 въпрос: Има ли смисъл докато отслабвам да вдигам гири, да правя преси, набирания? Знам, че в такъв период на кардио и НВД не се качва ММ, но поне може би мога да се постегна. Как мислите?>
Перфектно ще бъде фитнес+кардио=приятно отслабване :lol:
Ще ти се оформи накой друг мускул.
14.07.05
17:00
Ако си гладувал,значи НВД ще ти доиде много добре,аз в момента чистя,и храната ми е подбрана така че да хапвам 6 пъти на ден между 9 сутрин и 8.30-9 вечер и да хапвам добре...и калориите са достатъчни хем да отслабвам хем да няма недостиг,като добавки-Карнтин и термогени...ако питаш мене за месец и нещо можеш да ги смъкнеш,аз съм го правил,само че не допускай такава грешка.Все пак до 15 септ. според мен ще си преготов :)Имаи предвид че след това ти трябва малко подържащ режим,хем зада свикне тялото ти с новите килограми хем да не ги напълнищ пак за нула време.Не забраваи че всичко е строго индивидуално,и всеки тук както и аз дава мнението си ГЛАВНО от наблюдения върху себеси :)Теория има много.Успех :)
ЕДИТ: Да,ако имаш възможност е хубаво да тренираш и малко силово,не само кардио,както си прочел вече НВД не качва муслулна маса,но не трябва да се оставяш без нищо-тия мускули нещо трябва да ги подържа по време на режим за изгаряне!