14.07.05
19:56
Здравейте бб-маници!Искам да знам сиренето колко калории съдържа,какав % въглехидрати съдържа,и колко % мазнини.А също знам че не е хубаво да ям сирене вечерта но аз страшно много обичам всеки ден ям сирене сас домати и краставици(това ми е вечерята).Просто искам да знам дали много ще вреди на нвд-то ми?Но просто не мога да спра да ям сирене,мога само да намаля грамажа ако толкова много пречи. :cry:
14.07.05
20:02
мдам...и аз имам същия “проблем” със сиренето..така че ако някой може да каже нещо по темата.. :?
зависи какво сирене ядеш
колко е маслено и разни др.показатели
http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php
За НВД не е проблем да се яде сирене, стига да не надвишаваш нужните калории, понеже все пак е доста калорично (300 ккал на 100 гр).
Ле-леее аз напрао са уплаших като видях колко гр.мазнини има в 100гр. краве сирене.Че и аз го ям вечер тц-тц-тц :cry: :cry: .Просто момчета не мога да спра да ям сирене ще се помъча да смъкна малко грамажа. :cry: :cry: :cry:
Извинявай, но при НВД трябва да следиш основно въглехидратите и калориите, не мазнините. Ако спазваш правилата, няма да надвишиш нормата. Не може да не ядеш и мазнини и въглехидрати, трябва да взимаш енергия от някъде :)
Абе няма да се лишавате от сирене бе хора. Какво като сте на ХВД, да не ви пука. Просто намалете от някъде другаде лееко въглехидрата.
Ако искате може да помислите за КЕТО диета.
И най-вече разделно хранене. Ако съчетавате като хората храните няма да ви е проблем да ядете повече от това което ви харесва, без това да ви попречи ни най-малко. Важното е добре да се обмисли менюто и да се фиксира максимално добре. Ще ви трябва малко повечко инфо и опит ...
Успех