22.04.12
20:15
Здравейте.. :)
Имам доста въпроси относно покачването на мм и ввд режим.
Изчетох много теми, статии, дневници, но все нещо не разбирам.
Сметнах колко калории трябва да приемам на ден/ядене
RMR - 1311.7 калории
КБ - 2262.68 калории
Сега определянето на В Б М не знам как ще е по-добре, 40%:40%:20% или 50%:30%:20%?
За първи път ще ходя на фитнес и мисля да тренирам по тази програма: http://www.bb-team.org/workout/1291_kachvayte-masa-vednaga-sled-4-tata-sedmitsa#axzz1iLKR8t9l или ако имате по-добри предложения казвайте!
Тренирам също така 6 пъти в седмицата Insanity.
Трябва ли да смятам грамажите на храната? /Нея може да я видите в дневника ми не гледайте днешния ден, че правих някакви глупости и определено не беше добра идея :Д /
Висока съм 164 тежа 45-6 кг. не съм сигурна.
Искам да качвам възможно най-чисто, ако ще да е по-бавно, пък и имам и за чистене така, че нямам нужда от повече мазнини! :)
22.04.12
20:59
казано от Ели Донкова на 22.04.12, 20:15:
Искам да качвам възможно най-чисто, ако ще да е по-бавно, пък и имам и за чистене така, че нямам нужда от повече мазнини! :)
ВВД е възможно най-лошият избор за тези цели.ВМ-НВД е твоята диета.
22.04.12
21:05
и аз мисля че не ти трябва ВВД , даже ще голяма грешка според мен
Ами предполагам, че не е много добър избор, но напоследък ям много въглехидрати /ориз, картофи/ и сякаш се чувствам много добре с тях. Малко ми е трудно да изключа въгледихратите.
22.04.12
21:15
Ами като неможеш да ги спреш ще си качваш мазнинки и ще задържаш водичка:).Лесни работи няма.
Мнението беше редактирано от toshkobz a на 22.04.12 21:16.
22.04.12
21:36
1. Цикъл Не се връща с мускули.
2. Връща се с мазнини, Непретрениране, Ненедохранване.
3. Също така се връща чрез баланс, а не с ВВД или ВМ-НВД.
4. Почнеш ли фитнес + това инсенити + някое откачено Нвд, следвайки съветите на господата горе, си си изчезнала...
Ако искаш да се погрижиш за тялото си, яж балансирано ( РБД примерно ... ) и яж поне ! толкова, че да си покриваш дневния разход, което с 2 тренировки на ден, е бая. Ако искаш и да качиш, сложи малко отгоре.
Аз спирам, дано разумът надделее.
Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 22.04.12 21:36.
23.04.12
09:06
fire.is.my.nature го е казала чудесно.
Аз само да добавя, че подкожните мазнини са един от основните регулатори на цикъла при жените. Преди се смяташе (включително и аз смятах), че подкожните мазнини са нещо изключително ненужно, а вече знаем, че са един сериозен хормонален източник и регулатор.
Т.е. нужен е определен процент на подкожни мазнини при жените, за да е наред всичко.
Добре значи ще ям от всичко, няма да спазвам никакви режими .. ще си тренирам, но наистина искам да кача мм ..
До колко процента е нормално да са мазнините ?
23.04.12
17:02
Мазнините на тялото или мазнините в храната? :)
Първото - между 16-17% и 22-23%, като долната граница може да варира според наличието или отсъствието на хормонални проблеми.
Второто - 30-40% е добър ориентир. По-важно е измежду тях да има достатъчно омега 3. Омега 6 са твърде лесни за набавяне от храната.
Много благодаря .. имах предвид за подкожните мазнини, но определено и двата отговора са ми от полза!
И да попитам за след тренировка какво да ям .. тоест банан + протеин, но може ли да е домашно прясно мляко.. в сайта има доста мнения по този въпрос, но всички се разминават и не мога да се реша.
23.04.12
19:52
казано от Ели Донкова на 23.04.12, 18:34:
Много благодаря .. имах предвид за подкожните мазнини, но определено и двата отговора са ми от полза!
И да попитам за след тренировка какво да ям .. тоест банан + протеин, но може ли да е домашно прясно мляко.. в сайта има доста мнения по този въпрос, но всички се разминават и не мога да се реша.
Аз бих казал, че след тренировка е моментът, в който можеш да ядеш абсолютно всичко. Яж банани, кисели млека, пържоли, банички...каквото искаш. Важното е да дадеш добър тласък във възстановяването от тренировката. :)