Просто не ми се получават нещата

12.04.12
11:18

Тренирам от както се помня. Бях 90кг на 16 години-много дебел. След това свалих до 63кг-изглеждах много слаб, но корем имах. Упрекнаха ме дори в анорексия, но шкембето си беше там.. В началото свалях нездравословно- съèтавах глад и обезводняване. Стигнах до 74кг. След това започнах здравословно хранене- НВД, и станах 63кг. Навсякъде се бях стопил освен на корема. Качих малко мускулна маса и стана 68-69кг и ги поддържах така извесно време. След това взех ******* и станах 82кг-качих и мазно. Плочки все още няма. На НВД съм от месец и пия окси елит. Резултатите са изклюìтелно незадоволителни при положение,че за този месец съм правил двуразови.. От нвд-то ми отиде на вятъра и àст от напредъка със ******* - гърдите и ръцете поспаднаха. Лееко се виждат най-горните плочки, но са покрити с мазно.. Ето как протиà деня ми:

ставам в 6ч- две хапèта окси елит
25мин интензивно интервално кардио на велоаргометър.
6.45ч- 1 чаша прясно мляко 1% масленост
7.40- 1 пакетè белвита/1активия с мюсли/активия 200гр плодова
10ч- 3белтъка и 1 жълтък
12ч- 150гр пържола със 100гр салата
14ч- фитнес( 5-6 дни в седмицата в зависимост как си разпределя мускулните групи, корем обикновено по 2 пъти в седмицата с почивка от 4-5дни)
след фитнеса протеин
16.30- 200гр бърз въглехидрат-плод (грозде ягоди..)
19ч- като на обяд или риба
22ч- извара или àша мляко

имам и по 1 зареждащ ден на всеки 5 дни:
8ч- банан
10ч- плод (бърз въгл)
12ч- ориз/картофи..
14ч- тренировка
16.30- 200гр бърз въглехидрат-плод (грозде ягоди..)
19.30- бавен въглехидрат- ориз картофи
22ч- плод бърз въгл.

Тренировките ми са 5-6 пъти в седмицата като след мускулната тренировка има 17мин интервално интензивно кардио на пътека
Окси елита е най-грешната инвестиция, която съм правил до сега... С или без него резултата щеше да е зъщия- НЕЗАДОВОЛИТЕЛЕН!
Кажете ми къде бъркам. Решен съм за това лято пресата да съм я изкарал. Благодаря ви предварително!

Модерация: В този форум не се дискутира употребата на забранени медикаменти!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 12.04.12 14:16.

12.04.12
14:11

На мен яденето ми се струва малко. Аз съм същите килограми и ям повече, при условие, че не ренирам двуразово (или го правя по изключение). А все още свалям...

Само аз ли не виждам достатъчно протеин нито в единия ден, нито в другия? Докато не ни дадеш сметнатите количества б/в/м и калории, никой няма да ти даде добър отговор. Гарантирам ти.

При това описание на храната няма начин да се прецени дали количеството й е правилно.
Това хранене НЕ е ниско въглехидратно.
Съответно - резултатите вероятно са логични.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 12.04.12 14:20.

12.04.12
17:45

Режимът на хранене ми е ” подарък” от едно момче от друг форум. С него успях да сваля до 63кг. Взех го в готов вид- не съм смятал в/б/м, защото не ми се отдават тези сметки. Веднъж си играх с часове и обърках всичко... В нормален ден аз виждам само едно небелтъчно хранене- в 16ч ( бързият въглехидрат плод ) Всички останали включват протеини.  Аз дори не съм сигурен дали трябва да съм на НВД?!  Щом не е НВД, ако въобще трябва да съм на НВД, как да го коригирам така че да стане НВД?

Не знам за какви часове говориш... за 10-15 минутки можеш да си го сметнеш. Може и чрез сайт да си попълваш и то да ти смята, но ще отнеме повече време.

В краен случай сметни само белтъка и регулирай калориите.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 12.04.12 17:55.

18.04.12
23:45

Чак сега ги сметнах. Играх си доста време но си заслужаваше. Аз съм бил много зле значи.. Сметнах всичко и установих,че не ми стигат 86гр протеин 112гр въглехидрат и 5 гр мазнини. Какво да правя? Ще ви изпиша по хранения как е бил режимът и ме посъветвайте къде бъркам ако може. Но при увеличаване на храната няма ли съвсем да се забави ефекта след като организмът ми е привикнал към това хранене? Ето го и режимът в мономерен състав:
      Белтъци    Въглехидрати    Мазнини
8ч    11           44               9
10ч    49           6               27
12ч    47           5                 7
14ч    42               3               0
17ч    3             43               1
20ч    47           5               7
22ч    7             9                 2

общо Б/В/М=206/115/53
недостиг 86гр протеин 112гр въглехидрат и 5 гр мазнини

Никаква идея нямам какво да правя...

Горе на 6-7 места говориш за различни кг. Кажи в момента колко си, каква ти е целта и колко искаш да станеш и ще ти кажа според мен колко ти е недостига. Напиши и как тренираш - колко пъти в седмицата и какъв обем.

19.04.12
00:01

сега съм 75кг 177см. Искам да разкарам корема и да поорелефя. Не знам колко искам да стана-  избягвам да се меря, следя напредъка в огледалото. Тренирам 6 пъти, но понякога 5. Тренировката започва с мускулни упражнения: понеделник- гърди
вторник-корем+ бедро
сряда-гръб+трапец+задно рамо+екстензии
четвъртък-средно и предно рамо+ прасец
петък-ръце
събота-корем
и завършва с интензивна интервална тренировка - 17-18мин

гледам почивката между тренировките за корем да е мин 4дни, затова понякога ги размествам. Тренирам с повишаващи се килограми (ако това имаш напредвид под релеф). Например гърди лежанка- 4 серии 1-10 повторения х 10кг 2серия- 10п. х 15кг; 3 серия- по 20 и т.н.

Мнението беше редактирано от Иван сарафов на 19.04.12 00:04.

19.04.12
00:08

общо Б/В/М=206/115/53

1700 калории са това, при тегло 82 кг с кардио и тежести не виждам как няма да си в дефицит. Ядеш повече ми се струва или ти идват много тренировките.

Или не си ги броил правилно, или грамажите са сбъркани не съм ги смятал.

19.04.12
00:28

a според темата за съставяне на меню трябва да приемам 2600ккал, след като изразходвам 3000. В таблиците на храните предполага мсе отнася за ккал и б/в/м на 100гр.

казано от Иван сарафов на 19.04.12, 00:01:

сега съм 75кг 177см. Искам да разкарам корема и да поорелефя. Не знам колко искам да стана-  избягвам да се меря, следя напредъка в огледалото. Тренирам 6 пъти, но понякога 5. Тренировката започва с мускулни упражнения: понеделник- гърди
вторник-корем+ бедро
сряда-гръб+трапец+задно рамо+екстензии
четвъртък-средно и предно рамо+ прасец
петък-ръце
събота-корем
и завършва с интензивна интервална тренировка - 17-18мин

гледам почивката между тренировките за корем да е мин 4дни, затова понякога ги размествам. Тренирам с повишаващи се килограми (ако това имаш напредвид под релеф). Например гърди лежанка- 4 серии 1-10 повторения х 10кг 2серия- 10п. х 15кг; 3 серия- по 20 и т.н.

Искаш да кажеш, че след всяка тренировка правиш ХИИТ??????
Аз ти предлагам следното - 2000 ккал; 165 гр. протеин; 60 гр. мазнини; 200 гр. въглехидрати. Спазвай стриктно 2 седмици и виж как се движиш в килограмите и външния вид. ХИИТ максимум 2 пъти в седмицата и максимално далеч от тренировките за крака. Ако не - 1 ХИИТ далеч от краката и бавно кардио по-близко до тях. Колкото до тренировките ти - предлагам ти да сложиш корема при ръцете и срядата да я пишеш почивна. Може кардиото да ти е там.

П.П. Таблиците за храните са (почти) винаги за 100гр. СУРОВ продукт. Погледни горе в най-първия ред, за да разбереш коя колонка кое показва.

Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 19.04.12 01:14.

19.04.12
02:05

аз не просто правя след всяка тренировка ХИИТ, а го правех до преди седмица и сутрин на гладно по 30 минути. Не ми пречеха двуразовите, но се страхувам,че ако мина в толкова лежевен тренировъчен режим съвсем ще тъпча на едно място. Ще пробвам тогава утре да ги догодя в/б/м и ще напиша новия варянт, а след 2 седмици ще кажа какъв е ефектът от новия начин на трениране и хранене

19.04.12
02:42

много натоварване- малко храна- много кортизол енд стъф и за тва не се получава. Послушай колегата горе- 2000 калории ще ти е добре и малко може да разредиш тренировките.

20.04.12
12:03

Твоята история прилича малко на моята, предполагам си някакъв смесен ендо-екто тип като мен и си чувствителен към захар. На мен също диетата винаги ми е била основна пречка, но в крайна сметка тя е по-важна от тренировките, поне според мен, така че се налага да я преборим.. Просто тялото не иска и не иска.. както казваш ти нещата не се получават.. поне по натурален начин, а аз съм твърдорешен да не посягам към нищо друго. Искам да ти кажа няколко неща, които при мен горе-долу започнаха да вършат работа и си струва да ги обмислиш.
1) спри да ядеш сладко, каквото и да е, когато и да е. аз слагам само захар в кафето и пак ми е трудно да си го простя
2)Направи си балансиран хранителен режим, виждам че си се постарал, но трябва да съдържа малко въглехидрати и то само на закуска и веднага след тренировка. Вечер 5-6 часа преди сън просто забрави за всичко друго освен чисто месо и извара. По едно време ядях сирена преди лягане, но личнно аз започнах да се омазнявам стабилно и от това.. Забрави за безалкохолни напитки, дори и соковете от кутия са отвратителен боклук. Не пий алкохол по никакъв повод, дори и да е малко количеството. За джънк фууд (пици,макдоналдс,бургери и тн) има ли смисъл да коментирам - никога не ги яж. Пиеш само вода и си спазваш твоята диета.
3) тренирай с тежести по-малко. 5-6 тренировки в седмицата е много. Тренирай 3 или 4 пъти, но тежко, за програмата няма да говоря, ти имаш опит и предполагам знаеш как да разпределиш нещата най-добре за теб.
4) Прави повече кардио.. Ходи да тичаш всеки ден или поне да караш колело, прави ВИИТ или ХИИТ или както го наричат 1-2 пъти в седмицата поне, не изпускай повече от един ден в седмицата кардиото. Но и не прекалявай с него, не го прави повече от 20-25 минути на ден незавсимо колко интензивно е то. Като си свалиш мускулите ще останеш слаб и мазен, точно както го описваш, аз също ставам така.
5) Забрави за този зареждащ ден. С тази инсулинова чувствителност за какво ти е зареждащ ден ? Какво точно зареждаш? Аз ще ти кажа - зареждаш мазнини..

Това е последното и може би най-важното, което се сещам - яж повече и по качествена храна! Поглеждам към хранителния ти режим по-нагоре и не виждам никакви съществени белтъци освен някакви мизерни 150 грама месо по обяд и малко млечице и извара разпределени за деня. Силно се съмнявам, че приемаш над 200гр. протеин на ден. Аз го докарвам между 160 и 200 грама и трябва да ти кажа че ям в пъти повече месо от теб и като цяло менюто ми е много по-наситено на белтъци. Махни ги тези активии и мюслита, белвита не знам какво е, но не звучи да е много здраовсловно. Пробрай да закусваш овесени ядки 100гр.(нормални, не финосмляни) с една кофичка кисело мляко (нормално кисело мляко, не активия с мюсли и тн) и 2-3 яйца, които може да ги ядеш и цели, няма да ти стане нищо от това. Яж белтъци 2 часа преди тренировка. Следтренировъчно 200гр. въглехидрат е страшно много, цялата ти дневна дажба не трябва да надхвърля това число, та дори трябва и да е по-малко, то тялото не върши чудеса след тази тренировка :) Яж повече месо. На обяд яж 300 грама месо, на вечеря яж още 200-300 грама. Преди лягане наблегни обезмаслената извара и някакво чисто месо. Изварата е по-важна в случая. Хапваш 150 грама извара и заспиваш. По-добре не пий мляко преди лягане. Разделяй храната през деня на повече приеми, гледай да се храниш най-малко на 4-5 пъти, като все пак трябва да има интервал между тях. Не се храни и на всеки половин час, защото това също може да породи проблеми.

Това са мойте съвети. Случаят ти изглежда сходен с моя и се надявам да ти бъда полезен със това,което съм написал. Някой може и да не се съгласи с мен относно някоя точка, но това не е от особено значение, важното е ти да си усетиш нещата. Успех !

20.04.12
14:46

Е сега съвсем се обърквам. Горе момчето казва да правя кардио два пъти в седмицата, ти казваш да изпускам максимум 1 ден!? Той ми увеличава въглехидратите, ти ги намаляваш. Аз сладко не ям, газирано не пия. Разбрал си ме погрешно- проблем със спазването на режима нямам! Мога да изкарвам месеци така. Не знам какво да правя.

21.04.12
12:57

Значи след като не ти се получават нещата и ставаш слаб, но мазен, със сигурност нямаш особено добър ген за фитнес тяло и имаш кофти метаболизъм. Дано не звучи като обида, имай напредвид че аз съм имал доста по-драматична история от твоята. Без да дадеш някакви снимки или пък да кажеш какъв соматотип си, никой не може да ти даде конкретен съвет. Моето мнение не непрофесионалист, който обаче е вървял по подобен на твоя път, е че не трябва да приемаш много въглехидрати и трябва да правиш кардио много често, но да не е с голяма продължителност, както ти казах до към 20-25 минути макс. И трябва да имаш фанатично стриктен хранителен режим, в който малкото въглехидрати да са в ранните часове на деня, а вечер да наблягаш само на протеин и преди лягане да удряш 100-200гр извара за да си зареден за нощния разтеж на мускулатурата. И със сигурност ти трябват над 2гр. протеин на кг тегло дневно, което ти си сметни колко точно е за теб. Момчето Ради надд мен ти е написало грамаж на отделните хранителни вещества, което няма как да е точно преценено за теб, но горе долу добре го е пресметнал. ТИ сам обаче трябва да си настроиш нещата. Казал ти е ХИИТ тренировка 1-2 пъти в седмицата, което ти казах и аз, просто можеш и в други дни да правиш нормално кардио с лека до средна интензивност и малка продължителност, прави го след тренировка или пък в нетренировъчните дни на празен стомах, дали сутрин дали вечер, все тая, катко ти е по-добре на теб. Виж, аз ти казвам просто неща, които започват да имат добър ефект при мен, и ти давам този съвет изхождайки от твоята история, която ме кара да смятам, че имаш подобен на моя соматотип. Но ти ествствено си индивидуален случай и трябва с помощта на съветите ни да изпробваш различнив арианти, с времето ще разбереш кое ти действа най-добре и ще прилагаш само него. Нищо не ти пречи да пробваш, и да качиш малко или да свалиш, всичко е поправимо все още. Просто е нужно търпение. Няма да изваеш тяло на бодибилдър за това лято, то се е видяло, и аз няма. Но се борим в дългосрочен план да водим здравословен начин на живот и да изглеждаме добре. Успех и не се предавай !

23.04.12
19:22

Благодаря ви за препоръките! сега ще напиша и новият режим и ще разпределя мускиллните тренировки и кога ще правя кардио и по колко време :) но с тези 300 грама месо на обяд и вечеря и 3те белтъка и изварата протеините ми скачат на 300+грама?? а въглехидратите 200грама мисля с бавни въглехидрати, но лично на мен ми се струва много това ядене. Но щом казвате.. Мисля да я сложа в режима 300гграма картофи, но какво още? А след тренировка в 17ч бърз или бавен въглехидрат да сложа? и в 10ч когато пак са ми въглехидрати бърз или бавен? Въобще добре ли е като тип храна по този начин

8ч-Белтъци от яйца
10ч-какъв въглехидрат?
12ч-пържола и салата
тренировка в 2- мускулна и ХИИТ 2 пъти седмично (20 мин интензивно интервално ) след тренировката за гърди и гръб, а през другите 4 дни по 15минути същото
15,30ч- протеинова матрица
17ч-какъв въглехидрат?
20ч- пържола/риба без салата
22,30ч-извара

Не знам какво ядене да сложа в 10 и  17ч така че да запълня тея 200 грама въглехидрат?

Мнението беше редактирано от Иван сарафов на 14.05.12 18:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1