Опит за летене

Темата е заключена.

19.04.12
18:58

Даа,

Може би е време да опитам да си направя дневник. Пропуснах да имам личен дневник, ученически лексикон и пр. списъци, този ще се пробвам да го поддържам, пък ще видим...

Базовите мерки:
Възраст - 25 г. (почти 26)
Ръст - 168 см. (или 167, но няма чак толкова голямо значение)
Тегло - 71 кг.

Подкожни мазнини - мерени днес с калипер - ако съм ги изчислил правилно - почти 25 %

Стаж в залата - 10 месеца, с рехавост през декември.

Средносрочна цел - мазнини под 18%
Дългосрочна цел - заветните шест :)

Засега не възнамерявам да качвам снимки - по-лошото е, че май изглеждам по същия начин, както когато тръгнах на фитнес.

Нека опишем тренировката във вторник, нищо че я прекратих предсрочно, понеже не ми беше добре:

1. кардио - монотонно средноинтензивно - 10 минути
2. разтягане на гръб, рамене, гърди - 2 минути
3. пек-дек - вертикален хват - 3х15х25кг.
4. пек-дек - хоризонтален хват - 2х15х30кг.
5. следващите три редувани:
- хоризонтален лег - 1х8х50 кг.
6.лег преса - 1х12х10кг.
7.корем
8. отново хоризонтален лег - 1х11х30 кг. + 1х9х20 кг
9. флайс - 3х15х5 кг.
за трицепса и рамото не остана време - прилоша ми :( другия път ;)

а сега храната и добавките:

7.00 - л-карнитин 2 г. + 1 капсула ОксиЕлит про
7.40 - интервално кардио - 16 мин.
след кардиото протеин - 1 доза - Синтракс нектар

преди тренировка вечер - 1 доза аргинин и 1 бцаа
след тренировка - протени, БЦАА и банан

Възнамерявам за около 2 месеца да заложа на ВМД-НВД
Ще вкарам и един ден със зареждане.
Ще направя калорийния дефицит ок. 500 калории

Важна задача - ограничаване до минимум на бързите въглехидрати, за момента сме ограничили до 0 алкохола.

Спирам окончателно разделното хранене - при мен спря да работи и ще вкарвам трите макронутриента на всяко хранене.

Толкова за днес,

Следващ пост - след тренировката в събота...

Темата беше редактирана от Spas Spassov на 20.04.12 21:02.

HE

19.04.12
19:07

Спасе, Спасе що в дамските бре? Сега, ще ти излезе прякор “Спас дамското” :D

19.04.12
19:14

ха ха ха, ми въобще не ме пита къде да е?! явно нещо съм натиснал по погрешка?! малийй сега ше видим

HE

19.04.12
19:20

Айде понеже носиш на майтап да дам съвет - пиши на някой от модовете да ти премести дневника ;)
Другия вариант е бутон “Нарушение” в горното поле отбелязваш “Друго” и отдолу в полето за текста, ще помолиш да ти преместят дневника в правилния раздел :D

19.04.12
19:31

Нещата са опечени вече :D

19.04.12
20:15

:)

19.04.12
20:26

Размишления върху телесния ми застой...

1. На първо място - май през последната година съвсем изключих мазнините и сега смятам да поправя тази грешка.
2. Колкото и да изчислявам калорийния оптимум - май хапвам повече, така че режем въглехидратите - по 1 гр./кг
3. Очевидна грешка е застоя в тренировките - не съм мърдал в тежестите повече от 3 месеца...ужас
4. Ще пробвам известно време бърз въглехидрат след тренировка, досега си го спестявах
5. Вечерям късно - към 22.30, но не мисля, че това е основният проблем
6. Също така може би правя прекалено много упражнения за една и съща мускулна група
7. Ще вдигна още малко протеините - по 1,5 г. на кг.
8. Не закусвам качествено - само прахче на синтракс след кардиото сутрин и БЦАА, засега със закуската ще оставя нещата така и няма да вкарвам овесче, за да запазя чистенето...

19.04.12
22:16

По каква програма тренираш? Сам ли си състави или взе от някъде? Това максималните тежести ли са за теб или използваш по-леко за орелефяване? Смяташ ли и теглото на лоста в общата тежест,която използваш?

19.04.12
22:25

1. Тренирам три пъти седмично - веднъж долна част - там целя само да поддържам, че обема ми е достатъчен и 2 пъти горна част - едната ориентирана към гърдите и едната към гърба. По-малките мускулни групи съм ги пръснал в двата дни. 3 пъти сутрин правя кардио на гладно, съответно още три пъти след тренировката само интервално кардио - засега съм спрял монотонното. Общо ми се събират 6-7 сравнително кратки кардио тренировки. Почти не използвам максимални тежести и разбира се, слагам и тежеста на лоста.

20.04.12
09:39

Вече трети ден с Оксито.

Първи впечатления: единствено трудно събуждане :( Приливът на енергия и затоплянето в коремната област тепърва ще ги чакаме...
Въпросът с приема на водата (която толкова ненавиждам) е решен - 2 чаши вода на всеки кръгъл час.

Днешна закуска - прахче на Синтракс и 50 г. печени картофи без сол и мазнина.

Вчерашен прием - ок. 1 700 калории - 750 мазнини (от сурови лешници предимно) 250 кал. въглехидрати и останалото протеин.

Миналата година ефектът от файъра беше направо феноменален. Поради доста некомпетентната му употреба от моя страна обаче се наложи да го прекратя преждевременно.

Как мислите? След курс с оксито може ли да се направи курс с файъра след, примерно 1-2 седмици почивка?

21.04.12
14:38

Четвърти ден с оксито - вкарах 2 таблетки сутринта, пропуснах сутрешното кардио, после протеинче, в 11.00 30 гр. сурови лешници. Зелева салата в 12.00 и още едно окси.

БЦАА, аргинин, протеиновите барове във фитнеса бяха привършили, затова и тренировката беше изтощителна.

1. 10 мин. монотонно средноинтензивно кардио на кростренажор
2. тяга, хиперекстензия и гребане редуване, съотв:
мъртва тяга с кабел - 1х 15 х 40, 2 х 15 х 50
хиперекстензия 1 х 30, 1х25х 10, 1х20х10
гребане - 2х15х15
3. гребец - 2 х12х20 (за всяка ръка)
4.придърпване на вертикален скрипец - широк хват - 2 х 12 х 40
5. придърпване на вертикален скрипец пред гърди - 2 х 12 х 40
5. разтваряне от стоеж - 2х15х3
6.разтваряне за рамо от лег (наклонена пейка) - 2 х 15 х 4
7. раменна преса - 2х12х15
страничен корем
8. бицепсово сгъване от седеж със завъртане - 1 х 12 х 8, 2х12х7
9.скотово сгъване от седеж - 2х10х20
страничен корем

протеин, БЦАА и Банан.

22.04.12
20:25

Явно стресът с намаляването на храната е пълен.

Днес не мога да хапна нищо. Не ми се яде :( Изпил съм три протеинови шейка (75 гр. П), малко БЦАА
Калориите ще са около 1 000 :(
Но поне ще си приготвя храната за утре и ще си я занеса в офиса :Р

Днес - 2 таблетки от Оксито.

Важно е да отбележа,че сутринта кантара показа нещо, което не бях виждал отдавна - тегло, започващо с първа цифра 6 - по-точно 69,90 - ех, ...1 кило вода съм свалил

Утре е ред на тренировката за крака...и долен корем.

03.05.12
21:32

Уф, тези първомайски празници се отразиха доста зле на диетата, на тренировките...и на килограмите. Пак затягаме колана...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1