21.04.12
08:48
Пуснах този въпрос в търсачката и ми излезе една подобна тема, в коята намерих отговор, че алтернативата на варените яйца са бърканите.. Само дето при мен проблема не е, че не ми харесват варени, а че ми писва да ги ям всеки ден за закуска. Та въпросът ми е има ли нещо, с което да ги заменя сутрин и това нещо да не се казва суроватъчен протеин? По принцип се храня по нещо като НВД и гледам да не ям въгледихдрати на закуска и не мога да се сетя какво друго мога да закусквам, освен горепосоченото.Някакви идеи? :)
21.04.12
09:07
Ми... месо?
21.04.12
09:14
Месо, риба, мляко, сирене, кашкавал.
Мерси за бързите отговори! Мисля, че риба не бих могъл да закусквам, просто няма да го понеса някакси. За месо не съм се замислял, понеже по принцип обядвам пилешко( пържола, филе,шницел и т.н.) и май много ще ми дойде откъм финансова гледна точка, не че не е добре. За мляко също се сетих, но и един буркан мляко да изям (ям в повечето случаи домашно), пак ще съм гладен след половин час. Единственото, което ме засища са яйцата + сирене и някакво пушено месо, което не е от най - здравословните варианти, но това купуват вкъщи. Явно няма решение на проблема, освен да си събера пари за суроватка.
21.04.12
09:40
Ако мислиш, че суроватката ще те държи по-сит от парче мръвка, доста си се объркал.
Виж ако го изпиеш с мляко и шепа ядки, може и да стане номера.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 21.04.12 09:41.
21.04.12
09:46
Изобщо не е задължителен суроватъчният протеин в този случай, а Тихомир е ужасно прав, че няма да те държи сит. Подходящо количество месо и кашкавал са чудесна комбинация в моите очи. Ако все пак се насочиш към протеинова добавка, най-разумно е да избереш матрица (многокомпонентен протеин).
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 21.04.12 09:49.
Стигнах до извода, че в дните, в които искам малко разнообразие откъм “яйчената закуска”, ще хапвам месо сутринта, а на обяд ще ям омлет и така нещата ще бъдат малко по - приемливи. Благодаря за съдействието. :)
21.04.12
13:05
Е кво разнообразие - разменяш две хранения. :D
Спокойно можеш да закусиш с нещо, богато и на въглехидрати. Сутрин и след тренировка са моментите когато въглените са добре дошли. Дори при НВД малко въглехидрати не са излишни.
21.04.12
14:43
Ако може да се обосновеш малко по-подробно защо въглените са добре дошли сутрин и “нещо, богато на въглехидрати” е уместно в период за сваляне (че и в период за качване :D) ?
Разнообразието се намира в това, че няма да закусквам едно и също, каквато беше и целта на въпроса ми. А и не мисля, че е удачно да закусквам въглехидрати, ако спазвам НВД. Нека си послужа и с факти от статията за тази диета в сайта:
“ако атлетът прави кросове в сутринта (между 9 и 10 часа), тогава мястото на храненето е във времевия пояс между 12 и 13 часа (т.е. минимум 2 пълни часа след края на физическото натоварване)
ако атлетът прави кросове в късен обед или не прави такива, то мястото на въглехидратно преобладаващото хранене е в периода между 10 и 12 часа”
Поздрави! :)
21.04.12
17:48
Обосновавам се.
Включването на въглехидрати в закуската предлага приемането на калории от алтернативен на протеина източник. Сутрин нивото на кръвната захар е най-ниско, съответно времето е подходящо за въглехидрати, било то и бързи.
Приемането на твърде много протеин не се отразява добре на организма, а едно предимно белтъчно хранене, започващо от сутринта, води точно до това.
Свалянето на мазнини зависи главно от общото количество калории. Тоест независимо дали закусва пържола или овесени ядки, ако приема по-малко, от колкото изгаря, ще сваля.
21.04.12
18:03
казано от Inactive на 21.04.12, 09:39:
За месо не съм се замислял, понеже по принцип обядвам пилешко( пържола, филе,шницел и т.н.) и май много ще ми дойде откъм финансова гледна точка, не че не е добре.
Явно няма решение на проблема, освен да си събера пари за суроватка.
И ако мислиш пък, че суроватката ще ти излезе по-евтино отколкото да си купиш малко повече месо да има и за закуска, жестоко се лъжеш.
24.04.12
20:17
Въобще не мога да разбера някой хора,когато кажат,че са им омръзнали варените яйца или овесениете ядки за закуска?!Вие това защо го правите за да изградите силно и здраво тяло или за да ви е много вкусно(само да вметна,че ужасно обичам да ям за закуска овесени ядки с прясно мляко и мед+варени яйца).Ами като са ти омръзнали толкова колега не ги яж,ако ги ядеш просто така защотото нямаш друга алтернатива за закуска,ако пък искаш хубаво тяло яде ти се,не яде ти се ЩЕ ги ядеш и това е.Много по-труден е въпроса за сладките изкушения в нашия спорт,отколкото дали нещо ни е омръзнало..
И все пак ще ти кажа една прекрасна рецепта за това как да комбинираш овесени ядки и яйца(ако все още не я знаеш)- Здравословни палачинки
Взимаш един дълбок съд изсипваш 150гр(или колкото овес ядеш сутрин,аз ям по 150-200гр),добавяш 6 яйца(жълтъците ти си преценяш,аз слагам по 2-3),добавяш 1-2 ванилийки и започваш да сипваш малко по-малко прясното мляко.Ще добавяш прясното мляко до там до когато сместа не е нито много гъста,нито много рядка,за да можеш хубаво да ги оформяш и печеш(ако е много рядка сместа,при опит да я обърнеш ще се разкъсват,ако е много гъста няма да се изпичат добре).Аз ги ям с по малко мед,но можеш да ги хапваш,както на теб ти е вкусно,ако пък искаш да ги ядеш примерно със сирене,премахни ванилийте.
Аа да..ПС:Ако нямаш излишни пари,забрави това с пудрите!
ПОЗДРАВИ
Мнението беше редактирано от Младен Марков на 24.04.12 20:18.