22.04.12
12:06
Здравейте, извинявам се, ако вече има такава тема. Става дума за суровите неосолени ядки и по-бюджетните им решения, като фъстъците и по-специално слънчогледовото семе. Сурови нямат , кой знае какъв вкус, но когато ги щракнеш за 4-5 минути на лек огън било то микровълнова или загрята печка е съвсем друго. Осънзавам, че на принципа на сурово пресованите масла , които буквално се унищожават при термична обработка същото става и тук. Въпросът ми е стават ли вредни по някакъв начин. Със сигурност остават толкова калорични, колкото и в началото, но кофти ли стават мазнините(тормозят ли по-някакъв начин организма и усвояват ли се бавно), стават ли все едно са рафинирани. Относно Белтъчната си и въглехидратната им стойност предполагам остава непроменена. Споделете , ако имате мнение или знаете нещо по въпроса . Тенкю ин адванс !