14.07.05
20:41
....добре ли е да се яде нещо сладко преди тренировка. Нали захарта е високо въглехидратна, би трябвало и тези неща да са добри за трупане на маса по време на ВВД!
мерси предварително
може6 разбита се,но не прикаляваи гледаи да си набавя6 въглехидратите от други храни не само от шоколад мед и т.н.
Ако си с бърз метаболизъм може да ядеш всичко без да се притесняваш(преди тренировка)разбирасе в умерени количества
От въглехидрат до ВЪГЛЕХИДРАТ има разлика./и тя не е само в шрифта на написаване :wink: /
Според мен е доста зле да се консумират разни въглехидратни фавлички, поколадчета и чисти захари, само и само да се вземе въглехидрат.
Меда вече е друга работа, както и фруктоза и т.н.
15.07.05
00:06
Аз взимам по един голям Сникърс преди тренировка и после след тренировка още един или нещо друго сладко. Добре е преди тренировка, защото ти дава малко енергия - зарежда те. А след тренировка нали трябват прости въглехидрати... преди си разтварях мед във вода, ама малко куцо ми се видя и от тогава карам на вафлички.
15.07.05
00:27
[quote author=“oho”]Аз взимам по един голям Сникърс преди тренировка и после след тренировка още един или нещо друго сладко. Добре е преди тренировка, защото ти дава малко енергия - зарежда те. А след тренировка нали трябват прости въглехидрати... преди си разтварях мед във вода, ама малко куцо ми се видя и от тогава карам на вафлички.
Прочети ми предишния пост. :!:
Ако държиш да правиш въглехидратно зареждане преди тренировка - прави го със сложни въглехидрати.
с опастност да влеза в “бисери на форума” мисля че в сладкото въглехидратите са монозахариди които не служат за енергия а директно отиват при запасите !
15.07.05
12:15
Да, така става, ако не се изразходват. Те са с висок гликемичен индекс и вдигат много инсулина.
[quote author=”^MaD^”]с опастност да влеза в “бисери на форума” мисля че в сладкото въглехидратите са монозахариди които не служат за енергия а директно отиват при запасите !
:D Те дори и да отиват при “запасите” пак служат за енергия. :)
Иначе , пича със сникърса има доста порочна практика. И просто няма как да разчита на високи и бързи резултати, ако изобщо някога му дойдат.
Пркатиката е съсвсем проста:
Час и половина преди трен- ОВЕСЕНИ ЯДКИ + СТАФИДИ или ПШЕНИЧЕН АРОДИШ + КИСЕЛО МЛЯКО или МЮСЛИ + СИСЕЛО МЛЯКО или КАРТОФИ/но тях е добре да е 2 часа преди трен./
Половин час преди трен. - ЯКО ВОДА
- ТРЕН!
- 30 минути след трен. , като се успокои органзма, така да се каже- МЕД или МАСА МНОГО ПЛОДОВЕ или /аз не бих го правил, но доста хора именно това праят/Глюкоза. ПРави се зареждане с бързите въглехидрати/ практиката е и да се вземе протеиновия изолат/амино/креатин... И после след половин 1 час, зависи от човека, се прави основното ядене
Аз така го виждам...
Поздрави.
15.07.05
14:03
Друг вариант, който аз правя:
2 часа преди тренировка - 4 филийки бонус и 4 яйца
тренировка
2 пълномаслени кисели млека 20 мин след тренировка
и по късно стабилно ядене
Също не забравяйте, че яденето преди тренировка е хубаво да съдържа и много белтъчини.
15.07.05
15:14
Мерси много за информацията. Аз съм крайно бърз метаболизъм,
и си мислех, че преди трен ако вкараш такъв тип въглехидрат ( отделно разбира се от основното ядене и гейнъра ) да влезе директно като ММ след тренировката, тъй като си изгорил всичките калории приети от тях. Както и да е ще си хапна хубаво, пък ще видим :)