тренировки при контузии

21.04.12
00:35

Здравейте! Нов съм в сайта, но отдавна чета статиите .
Та по въпроса ...тренирам кик бокс и по време на среща получих контузии в бедрото (най-вероятно става въпрос за разкъсани мускулни влакна ) и в ребрата (като натъртено) , които не са минали вече три седмици . До сега почивах, като буквално не правех никакви натоварваня , но вече така да се каже се чувствам “гузно” и искам да тренирам ,защото започнах да се отпускам и да качвам . По тази причина вчера ходих на фитнес и правих единствените упражнения, които  реших, че няма толкова да вредят : набирания, кофички, лежанка, рамо, бицепс, лицеви опори и коремни преси . Въпросите ми , към хора, които са по запознати от мен  с тези неща, са : мога ли да ги правя  тези упражнения и колко често ? Има ли някакви упражнения , програма от типа на кардиото, с която да изгарям излишните калории и е подходяща за това ми състояние ?
Благодаря предварително!

След като не си наясно какви ТОЧНО са контузиите, как прецени, че е разумно да тренираш?
На същото основание питам - как ние да преценим какво да те посъветваме?

Прав си, че звучи малко несериозно , както съм го написал ... Истината е , че на лекар не съм ходил, защото реших ,че няма смисъл, тъй като и преди съм имал разкъсани мускулни влакна и са ми пределно познати синтомите и лечението . Относно ребрата, те не ме притесняват , понеже синини и оттоци не е имало, а само тъпа болка като при натъртвания . От личен опит знам , че такава болка може да продължи доста дълго . Надявам се сега да звуча по-убедително :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1